Přeskočit na obsah

Nejnovější informace ke školení Nové trendy

Zájem o školení pro kuchařky je nečekaně velký a s tím jsou spojeny některé problémy. Jak je vyřešit, jak zajistit, aby se dostalo na více učastnic – o tom vás chceme informovat v tomto článku.

Autor: Ing. Pavel Ludvík

12. ledna 2008 jsme zveřejnili pozvánku na školení pro kuchařky „Nové trendy v moderním vaření“. Zájem o toto školení je velký. Počet těch, kteří si přečetli pozvánku během prvního týdne po zveřejnění, se přehoupl přes 1000 a  mnoho se i přihlásilo. V Brně, Ostravě a Českých Budějovicích jsou k 22. 1. 12:00 hod školení již zcela naplněna. Aktuální počty přihlášených můžete vidět zde.

Bude školení v Liberci a Praze?
Protože součástí školení jsou i praktické ukázky přípravy pokrmů, musí se školení konat v jídelnách. S tím jsou spojené některé drobné potíže, např. s dostupností těchto míst. Organizační tým měl původně představu, že tato školení proběhnou v každém krajském městě a v době jarních prázdnin, kdy kuchařky mají volno.
Přehled termínů a míst.

V termínové listině zatím chybí Liberec. Zde bylo školení plánováno také na jarní prázdniny v termínu 11.3.  Dosud se nám však nepodařilo sehnat jídelnu, kde by v průběhu prázdnin bylo možné vše uspořádat. Někde byly důvody technické, jinde nemožnost se v té době dostat do objektu.

Byli bychom potěšeni, kdybychom se mohli na této akci setkat i s Vámi, kdo vaříte obědy na Liberecku. Jak ale na to? Pomozte nám, prosím, svým tipem, kde v Liberci by se taková akce dala uspořádat. Nemohlo by to být právě ve Vaší kuchyni?

V Praze se zatím podařilo zajistit pouze jednu vhodnou jídelnu, která je schopna školení uspořádat. Druhý termín je stále volný. Ozve se nám nějaká jídelna v Praze, kde by školení mohlo v termínu 21.2. proběhnout?
Předem děkujeme.

Požadavky na místo školení
– Jídelna musí být dostatečně velká, aby se do ní vešlo cca 70 lidí.
– Musí se v ní dát posunout židle a stoly. Současně tam musí zbýt místo cca 5×4 m pro umístění mobilní gastrotechniky organizátorů.
– Prostory v přízemí, abychom stroje a zařízení, které přivezeme, nemuseli nosit do poschodí.
– Větrání okny. Okna musí být situována tak, aby příp. slunce neoslňovalo účastníky (nebo možnost zastínění).
– Prostory přístupné vždy večer v cca 18:00 předcházející den, aby bylo možno věci předem nainstalovat.
– Ve vzdálenosti do 20 m od místa vaření přípojku elektřiny s kapacitou 20 kW / 400 V.
– Ve vzdálenosti do 20 m od místa vaření přípojku vody ukončenou 3/4“ pračkovým ventilem.
– 2-3 pomocné síly, které po skončení akce pomohou stroje a inventář umýt.
– Zařízení na uchovávání teplých porkmů
– Gastronádoby
– Pracovní stůl – nerez
– Drobný inventář do kuchyně – prkna, naběračky, vařečky, atd…….
– Inventář na výdej pokrmů

Úhrada vzniklých nákladů je pro nás samozřejmostí.

Jak se dostat na školení
Mnohé z vás jsou rozhořčeny, že kapacita školení je již v některých městech vyčerpána. Na jednu stranu nás těší, že se nám podařilo pro vás připravit tak aktraktivní program, na druhou stranu nás mrzí, že se školení nemůžete zúčastnit.

1. K 22.1.2008 se podařilo zajistit jedno školení v Praze.
2. Organizační tým již zahájil jednání s realizátory školení (lektoři, kuchaři) o možnostech dalších termínů v Brně a Ostravě.
3. Pro některé jídelny jistě bude možné využít volné kapacity školení v jiném než jejich krajském městě.

Školení kuchařek je bohužel organizačně mnohem složitější a finančně náročnější než školení vedoucích. Výběr provozních prostor je užší, převoz mobilní gastrotechniky je nákladný. Závisí také na zájmu sponzorů, kteří z převážné části hradí financování akcí. Velmi rádi bychom vám nabídli více termínů, ale nezáleží to jen na nás.

Otázky
Současný stav vyvolává řadu otázek:

  • Byly by jídelny ochotny se školení zúčastnit i v pracovní dny? 
  • I např. odpoledne nebo v sobotu?
  • V případě nezájmu sponzorů – budou ochotny uhradit plnou cenu školení cca 600-800 Kč?
  • Máte zájem pouze o přednášky, nebo pouze o praktické ukázky, nebo o obojí?

Pomůžete nám, když se k těmto otázkám vyjádříte. Děkujeme.

Ing. Pavel Ludvík je vedoucím redakce portálu Jídelny.cz

Autor: Ing. Pavel Ludvík

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se
  • Autor: Zdenka

    Školení kuchařek
    Myslím si, že pro kuchařky by bylo stravitelnější, když by praktické ukázky převažovaly nad teoretickými přednáškami. Byla bych ráda, kdyby se mohli seznámit s netradičními surovinami – klaso, šmakoun, robi, kuskus, bulgur, špalda, chutné úpravy ryb……

  • Autor: majka

    školení kuchařek
    Přimlouvala bych se ještě za pokrmy s přídavkem cizrnové mouky, jak byly prezentovány v lednu na Severní Moravě. Také školení v podání ing.Janotové bude určitě přínosem, tato mladá dáma dokáže formou diskuse podat i tak nezáživné téma, jako je hygienické minimum nebo odpadové hospodářství.Jistě se mnou budou souhlasit všichni, kdo se zúčastnili jejího školení v rámci Krajských konferencí

  • Autor: Radmila

    Nové trendy
    Připojuji se k názoru paní Zdeny.