Podzimní Krajské konference hromadného stravování 2020, které Jídelny.cz každoročně pořádají, jsme museli kvůli aktuální situaci zrušit. O přednášky však nepřijdete. Můžete je vidět na online konferenci hromadného stravování, která proběhne 24. listopadu 2020 od 8:00 hod.
Online konference portálu Jídelny.cz proběhne přes odkaz na internetovou stránku, kdy potřebujete jen počítač s reproduktory a internetový prohlížeč.
Výklad lektorů bude doplněn prezentací a podkladovými materiály, které budou k dispozici předem ke stažení. Nejrychleji přihlášeným účastníkům zašleme materiály poštou.
Pokud budete mít k tématu před nebo během konference dotaz, můžete ho lektorovi položit prostřednictvím chatu, na který bude lektor reagovat během diskuze.
Účastníci online konference navíc budou mít možnost získat jeden z 50 dárkových balíčků od jednoho z našich partnerů. Bližší informace podáme až v průběhu přenosu 24. 11. 2020.
Připojte se k nám z pohodlí domova či kanceláře a nepropásněte zajímavou možnost vzdělávání.
Hlavní partneři online konference
Partneři online konference
Program online konference
08:00–08:15 | Zahájení konference – Jídelny.cz |
08:15–09:05 | První konferenční blok |
Kontrola finanční bilance – Ing. Vladimír Bureš | |
Informačně propagační vystoupení | |
Diskuse k přednášce | |
Přestávka | |
09:05–10:15 | Druhý konferenční blok |
Kontrola uzávěrky skladu a stravného – Ing. Vladimír Bureš | |
Informačně propagační vystoupení | |
Diskuse k přednášce | |
Přestávka | |
10:15–11:10 | Třetí konferenční blok |
Co vše musí znát vedoucí školní jídelny ohledně přijímání nových pracovníků – Mgr. Alena Strosserová | |
Informačně propagační vystoupení | |
Diskuse k přednášce | |
Konec online konference |
Změna programu vyhrazena.
Lektoři:
- Mgr. Alena Strosserová – Městská část Praha 3, odbor školství
- Ing. Vladimír Bureš – Veřejná informační služba, spol. s r.o.
Kontrola finanční bilance
Lektor: Ing. Vladimír Bureš – Veřejná informační služba, spol. s r.o.
Víte, že můžete finanční bilanci nechat kolísat v poměrně velkém rozsahu a nikdy ji nenulovat, ani uměle k nule nepřibližovat? Dovedete takový postup obhájit před kontrolním orgánem? Je správné převést úsporu nebo provar do dalšího roku? Kdy finanční bilanci školní jídelny členit, anebo nečlenit po skupinách strávníků a proč? Kdy je třeba dělat více samostaných skladových výdejek? Ukážeme si jednoduchý a přitom dobře obhajitelný pohled na tuto problematiku, který Vám usnadní práci s finanční bilancí i související jednání s kontrolními orgány.
Kontrola uzávěrky skladu a stravného
Lektor: Ing. Vladimír Bureš – Veřejná informační služba, spol. s r.o.
Našli jste někdy chybu ve skladu či stravném až po několika měsících a pracně ji napravovali? Míváte starosti, zda jste uzávěrku provedli a odevzdali správně, zda jste nepřehlédli nějakou chybu? Nemohli jste se někdy shodnout s účetní, zda je chyba u Vás nebo u ní? Na semináři se dozvíte, jak se ve školní jídelně neustále mění ekonomické hodnoty a jak na sebe navazují. Zjistíte, co je pro řádnou kontrolu uzávěrky důležité a na čem naopak vůbec nezáleží. Zjednodušíte si Vaše pracovní postupy. Ukážeme si základní principy velmi jednoduché, rychlé a přitom spolehlivé kontroly uzávěrky. Při využití získaných poznatků v praxi získáte během 10 minut jistotu, že máte uzávěrku provedenou správně, anebo objevíte každý rozpor ještě před tím, než uzávěrku odevzdáte. Po uzávěrce budete klidně spát – účetní Vám ve Vaší uzávěrce již žádnou chybu neobjeví.
