Srdečně Vás zveme na první cyklus speciálních školení pro kuchařky a kuchaře. Vaříte ve školní jídelně, firmě, nemocnici nebo domově seniorů? Potřebujete kromě teoretických přednášek také vidět praktické ukázky přípravy jídel? Pak právě pro Vás je naše školení určeno.
Proč školení pro kuchařky a kuchaře?
S trochou nadsázky lze říci, že pokrok nezastavíme. Nové postupy, technologie a zařízení pronikají postupně do všech oborů a nevyhýbají se ani kuchyni. Stačí jen srovnat výběr potravin pro hromadné vaření dnes a před několika lety.
Při náročné práci kuchařky musíte zvládnout nejen nové postupy při vaření, ale i práci s novým vybavením kuchyně a v neposlední řadě také mnoho nových předpisů ať už z oblasti hygieny nebo výrobní praxe. Školení, které nabízíme, by Vám tedy mělo výrazně usnadnit Vaši každodenní práci.
Připravili jsme pro vás nejen teoretické přednášky. V praktických ukázkách se můžete „podívat přes rameno“ šéfkuchařům z Asociace kuchařů a cukrářů a výsledky jejich práce pak také ochutnat při degustaci.
Program školení
09:00 – 09:15 Prezentace účastníků
09:15 – 10.15 Přílohy – rychle, chutně a vkusně
10:15 – 10.40 Požadavky na osoby pracující ve stravovacích službách
10:40 – 11:05 Onemocnění z potravin/pokrmů a jak jim předcházet
11:05 – 11:30 Správná výrobní a hygienická praxe
11:30 – 11:45 Přestávka
11:45 – 12:05 Obecné seznámení s principy systému kritických bodů
12:05 – 12:25 Obecné seznámení s odpadovým hospodářstvím, BOZP
12:25 – 12:45 Přílohy – rychle, chutně a vkusně
12:45 – 13:00 Degustace
Podrobněji k některým bodům programu:
Přílohy – rychle, chutně a vkusně
V této části školení se můžete seznámit nejen s klasickými přílohami „v novém kabátu“, ale i s hrou chutí a barev v moderních přílohách inspirovaných tuzemskou i zahraniční kuchyní.
Autoři přednášky nezapomínají ani na finanční stránku při tvorbě příloh.
Obecné seznámení s principy systému kritických bodů
Tato část školení zahrnuje stručný přehled platné legislativy. Vysvětlení obecných principů HACCP. Pro vaši praxi budou jistě užitečné postupy jak obhájit před kontrolními orgány vlastních řešení přístupů k přípravě bezpečných pokrmů.
Termíny školení
Většina z vás jistě v tuto chvíli namítne, že nemá na školení při běžném provozu čas, protože kdo by pak vařil? Kuchařka je přece v jídelně nepostradatelná a tak ji z práce během roku nikdo neuvolní. Mysleli jsme na to a vybrali jsme termíny školení během jarních prázdnin. Proč nezkusit jeden den ve volnějším týdnu něco nového?
05.02.2008 Olomouc, ZŠ Dr. Milady Horákové, Rožňavská 21 – mapa obsazeno!07.02.2008 Ústí nad Labem, Gymnázium, ul. Stavbařů 5 – mapa obsazeno!
11.02.2008 Ostrava, ZŠ MUDr. Emílie Lukášové, Klegova 29 – mapa nové!obsazeno!
12.02.2008 Ostrava, ZŠ MUDr. Emílie Lukášové, Klegova 29 – mapa obsazeno!13.02.2008 Pardubice, ZŠ Polabiny 3, Nadp. Eliáše 344 – mapa obsazeno!
14.02.2008 České Budějovice, ZŠ a ZUŠ, Bezdrevská 3 – mapa obsazeno!
19.02.2008 Brno, Školní jídelna, Novolíšeňská 10 – mapa obsazeno!
20.02.2008 Brno, Školní jídelna, Novolíšeňská 10 – mapa nové! obsazeno!
21.02.2008 Praha-Bráník, Well Food – školní jídelna s.r.o., Vrbova 1233/34 obsazeno!
26.02.2008 Praha 10, ZŠ Švehlova 10, Praha 10 pozor, změna místa! obsazeno!
28.02.2008 Karlovy Vary, Domov mládeže, Lidická 38 – mapa
04.03.2008 Plzeň, VOŠ a SPŠE, Koterovská 85 – mapa obsazeno!
05.03.2008 Hradec Králové, ZŠ, Štefánikova 566 – mapa obsazeno!
06.03.2008 Zlín, Střední průmyslová škola, tř. T. Bati 4187 – mapa obsazeno!
06.03.2008 Zlín, Střední průmyslová škola, tř. T. Bati 4187 – mapa obsazeno!
Toto odpolední školení začíná ve 14 hod!
