Začátek února znamenal start dalšího ročníku gastro tour Nové trendy v moderním vaření. 17 školních jídelen v období jarních prázdnin vymění své dětské strávníky za kuchařky a kuchaře, kteří přijeli načerpat inspiraci.
Nyní máme za sebou zhruba první třetinu celorepublikové tour – pojďme se podívat, jak probíhá.
Školní kuchyni má spousta lidí stále ještě zafixovanou jako nudnou a bez nápadu. To ale dávno není pravda! Právě pro to, abychom dětem poskytli pokrmy nejen výživově hodnotné a zdravé, ale i moderní, zaměřují Nové trendy každoročně svoji pozornost na zvelebování stravovacího systému. Letos akce představuje 15 nových receptů. Jejich výběr ovlivnilo hlasování účastníků předchozího ročníku. Vidíme přípravu a následně ochutnáme pokrmy bezmasé, rybí a luštěninové.
Recepty speciálně upravené pro školní stravování připravili šéfkuchaři Vít Pichlík, Jan Heřmánek, Lukáš Uher, Petr Janů (zastupující GastroTeam Bidfood Czech Repulic), a Petr Náhlík (Rational AG).
Na praktickém kurzu vaření se chystají k snídani např. dýňové cookies s ovesnými vločkami, čokoládou a sušenými meruňkami. Přesnídávka v podobě blin s cizrnou a dýní společně s hráškovou pomazánkou s krůtím masem. Následuje karotkový krém se zeleninovo-vaječnou sedlinou, medailonky z hejka, mletý masový nákyp s luštěninou anebo bratislavská hovězí pečeně se žemlovou nádivkou a mnohé další speciality.
Sbíhají se vám sliny? Pak honem na Nové trendy! Ještě máme před sebou 14 termínů.
Po vaření přichází předvedení parního čištění. A tak přímo v akci vidíme, jak si přístroj poradí s nerezovými pracovními plochami a jak je lze snadno, rychle a účinně čistit.
Průběh celé akce provází nápojový servis. Zodpovědná výroba nové řady koncentrátů obsahuje vitamíny a vlákninu a splňuje nutriční doporučení MZČR ke spotřebnímu koši. Příprava nápojů navíc garantuje dodržení hygienického standardu.
Společně s praktickým kurzem vaření probíhá i školení hygienického minima pro kuchařky a kuchaře, které vychází z nařízení Zákona o ochraně veřejného zdraví č. 258/2000 Sb. § 19, v platném znění. Ve stejný den tak mnozí absolvují každoroční povinné proškolení hygieny i načerpávají inspirace na gastro kurzu.
Akce se můžete zúčastnit ještě na řadě míst v republice až do 17.3.2023.
Přihlášku vyplňte ZDE
Partnery této akce jsou společnosti Bidfood, Bonduelle, Gastro Mach, Nektar Natura a Rational AG.
Organizační tým Jídelny.cz
Diskuze