Přeskočit na obsah

Nové trendy v moderním vaření

Srdečně Vás zveme na cyklus školení pro kuchařky a kuchaře, jehož součástí jsou nejen přednášky, ale i ukázky praktické přípravy pokrmů.
Aktualizováno 21.2.2008 v 11:40 – pozor, změny v místech školení!

Autor: Vladimíra Nejezová

Srdečně Vás zveme na první cyklus speciálních školení pro kuchařky a kuchaře. Vaříte ve školní jídelně, firmě, nemocnici nebo domově seniorů? Potřebujete kromě teoretických přednášek také vidět praktické ukázky přípravy jídel? Pak právě pro Vás je naše školení určeno.

Proč školení pro kuchařky a kuchaře?
S trochou nadsázky lze říci, že pokrok nezastavíme. Nové postupy, technologie a zařízení pronikají postupně do všech oborů a nevyhýbají se ani kuchyni. Stačí jen srovnat výběr potravin pro hromadné vaření dnes a před několika lety.
Při náročné práci kuchařky musíte zvládnout nejen nové postupy při vaření, ale i práci s novým vybavením kuchyně a v neposlední řadě také mnoho nových předpisů ať už z oblasti hygieny nebo výrobní praxe. Školení, které nabízíme, by Vám tedy mělo výrazně usnadnit Vaši každodenní práci.
Připravili jsme pro vás nejen teoretické přednášky. V praktických ukázkách se můžete „podívat přes rameno“ šéfkuchařům z Asociace kuchařů a cukrářů a výsledky jejich práce pak také ochutnat při degustaci.

Program školení
09:00 – 09:15  Prezentace účastníků
09:15 – 10.15  Přílohy – rychle, chutně a vkusně
10:15 – 10.40  Požadavky na osoby pracující ve stravovacích službách
10:40 – 11:05  Onemocnění z potravin/pokrmů a jak jim předcházet
11:05 – 11:30  Správná výrobní a hygienická praxe
11:30 – 11:45  Přestávka
11:45 – 12:05  Obecné seznámení s principy systému kritických bodů
12:05 – 12:25  Obecné seznámení s odpadovým hospodářstvím, BOZP
12:25 – 12:45  Přílohy – rychle, chutně a vkusně
12:45 – 13:00  Degustace

Podrobněji k některým bodům programu:

Přílohy – rychle, chutně a vkusně
V této části školení se můžete seznámit nejen s klasickými přílohami „v novém kabátu“, ale i s hrou chutí a barev v moderních přílohách inspirovaných tuzemskou i zahraniční kuchyní.
Autoři přednášky nezapomínají ani na finanční stránku při tvorbě příloh.

Obecné seznámení s principy systému kritických bodů
Tato část školení zahrnuje stručný přehled platné legislativy. Vysvětlení obecných principů HACCP. Pro vaši praxi budou jistě užitečné postupy jak obhájit před kontrolními orgány vlastních řešení přístupů k přípravě bezpečných pokrmů.

Termíny školení
Většina z vás jistě v tuto chvíli namítne, že nemá na školení při běžném provozu čas, protože kdo by pak vařil? Kuchařka je přece v jídelně nepostradatelná a tak ji z práce během roku nikdo neuvolní. Mysleli jsme na to a vybrali jsme termíny školení během jarních prázdnin. Proč nezkusit jeden den ve volnějším týdnu něco nového?

05.02.2008  Olomouc, ZŠ Dr. Milady Horákové, Rožňavská 21 – mapa     obsazeno!07.02.2008  Ústí nad Labem, Gymnázium, ul. Stavbařů 5 – mapa           obsazeno!
11.02.2008  Ostrava, ZŠ MUDr. Emílie Lukášové, Klegova 29 – mapa  nové!obsazeno!
12.02.2008  Ostrava, ZŠ MUDr. Emílie Lukášové, Klegova 29 – mapa      obsazeno!13.02.2008  Pardubice, ZŠ Polabiny 3, Nadp. Eliáše 344 – mapa             obsazeno!
14.02.2008  České Budějovice, ZŠ a ZUŠ, Bezdrevská 3 – mapa             obsazeno!
19.02.2008  Brno, Školní jídelna, Novolíšeňská 10 – mapa                      obsazeno!
20.02.2008  Brno, Školní jídelna, Novolíšeňská 10 – mapa            nové!   obsazeno!
21.02.2008  Praha-Bráník, Well Food – školní jídelna s.r.o., Vrbova 1233/34   obsazeno!
26.02.2008  Praha 10, ZŠ Švehlova 10, Praha 10  pozor, změna místa!     obsazeno!
28.02.2008  Karlovy Vary, Domov mládeže, Lidická 38 – mapa
04.03.2008  Plzeň, VOŠ a SPŠE, Koterovská 85 – mapa                       obsazeno!
05.03.2008  Hradec Králové, ZŠ, Štefánikova 566 – mapa                    obsazeno!
06.03.2008  Zlín, Střední průmyslová škola, tř. T. Bati 4187 – mapa       obsazeno!
06.03.2008  Zlín, Střední průmyslová škola, tř. T. Bati 4187 – mapa        obsazeno!
Toto odpolední školení začíná ve 14 hod!

