Krajské konference, které budou v dubnu zahájeny, jsou tradiční akcí pro školní jídelny. Přinášíme vám několik upřesnění – k programu, k přihlašování, k organizaci, aby se vám o vaší účasti na konferenci snadněji rozhodovalo, aby konference pro vás byla příjemným a užitečně vyplněným dnem.
Program:
08:00 – 09:30 | Svačinky v jídelníčcích školních jídelen |
(Placená část; účastníci obdrží osvědčení o absolvování, podmínkou je účast na celém semináři/90 min.) | |
09:15 – 09:45 | Prezence účastníků |
09:45 – 09:55 | Zahájení konference – Jídelny.cz |
09:55 – 10:55 | Lze vůbec vyjít vstříc všem požadavkům strávníků? |
10:55 – 11:05 | Informačně propagační vystoupení |
11:05 – 11:35 | Netradiční a znovuobjevené zdravé potraviny pro školní stravování |
11:35 – 11:45 | Informačně propagační vystoupení |
11:45 – 12:25 | Přestávka – občerstvení s informací hostitelů |
12:25 – 13:25 | Správná komunikace – základ úspěchu v práci i v soukromí |
13:25 – 13:30 | Přestávka |
13:30 – 15:30 | Motivace z pohledu vedoucího pracovníka |
(Placená část; účastníci obdrží osvědčení o absolvování, podmínkou je účast na celém semináři/120 min.) |
Změna programu vyhrazena.
Počet účastníků placeného semináře je omezen, proto si, prosím, místo rezervujte včas.
Lektoři:
- Bc. Anna Packová – Státní zdravotní ústav
- Ing. Zdeněk Hladík – COUNTRY LIFE s. r. o.
- Ing. Vladimír Bureš – Veřejná informační služba, spol. s r.o.
Svačinky v jídelníčcích školních jídelen
Lektor: Bc. Anna Packová – Státní zdravotní ústav
Školení se zabývá skladbou, nutriční hodnotou, pestrostí svačinek a jejich začleněním do jídelníčku celého dne. Svačinka by měla nejen zasytit a chutnat, ale také splňovat výživové potřeby strávníků. Důležitá je rovněž vhodná kombinace s ostatními denními jídly. K tomuto tématu školení přinese účastníkům nejen teoretické informace, ale také množství praktických poznatků, dobré i nevhodné příklady. Jeho součástí budou také ukázky receptur, svačinek a jídelníčků, které by jídelny měly nebo naopak neměly následovat.
- Jaké jsou hlavní zásady zdravých svačinek?
- Seznamte se se současnými trendy ve svačinkách.
- Umíte zvýšit nutriční hodnotu svačinek?
- Spotřební koš či pamlsková vyhláška – rozhodnutí je na vás.
- Poučte se ze skutečných jídelníčků MŠ a ZŠ – dobré a špatné příklady.
- Chcete mít zdravé svačinky i jídelníčky? Jak na to?
- Vzorové receptury, které můžete použít i ve vaší jídelně.
Počet účastníků semináře je omezen, max. počet je 25 účastníků (placené školení).
Lze vůbec vyjít vstříc všem požadavkům strávníků?
Lektor: Bc. Anna Packová – Státní zdravotní ústav
Netradiční moderovaný diskusní blok se zaměří na to, jak prakticky sestavit zajímavý a pestrý jídelní lístek, aby většině strávníků chutnalo a zároveň aby strava byla vyvážená a hodnotná. Ke splnění všech těchto požadavků je třeba umět nejen dobře vařit, ale také používat netradiční postupy.
- Obědy a svačinky podle nutričního doporučení.
- Jak zařazovat do jídelníčku maso, obiloviny, různé druhy mouk a krupic.
- Jak vyzrát na překážky ve stravovacích zvyklostech.
- Strávníci i kuchařky musí být spokojení. Co pro to můžeme udělat?
- Překonejme neofobii u dětí – vyzkoušené postupy.
- Připravte netradiční suroviny a pokrmy tak, aby je dítě snědlo.
Netradiční a znovu objevené zdravé potraviny pro školní stravování
Lektor: Ing. Zdeněk Hladík – COUNTRY LIFE s. r. o
- Proč by strávníci měli konzumovat tyto suroviny a čím jsou pro ně přínosné?
- Jak tyto suroviny elegantně připravit, aby pro kuchařský personál byla jejich příprava radostí?
- Tipy na přípravu zajímavých pokrmů, aby je strávníci přijali a cenné suroviny nekončily v koši.
Správná komunikace – základ úspěchu v práci i v soukromí
Lektor: Ing. Vladimír Bureš – Veřejná informační služba, spol. s r. o.
Jak uklidnit naštvaného rodiče nebo učitele, jak prosadit vlastní příkaz, jak zkrátit rozhovor s nepříjemným dealerem, jak odmítnout nesmyslný pokyn ředitele a další podobné situace vyřešíte po semináři v pohodě a s nadhledem. Špatnou komunikací si zbytečně komplikujeme život, naopak vhodnou a taktickou komunikací můžeme mnoho situací zachránit nebo vylepšit. Na semináři se dozvíte zcela zásadní a přitom velmi jednoduché principy, na nichž je založen každý příjemně vedený rozhovor. Zjistíte, jak mnohem snáze, rychleji a přitom velmi vstřícně zvládnete i složité komunikační situace.