11.03.2008 Liberec (místo bude upřesněno později) zrušeno!
13.03.2008 Jihlava, ŠJ Na Stoupách 3 pozor, změna místa! obsazeno!
Každý, kdo se školení zúčastní, získá osvědčení o jeho absolvování. Zvýšení kvalifikace i setkání s kolegyněmi z oboru se vždy může hodit.
Další podrobnosti a rezervace místa
1. Na školení je nutno se přihlásit buď pomocí elektronické přihlášky (můžete využít banner na homepage s odkazem na přihlášky) nebo telefonicky na čísle 377 457 329 a to každý všední den od 7:30-11:30.
2. Přihlášky přijímáme do naplnění kapacity sálu (70 míst), nejpozději však do 7 dní před datem školení.
3. Vstupné na školení – každý první účastník zaplatí jen 200 Kč, další účastník ze stejného zařízení zaplatí 400 Kč.
Elektronická přihláška
Aktualizace 15.1.2008, 9:40 hod
Do přehledu termínů byly přidány přesné adresy konání akcí. Místa v Praze a Liberci upřesníme později.
Aktualizace 21.1.2008, 20:00 hod
Zájem o školení kuchařek je příjemným překvapením, kapacita školení v Ostravě a Brně je již vyčerpána. Organizátoři přemýšlejí o uspořádání dalšího školení v Ostravě: bude však zájem o termín mimo jarní prázdniny? Prosíme, vyjádřete se v diskusi pod tímto článkem.
Aktualizace 22.1.2008, 13:10 hod
Je již zajištěno místo konání školení v Praze 10.
Aktualizace 23.1.2008, 11:00 hod
V přehledu školení jsou vyznačena města, kde jsou školení naplněna.
Po technických problémech jsou opět v provozu přihlášky do Olomouce a Pardubic, jsou tam stále volná místa.
Dnes vyšel článek s nejnovějšími informacemi k těmto školením.
Aktualizace 24.1.2008, 13:00 hod
Dnes se naplnilo rovněž školení v Olomouci a v Pardubicích.
Prosíme zájemce o školení v Ostravě a Brně, aby sledovali tyto aktuality. V obou městech jednáme o náhradních termínech. Jakmile bude vše dohodnuto, budeme vás informovat.
Aktualizace 25.1.2008, 8:50 hod
Pro města Brno a Ostrava jsou zajištěna další školení! Blíže v upřesňujícím článku.
Aktualizace 28.1.2008, 11:40 hod
Obě náhradní školení pro Brno a Ostravu se velmi rychle zaplňují. Obsazena jsou obě školení v Praze a Zlín.
Aktualizace 28.1.2008, 13:50 hod
Dnes byla naplněna kapacita obou školení v Praze, dále náhradního školení v Brně a akce ve Zlíně.
Aktualizace 29.1.2008, 15:40 hod
Dnes byla obsazena Plzeň. Volno už je pouze ve městech Ostrava, K. Vary, Hradec Králové, Jihlava
Aktualizace 30.1.2008, 20:00 hod
Volné termíny pouze ve městech Ostrava, K. Vary, Hradec Králové.
Aktualizace 31.1.2008, 8:30 hod
Obsazena Ostrava
Aktualizace 1.2.2008, 13:30 hod
Přidáno náhradní školení Zlín 6.3.2008 od 14 hod.
Aktualizace 5.2.2008, 11:10 hod
Zaplnilo se i školení v Hradci Králové. Poslední volná místa zbývají ve Zlíně (náhradní školení) a Karlových Varech.
Aktualizace 12.2.2008, 10:25 hod
Bylo stanoveno místo školení v Praze dne 21.2.2008: Praha-Bráník, Well Food – školní jídelna s.r.o., Vrbova 1233/34
Aktualizace 13.2.2008, 13:10 hod
Kapacita odpoledního školení ve Zlíně je naplněna.
Aktualizace 21.2.2008, 11:40 hod
Aktualizace míst a termínů.
Těšíme se na Vaši účast.
Ing. Vladimíra Nejezová je spolupracovnicí redakce
Diskuze
Autor: Mirka
Dotaz
Dobrý den, prosím Vás o sdělení místa na kterém se školení v Ostravě uskuteční. Děkuji
Autor: Mirka
Dotaz
Dobrý den, prosím Vás o sdělení místa na kterém se školení v Ostravě uskuteční. Děkuji
Autor: Mirka
Dotaz
Dobrý den, prosím Vás o sdělení místa na kterém se školení v Ostravě uskuteční. Děkuji
Autor: majka
prosba
Jsem moc ráde, že mohou kuchařky absolvovat toto školení v době školních prázdnin. Prosíme o upřesnění místa konání uvedením spojení z centra Ostravy a uvedením zastávky, na které je třeba vystoupit. Budeme se moc těšit.
Autor: janina
adresa
Paní Majko, plánek adresy si najděte a vytiskněte na serveru : mapy.cz
Stránkování