Přeskočit na obsah

Online konzultace k zahájení provozu ŠJ

Nezdají se vám dost srozumitelné návody, jak v této době dodržovat hygienu? Chcete vědět, jak řešit konkrétní situace ve vaší jídelně? Co si můžete dovolit při příjmu potravin, u výdeje obědů nebo při stolování v jídelně? Využijte online konzultace s odborníkem, kde se můžete ptát a dostat jasné odpovědi.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Do nabídky online seminářů jsme aktuálně zařadili konzultaci k vydaným doporučením pro provoz školních jídelen. Otvíráte vaši školní jídelnu a chcete vědět, jak zorganizovat její provoz, jaká pravidla hygieny zavést? Pak je tato online konzultace právě pro vás.

Online konzultace k doporučením pro otevření školních jídelen

Konzultace proběhne v pátek 15.5.2020 v 9:30 a v pátek 29.5.2020 v 13:00
Řídí ji Ing Lucie Janotová, PhD.
Cena činí 600 Kč vč. DPH

V rámci konzultace si projdeme vydaná doporučení týkající se pravidel hygieny po znovuotevření školních jídelen. Budeme se věnovat požadavkům na provoz a jeho přípravu před zahájením provozu, přísnějším pravidlům pro osobní hygienu a zásadám provozní hygieny. Dotkneme se i vydávání pokrmů cizím strávníkům (jednorázové obaly, jídlonosiče).

Akce nemá charakter běžného semináře. Od účastníků se očekává, že vznesou dotazy vyplývajících z praxe v jejich jídelnách.

Obsah konzultace

Postupně si budeme klást otázky z následujících oblastí a hned na ně odpovídat. Otázky můžete samozřejmě pokládat i Vy. Již nyní si je můžete připravovat!

Organizace provozu školy a školní jídelny

Jak nastavit spolupráci ředitele a vedoucí jídelny, jak zorganizovat střídání strávníků v jídelně, jak rozdělit práci kuchařek? Lze upravit a zjednodušit jídelníček?

Hygiena obecně a školení

Je nutné speciální školení kuchařek, co jim zvlášť zdůraznit? Jak na dezinfekci v jídelně?

Příjem surovin

Jak postupovat při styku s dodavateli, kam až je pustit, mohou vůbec do provozu? Hrozí nebezpečí přenosu nákazy potravinami, je potřeba dezinfikovat obaly potravin?

Příprava stravy

Musí kuchařky mít při vaření obědů roušky a rukavice? Kdy ano a kdy ne? Jaká pravidla osobní a provozní hygieny zvláště zachovávat?

Vstup strávníků do jídelny a organizace stolování

Jak to bude s dezinfekcí rukou a s rouškami u strávníků? Kolik strávníků může do jídelny najednou? Mohou v ní být současně děti a učitelé? Jak zajistit, aby strávníci seděli v přiměřeném rozestupu?
Víte, kterých míst se strávníci v jídelně dotýkají nejvíce a jak to omezit?

Výdej a stolování

Máte už představu o průběhu výdeje stravy? Co s cizími strávníky, jak jim vydávat obědy? Co si mohou u okénka vzít strávníci sami a co jim musí podat personál?
Jak na výdej stravy mimo jídelnu, přes okénko pro cizí, ve třídách ZŠ, v pavilonech MŠ? Máte promyšleno stolování dětí v MŠ? Znáte zásady pro mytí nádobí v době koronaviru?

Zaujal vás obsah této konzultace? Přihlaste se na ni, rádi se s vámi uvidíme.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se