11.03.2008  Liberec (místo bude upřesněno později)                           zrušeno!
13.03.2008  Jihlava, ŠJ Na Stoupách 3  pozor, změna místa!                  obsazeno!

Každý, kdo se školení zúčastní, získá osvědčení o jeho absolvování. Zvýšení kvalifikace i setkání s kolegyněmi z oboru se vždy může hodit.

Další podrobnosti a rezervace místa
1. Na školení je nutno se přihlásit buď  pomocí elektronické přihlášky (můžete využít banner na homepage s odkazem na přihlášky) nebo telefonicky na čísle 377 457 329 a to každý všední den od 7:30-11:30.
2. Přihlášky přijímáme do naplnění kapacity sálu (70 míst), nejpozději však do 7 dní před datem školení.
3. Vstupné na školení – každý první účastník zaplatí jen 200 Kč, další účastník ze stejného zařízení zaplatí 400 Kč.
Elektronická přihláška

Aktualizace 15.1.2008, 9:40 hod
Do přehledu termínů byly přidány přesné adresy konání akcí. Místa v Praze a Liberci upřesníme později.

Aktualizace 21.1.2008, 20:00 hod
Zájem o školení kuchařek je příjemným překvapením, kapacita školení v Ostravě a Brně je již vyčerpána. Organizátoři přemýšlejí o uspořádání dalšího školení v Ostravě: bude však zájem o termín mimo jarní prázdniny? Prosíme, vyjádřete se v diskusi pod tímto článkem.

Aktualizace 22.1.2008, 13:10 hod
Je již zajištěno místo konání školení v Praze 10.

Aktualizace 23.1.2008, 11:00 hod
V přehledu školení jsou vyznačena města, kde jsou školení naplněna.
Po technických problémech jsou opět v provozu přihlášky do Olomouce a Pardubic, jsou tam stále volná místa.
Dnes vyšel článek s nejnovějšími informacemi k těmto školením.

Aktualizace 24.1.2008, 13:00 hod
Dnes se naplnilo rovněž školení v Olomouci a v Pardubicích.
Prosíme zájemce o školení v Ostravě a Brně, aby sledovali tyto aktuality. V obou městech jednáme o náhradních termínech. Jakmile bude vše dohodnuto, budeme vás informovat.

Aktualizace 25.1.2008, 8:50 hod
Pro města Brno a Ostrava jsou zajištěna další školení! Blíže v upřesňujícím článku.

Aktualizace 28.1.2008, 11:40 hod
Obě náhradní školení pro Brno a Ostravu se velmi rychle zaplňují. Obsazena jsou obě školení v Praze a Zlín.

Aktualizace 28.1.2008, 13:50 hod
Dnes byla naplněna kapacita obou školení v Praze, dále náhradního školení v Brně a akce ve Zlíně.

Aktualizace 29.1.2008, 15:40 hod
Dnes byla obsazena Plzeň. Volno už je pouze ve městech Ostrava, K. Vary, Hradec Králové, Jihlava

Aktualizace 30.1.2008, 20:00 hod
Volné termíny pouze ve městech Ostrava, K. Vary, Hradec Králové.

Aktualizace 31.1.2008, 8:30 hod
Obsazena Ostrava

Aktualizace 1.2.2008, 13:30 hod
Přidáno náhradní školení Zlín 6.3.2008 od 14 hod.

Aktualizace 5.2.2008, 11:10 hod
Zaplnilo se i školení v Hradci Králové. Poslední volná místa zbývají ve Zlíně (náhradní školení) a Karlových Varech.

Aktualizace 12.2.2008, 10:25 hod
Bylo stanoveno místo školení v Praze dne 21.2.2008: Praha-Bráník, Well Food – školní jídelna s.r.o., Vrbova 1233/34

Aktualizace 13.2.2008, 13:10 hod
Kapacita odpoledního školení ve Zlíně je naplněna.

Aktualizace 21.2.2008, 11:40 hod
Aktualizace míst a termínů.

Těšíme se na Vaši účast.

Ing. Vladimíra Nejezová je spolupracovnicí redakce

Autor: Vladimíra Nejezová

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se
  • Autor: Mirka

    Dotaz
    Dobrý den, prosím Vás o sdělení místa na kterém se školení v Ostravě uskuteční. Děkuji

  • Autor: Mirka

    Dotaz
    Dobrý den, prosím Vás o sdělení místa na kterém se školení v Ostravě uskuteční. Děkuji

  • Autor: Mirka

    Dotaz
    Dobrý den, prosím Vás o sdělení místa na kterém se školení v Ostravě uskuteční. Děkuji

  • Autor: majka

    prosba
    Jsem moc ráde, že mohou kuchařky absolvovat toto školení v době školních prázdnin. Prosíme o upřesnění místa konání uvedením spojení z centra Ostravy a uvedením zastávky, na které je třeba vystoupit. Budeme se moc těšit.

  • Autor: janina

    adresa
    Paní Majko, plánek adresy si najděte a vytiskněte na serveru : mapy.cz