Přeskočit na obsah

Nové trendy zahájeny

Na začátku února odstartoval další ročník Nových trendů v moderním vaření. Letos je k vidění (a samozřejmě k ochutnání) 15 nových receptů zaměřených na bezmasé, rybí a luštěninové pokrmy. Nahlédněte s námi pod pokličku této gastro akce.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Začátek února znamenal start dalšího ročníku gastro tour Nové trendy v moderním vaření. 17 školních jídelen v období jarních prázdnin vymění své dětské strávníky za kuchařky a kuchaře, kteří přijeli načerpat inspiraci.

Nyní máme za sebou zhruba první třetinu celorepublikové tour – pojďme se podívat, jak probíhá.

Nové trendy 2023, moderní vaření, recepty, jídelny

Školní kuchyni má spousta lidí stále ještě zafixovanou jako nudnou a bez nápadu. To ale dávno není pravda! Právě pro to, abychom dětem poskytli pokrmy nejen výživově hodnotné a zdravé, ale i moderní, zaměřují Nové trendy každoročně svoji pozornost na zvelebování stravovacího systému. Letos akce představuje 15 nových receptů. Jejich výběr ovlivnilo hlasování účastníků předchozího ročníku. Vidíme přípravu a následně ochutnáme pokrmy bezmasé, rybí a luštěninové.

Recepty speciálně upravené pro školní stravování připravili šéfkuchaři Vít Pichlík, Jan Heřmánek, Lukáš Uher, Petr Janů (zastupující GastroTeam Bidfood Czech Repulic), a Petr Náhlík (Rational AG).

Nové trendy 2023, moderní vaření, recepty, jídelny

Na praktickém kurzu vaření se chystají k snídani např. dýňové cookies s ovesnými vločkami, čokoládou a sušenými meruňkami. Přesnídávka v podobě blin s cizrnou a dýní společně s hráškovou pomazánkou s krůtím masem. Následuje karotkový krém se zeleninovo-vaječnou sedlinou, medailonky z hejka, mletý masový nákyp s luštěninou anebo bratislavská hovězí pečeně se žemlovou nádivkou a mnohé další speciality.

Sbíhají se vám sliny? Pak honem na Nové trendy! Ještě máme před sebou 14 termínů.

Nové trendy 2023, moderní vaření, recepty, jídelny

Po vaření přichází předvedení parního čištění. A tak přímo v akci vidíme, jak si přístroj poradí s nerezovými pracovními plochami a jak je lze snadno, rychle a účinně čistit.  

Průběh celé akce provází nápojový servis. Zodpovědná výroba nové řady koncentrátů obsahuje vitamíny a vlákninu a splňuje nutriční doporučení MZČR ke spotřebnímu koši. Příprava nápojů navíc garantuje dodržení hygienického standardu. 

Společně s praktickým kurzem vaření probíhá i školení hygienického minima pro kuchařky a kuchaře, které vychází z nařízení Zákona o ochraně veřejného zdraví č. 258/2000 Sb. § 19, v platném znění. Ve stejný den tak mnozí absolvují každoroční povinné proškolení hygieny i načerpávají inspirace na gastro kurzu.

Akce se můžete zúčastnit ještě na řadě míst v republice až do 17.3.2023.
Přihlášku vyplňte ZDE

Partnery této akce jsou společnosti Bidfood, Bonduelle, Gastro Mach, Nektar Natura a Rational AG.

Organizační tým Jídelny.cz

Autor: Redakce Jídelny.cz

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se