Co vše musí znát vedoucí školní jídelny ohledně přijímání nových pracovníků
Lektor: Mgr. Alena Strosserová – Městská část Praha 3, odbor školství
Zaměříme se na základní znalosti z oblasti pracovního práva potřebné k výběru a přijímání nových pracovníků školní jídelny: jaké náležitosti má mít pracovní smlouva, jak správně zařadit pracovníky do platové třídy a podle čeho určit platový stupeň, jaké požadavky jsou kladeny na kvalifikaci pracovníků, jakou roli při určování platového stupně hraje praxe. Jaké složky platu jsou nárokové, které nenárokové, kdy dochází ke změnám platu.
Vstup na online konferenci je zdarma.
Pro registrované účastníky před termínem 24. 11. 2020 bude záznam z online konference k dispozici po dobu
1 týdne.
V případě pozdější registrace bude k dispozici záznam za poplatek 200 Kč.
Připojte se a sledujte nás 24. listopadu 2020, těšíme se na Vás!
Tým Jídelny.cz
Podrobnosti:
- Na konferenci je nutno se přihlásit elektronickou formou na http://www.jidelny.cz. Vstupné je zdarma.
- Každý zájemce o online konferenci musí mít na portálu Jídelny.cz svou vlastní registraci i přihlášku!
- K účasti na živém vysílání Vám postačí základní vybavení počítače a přístup na internet. Budete potřebovat internetový prohlížeč (doporučujeme Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox nebo Opera), sluchátka nebo reproduktory (doporučujeme spíše sluchátka). Mikrofon a webová kamera nejsou podmínkou.
- Pokud se přihlašujete z organizace s přísnými pravidly pro správu sítě, může být přenos videa v síti zakázán a je nutné kontaktovat vaše IT oddělení! V tomto případě doporučujeme informovat IT oddělení o termínu konání konference a zkonzultovat funkčnost přehrávání videa a připojení.
- Připojte se prosím 10 minut před začátkem živého vysílání, aby byl čas případné technické problémy vyřešit. Především vyzkoušejte, zda vám funguje přehrávání zvuku.
- Případné změny programu budou uveřejněny na portálu www.jidelny.cz.
- V případě dotazů jsme Vám k dispozici od 8:00 do 11:30 hod. na 734 311 222 nebo na info@jidelny.cz.
Jako součást Krajských konferencí hromadného stravování 2020 byly naplánovány následující dva placené semináře. Proběhnou v jiných termínech!
Kalkulace cen
Lektor: Ing. Vladimír Bureš – Veřejná informační služba, spol. s r.o.
11.11. 2020 v 8:00 hod. – přihláška
Potřebujete mít jistotu, že máte správně stanovené ceny v doplňkové činnosti? Víte, proč má cena obsahovat ziskovou přirážku, i když nemusí? Umíte správně stanovit mzdové i režijní náklady na 1 porci i v případech, kdy jídelna vytváří více obtížně porovnatelných produktů (obědy různých velikostí, svačiny, provoz bufetu, výroba polotovarů, pronájmy, atd.)? Tyto i další otázky ke kalkulacím budou zodpovězeny na řadě příkladů z praxe školních jídelen.
Sestavujeme funkční personální obsazení školní kuchyně
Lektor: Mgr. Alena Strosserová – Městská část Praha 3, odbor školství
11.11.2020 ve 13:00 hod. – přihláška
Jaké může vedoucí jídelny vytvořit funkční personální obsazení kuchyně? Jaké má finanční a jiné možnosti? Zúčastněte se semináře na toto téma zakončeného 30minutovým blokem, který vám na příkladech ukáže správné platové zařazení různých profesí ve školní jídelně.
- Normativ pracovníků v ŠJ a jeho financování.
- Rozložení sil podle funkcí potřebných k zajištění provozu.
- Katalog prací a Nařízení vlády o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě – jak s nimi pracovat při vytváření pracovních pozic a správného platového zařazení.
- Kvalifikace pracovníků, délka praxe a jejich vliv na určení platové třídy a stupně (ideální stav a realita, jak vše skloubit dohromady).
- Diskusní blok – praktické příklady funkcí pracovníků ŠJ a jejich platového zařazení v souladu s normativem.
Diskuze