Přeskočit na obsah

Pozvánka na jarní krajské konference 2017

Srdečně vás zveme na jarní krajské konference 2017

Autor: Redakce Jídelny.cz

Zajímá vás spotřební koš? Nevíte, jak do něho zařazovat stále nové a nové výrobky, kterými vás potravináři zásobují? Chtěli byste načerpat informace o tom, jak jiné jídelny úspěšně nabízejí dětem nová a nepopulární jídla? Víte, jaké jsou výsledky studie Státního zdravotního ústavu o školních obědech a jaké budou její dopady na vás v jídelnách?

To vše se na nich dozvíte na jarních krajských konferencích portálu Jídelny.cz. Přijďte, rádi se s vámi setkáme.

Program konferencí

08:00 – 09:30Spotřební koš pro pokročilé
(Placená část; účastníci obdrží osvědčení o absolvování, podmínkou je účast na celém semináři/90 min.)
09:00 – 09:45Prezence účastníků
09:45 – 09:55Zahájení konference – Jídelny.cz
09:55 – 10:25Složení výrobků a výživové údaje na etiketách
10:25 – 10:40Informačně propagační vystoupení
10:40 – 11:10Dobré zkušenosti jídelen při podávání rybích a luštěninových jídel
11:10 – 11:20Informačně propagační vystoupení
11:20 – 12:00Přestávka – občerstvení s informací hostitelů
12:00 – 12:30Prezentace výsledků studie SZÚ o živinách obsažených ve školních obědech
12:40 – 13:10Jak s výsledky studie SZÚ naložit v praxi
13:10 – 13:20Přestávka
13:20 – 14:20Co ještě přidat ke kvalitním jídlům, abyste úspěšněji plnili spotřební koš
(Placená část; účastníci obdrží osvědčení o absolvování, podmínkou je účast na celém semináři/60 min.)

Změna programu vyhrazena.

Počet účastníků placeného semináře je omezen, proto si, prosím, místo rezervujte včas.

Lektoři

  • Ing. Pavel Ludvík – Jídelny.cz
  • MVDr. Anna Niklová, Mgr. Alexandra Košťálová, Mgr. Leona Mužíková, Bc. Anna Packová, Státní zdravotní ústav; MUDr. Jana Pilnáčková, KHS Libereckého kraje; Mgr. Miroslava Slavíková, KHS Ústeckého kraje; Bc. Petra Webrová, KHS Plzeňského kraje; MUDr. Nosková, KHS Jihočeského kraje; Mgr. Ivana Lukašíková, KHS Zlínského kraje; MUDr. Kateřina Žeravová, KHS Olomouckého kraje

Spotřební koš pro pokročilé

Školení podává veškeré informace potřebné k tomu, aby výsledky spotřebního koše vaší jídelny byly správné.

  • Seznámíte se s klíčovými údaji pro objektivní výpočet spotřebního koše (skladové údaje, princip „jak nakoupeno“, pevný podíl, obsah potraviny ve výrobku apod.).
  • Víte, jaký dopad na spotřební koš mají výdejky společné pro více kategorií strávníků?
  • Osvojíte si metody, jak rychle najít chyby ve výsledcích.
  • Naučíte se správně zařazovat potravin do skupin a určit vhodné koeficienty.
  • Dozvíte se, kdy a jak zařadit potravinu současně do více skupin.
  • Vyzkoušíte si vše na praktických příkladech.

Počet účastníků semináře je omezen, max. počet je 25 účastníků (placené školení).

Lektor: Ing. Pavel Ludvík – Jídelny.cz

Složení výrobků a výživové údaje na etiketách

Přednáška ukazuje, jakými informacemi z etiket výrobků se řídit ve spotřebním koši, při přípravě svačin a při prodeji v bufetu.

  • Jak se liší informace na etiketách u různých druhů výrobků?
  • Najděte ve složení výrobku podstatné informace pro spotřební koš.
  • Co lze ve složení zjistit a co si musíte vypočítat?
  • K čemu jsou výživové údaje?
  • Jak zjistit obsah cukru, soli a tuků v potravinách?
  • Přednáška bude doprovázena příklady z desítek etiket vybraných výrobků.

Lektor: Ing. Pavel Ludvík – Jídelny.cz

Dobré zkušenosti jídelen při podávání rybích a luštěninových jídel

Přednáška shrnuje praktické zkušenosti jídelen ZŠ a MŠ, které úspěšně zařazují do jídelníčku ryby a luštěniny.