Motivace z pohledu vedoucího pracovníka
Lektor: Ing. Vladimír Bureš – Veřejná informační služba, spol. s r. o.
Proč někde panuje dobrá nálada, lidé jsou aktivní a podávají velký výkon? A proč je jinde dusno, stres a přichází jeden problém za druhým? Proč se někdo snaží a přichází s dobrými nápady a druhý ne? Jak to mohu já z pozice vedoucí školní jídelny ovlivnit? Jak rozhýbat kolektiv, kde se nikomu nechce do nových věcí? Na semináři získáte přehled o tom, co je to motivace, jak ji můžete ovlivnit a využít nejen v podmínkách běžné školní jídelny. K lepšímu uplatnění získaných poznatků vám pomůže i předchozí přednáška o komunikaci.
Počet účastníků semináře je omezen, max. počet je 25 účastníků (placené školení).
Účastnický poplatek:
Krajská konference hromadného stravování | bezplatná účast |
Svačinky v jídelníčcích školních jídelen | 550 Kč |
Motivace z pohledu vedoucího pracovníka | 600 Kč |
2 x semináře / osoba / den | 1 000 Kč |
Ve výjimečných případech lze uhradit vstupné v hotovosti.
Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč!
Podrobnosti – rezervace:
- Na konferenci i seminář je nutno se přihlásit elektronickou formou na https://jidelny.cz. Účastníci, kteří se včas elektronicky přihlásí, obdrží studijní materiály.
- Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání semináře převodem na účet u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Do příkazu uveďte příjmení účastníka (pro identifikaci platby). Předpis k platbě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.cz. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě.
- Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě na Vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou.
- Zaslaná přihláška je závazná. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 5 pracovních dní před zahájením semináře. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč/os. Přihlášku lze zrušit pouze písemně na e-mail: info@jidelny.cz. Při zrušení přihlášky v den akce nebo neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
- Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz.
- V případě dotazů jsme Vám k dispozici od 8:00 do 11:30 hod. na 734 311 222 nebo na info@jidelny.cz.
Kde a kdy se s námi můžete setkat:
Datum | Město | Adresa konání | Mapa |
---|---|---|---|
03.04.2018 | Hradec Králové | Kongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375 | mapa |
04.04.2018 | Liberec* | Kulturní centrum VRATISLAVICE 101010, Nad Školou 1675 | mapa |
05.04.2018 | Ústí nad Labem | Clarion Congress Hotel Ústí nad Labem, Špitálské náměstí 3517 | mapa |
06.04.2018 | Plzeň | angelo Hotel Pilsen, U Prazdroje 6 | mapa |
10.04.2018 | Praha 9 | Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141 | mapa |
11.04.2018 | Jihlava | DKO s.r.o., Tolstého 2 | mapa |
12.04.2018 | Pardubice* | Congress Centre Pardubice, Masarykovo náměstí 2799 | mapa |
16.04.2018 | Zlín | Baťův institut, 14. a 15. budova továrního areálu, Vavrečkova 7040 | mapa |
17.04.2018 | Brno | Hotel AVANTI , Střední 61 | mapa |
18.04.2018 | Olomouc | BEA centrum Olomouc, tř. Kosmonautů 1288/1 | mapa |
19.04.2018 | Ostrava-Hrabůvka | Kulturní zařízení Ostrava-Jih, Dr. Martínka 1439/4 | mapa |
23.04.2018 | České Budějovice | Clarion Congress Hotel České Budějovice, Pražská třída 2306/14 | mapa |
25.04.2018 | Praha 9 | Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141 | mapa |
*nové prostory
Knižní tipy pro školní jídelny Základy výživy pro stravovací provozyAutoři: Jana Petrová, Sylva Šmídová Kniha je určena pro všechna zařízení, kde se připravují hromadně jídla, zejména však pro školní jídelny. Prodejní cena 335 Kč včetně DPH. Diety ve školních jídelnáchAutorský kolektiv: Mgr. Zlata Kapounová, Ph. D.; Bc. Anna Packová; Mgr. Jana Petrová; Mgr. Jana Spáčilová; Mgr. Alena Strosserová; Mgr. Sylva Šmídová Dietní stravování nabývá na společenském významu a promítá se i do práce školních jídelen. Vzhledem k nedostatkům v legislativě může být jeho zavedení ve školní jídelně problematické. Předkládaná publikace má za cíl vzniklou situaci řešit ke spokojenosti školních jídelen i jejich strávníků. Vedle statí týkajících legislativy, systémových opatření a jednotlivých diet je součástí publikace také řada receptur a tipů pro tvorbu vhodných pokrmů. Prodejní cena 325 Kč včetně DPH. |
Diskuze