  • Jaká rybí a luštěninová jídla mají strávníci nejraději?
  • Jak zvýšit lákavost těchto jídel, jak zvýšit počet objednávek?
  • Věnujte pozornost nákupu rybího masa.
  • Vyzkoušejte nové postupy při nabídce ryb a luštěnin.
  • Nespoléhejte jen na hlavní jídla.
  • Ukázky zařazení rybích a luštěninových jídel v jídelníčcích.

Lektor: Ing. Pavel Ludvík – Jídelny.cz

Prezentace výsledků studie SZÚ o živinách obsažených ve školních obědech

Státní zdravotní ústav v minulém roce provedl studii na analýzu živin ve školních obědech.

  • Jakým způsobem studie probíhala a jaké jsou její výsledky?
  • Získávají strávníci při obědě dostatečnou energii?
  • Je rozložení tuků, sacharidů a bílkovin – tedy třech hlavních živin – optimální?
  • Jakým zdrojem minerálních látek jsou obědy?

Přijďte se dozvědět více!

Lektoři: Zástupci Státního zdravotního ústavu nebo Krajských hygienických stanic (podle místa)

Jak s výsledky studie SZÚ naložit v praxi

  • Které závěry studie jsou pozitivní a které ne?
  • Co je možné ovlivnit z pohledu Vaší práce a pracovních postupů?
  • Co je potřeba řešit na jiné úrovni a co příliš ovlivnit nelze?

Na to vše se spolu s Vámi pokusíme najít odpovědi.

Lektoři: Zástupci Státního zdravotního ústavu nebo Krajských hygienických stanic (podle místa)

Co ještě přidat ke kvalitním jídlům, abyste úspěšněji plnili spotřební koš

Školení účastníky seznámí s tím, jaké další metody kromě výborných receptů a kvalitního vaření používají úspěšné školní jídelny pro to, aby lépe plnily spotřební koš.

  • Seznamte se se zkušenostmi při zařazování netradičních jídel do jídelníčku.
  • Nebojte se nových forem a způsobů servírování nebo jiné organizace výdeje.
  • Víte, jak na lepší spolupráci s učiteli a rodiči?
  • Dobré zkušenosti s výchovou strávníků, ale i jejich okolí.
  • Uplatněte psychologické triky.
  • Dejte strávníkům možnost volby – pomůže to.
  • Proč jsou zelené pokrmy nepopulární – aneb vliv barev na zájem o jídla.
  • Čeho dosáhnete lepší komunikací se strávníky.
  • Moderní technologické postupy a zařízení zvyšují přitažlivost vašich obědů.

Počet účastníků semináře je omezen, max. počet je 25 účastníků (placené školení).

Lektor: Ing. Pavel Ludvík – Jídelny.cz

Zástupci SZÚ a KHS podle měst

28. 03. 2017Hradec KrálovéMVDr. Anna Niklová (SZÚ)
29. 03. 2017PardubiceMVDr. Anna Niklová (SZÚ)
30. 03. 2017JihlavaMgr. Leona Mužíková, Bc. Anna Packová (SZÚ)
04. 04. 2017LiberecMUDr. Jana Pilnáčková (KHS Libereckého kraje)
05. 04. 2017Ústí nad LabemMgr. Miroslava Slavíková (KHS Ústeckého kraje)
06. 04. 2017PrahaMgr. Alexandra Košťálová (SZÚ)
18. 04. 2017PlzeňBc. Petra Webrová (KHS Plzeňského kraje)
19. 04. 2017České BudějoviceMUDr. Nosková (KHS Jihočeského kraje)
20. 04. 2017PrahaMgr. Alexandra Košťálová (SZÚ)
24. 04. 2017ZlínMgr. Ivana Lukašíková (KHS Zlínského kraje)
25. 04. 2017OstravaMgr. Ivana Lukašíková (KHS Zlínského kraje)
26. 04. 2017OlomoucMUDr. Kateřina Žeravová (KHS Olomouckého kraje)
27. 04 .2017BrnoMgr. Leona Mužíková, Bc. Anna Packová (SZÚ)

Kde a kdy se s námi můžete setkat 

DatumMěstoAdresa konáníMapa
28.03.2017Hradec KrálovéKongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375mapa
29.03.2017PardubiceABC klub, Štolbova 2665mapa
30.03.2017JihlavaDKO s.r.o., Tolstého 2mapa
04.04.2017LiberecDům kultury Liberec spol. s r.o., Soukenné nám. 613mapa
05.04.2017Ústí nad LabemClarion Congress Hotel Ústí nad Labem, Špitálské náměstí 3517mapa
06.04.2017Praha 9Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141mapa
18.04.2017Plzeňangelo Hotel Pilsen, U Prazdroje 6mapa
19.04.2017České BudějoviceClarion Congress Hotel České Budějovice, Pražská třída 2306/14mapa
20.04.2017Praha 9Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141mapa
24.04.2017ZlínBaťův institut, budova 14/15, Vavrečkova 7040mapa
25.04.2017Ostrava-HrabůvkaKulturní zařízení Ostrava-Jih, Dr. Martínka 1439/4mapa
26.04.2017OlomoucBEA centrum Olomouc , tř. Kosmonautů 1288/1mapa
27.04.2017BrnoHotel AVANTI, Střední 61     NOVÉ PROSTORY!mapa

Účastnický poplatek

Krajská konference hromadného stravování: bezplatná účast
1 x seminář / osoba / den:   550 Kč
2 x semináře / osoba / den: 900 Kč

Ve výjimečných případech lze uhradit vstupné v hotovosti. Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč!

Podrobnosti – rezervace

  • Na konferenci i seminář je nutno se přihlásit elektronickou formou na http://www.jidelny.cz.
  • Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání semináře převodem na účet u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Do příkazu uveďte příjmení účastníka (pro identifikaci platby). Předpis k platbě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.cz. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě.
  • Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě na Vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou.
  • Zaslaná přihláška je závazná. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 3 pracovní dny před zahájením semináře. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč. Přihlášku lze zrušit pouze písemně na e-mail: info@jidelny.cz. Při neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
  • Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz.
  • V případě dotazů jsme Vám k dispozici na 731 331 095 od 8:00 do 11:30 hod nebo na info@jidelny.cz.

Těšíme se na setkání s Vámi.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se
  • Autor: Profesor Chocholoušek, CsC.

    Freddy Krueger by dostal strach
    „Lektoři

    Ing. Pavel Ludvík – Jídelny.cz
    MVDr. Anna Niklová, Mgr. Alexandra Košťálová, Mgr. Leona Mužíková, Bc. Anna Packová, Státní zdravotní ústav; MUDr. Jana Pilnáčková, KHS Libereckého kraje; Mgr. Miroslava Slavíková, KHS Ústeckého kraje; Bc. Petra Webrová, KHS Plzeňského kraje; MUDr. Nosková, KHS Jihočeského kraje; Mgr. Ivana Lukašíková, KHS Zlínského kraje; MUDr. Kateřina Žeravová, KHS Olomouckého kraje“

    Tak to vypadá jako galerie nutriční hrůzy! Proti tomu je Freddy Krueger neškodný jako krteček s Makovou Panenkou! To zas bude kydů o moderní výživě inspirované stravou ve slumech Bangladéše!

    • Autor: Pavel Ludvík

      Pane „profesore“, srdečně vás zdravím a jsem rád, že jste u nás opět na návštěvě. Podotýkám „na návštěvě“ ! A proto vás prosím, abyste se choval tak, jak na návštěvě bývá zvykem. A hlavně: než zde začnete něco předpovídat, tak si přečtěte anotace přednášek. Zatím to vypadá, že vůbec netušíte, o co jde.

      • Autor: Profesor Chocholoušek, CsC.

        Ale vždyť to tam čtu: „Netradiční jídla“. Co jiného by se mohlo pod tímto tajupným názvem skrývat?

  • Autor: Pavel Ludvík

    O čem bude odpolední školení
    Za netradiční dnes považuje mnoho dětí nejen luštěniny a obiloviny, které p. Chocholouškovi zjevně leží v žaludku, ale také zeleninu, ryby, pro některé je to též maso nebo mléčné výrobky. Některé jídelny umí velmi dobře podpořit konzumaci takových jídel. Uplatňují k tomu spoustu zajímavých postupů, jinou organizaci práce, psychologické poznatky, pomáhají jim v tom zajímavé způsoby komunikace se strávníky, rodiči a učiteli. O tom všem školení bude. Rádi uvidíme na krajských konferencích každého, kdo přijde s dobrým úmyslem.

  • Autor: Monik

    Zdravím profesora
    Tak nějak už k nám patří, že. Pokud přijde i na Konferenci, tak mu zakoupím jitrnici, aby u těch našich hrachů a čoček tolik netrpěl 🙂

  • Autor: Katharinka

    Poděkování
    Zdravím všechny,
    dnes jsem byla poprvé na školení podobného typu.
    Přijela jsem domů úplně nadšená! Potkala jsem spoustu zajímavých lidí, seznámila jsem se s několika, pro mne novými dodavateli a v neposlední řadě jsem si vyslechla mnoho cenných rad do budoucna.
    Za toto vše velice děkuji všem organizátorům včetně dodavatelů, kteří si připravili báječné pohoštění.
    Budu se těšit na příště.
    Všem jídelnám přeji spokojené strávníky a hlavně podporu od rodičů a ostatních zaměstnanců našich zařízení, bez těch nemáme šanci uspět.
    Katka