Potřebujeme nové informace?
Podle vašich ohlasů na portálu je vidět, jak má mnoho z vás zájem dovědět se nové informace. Obrovská reakce na školení kuchařek, které probíhalo o jarních prázdninách, i každoroční účast vedoucích jídelen na Krajských konferencích potvrzují, že většina z vás si uvědomuje, jak dnešní doba vyžaduje nutnost celoživotního vzdělávání.
Pokud chceme být ve své práci dobří, je nutné neustrnout v zajetých kolejích, protože: „Kdo chvíli stál, už stojí opodál.“ Proto se pojďme společně podívat na to, co nabízí jarní krajské konference všem, kdo mají zájem o nejnovější dění v oboru.
Letos jsme pro vás připravili několik nových zajímavých témat: z legislativy, gastronomie, ekonomiky i životního stylu.
Program
08:00 – 09:45 Nové předpisy BOZP pro vedoucí pracovníky stravování (placená část)
09:15 – 09:45 Prezentace
09:45 – 10:00 Zahájení konference – Jídelny.cz
10:00 – 10:15 Informačně propagační vystoupení
10:15 – 10:45 Vliv mikroorganismů na bezpečnost potravin
10:45 – 11:05 Informačně propagační vystoupení
11:05 – 11:20 Modernizace a rekonstrukce jídelen
11:20 – 11:35 „Jak chutná svět“ s Vitanou
11:35 – 11:55 Rádi byste dali dětem k obědu kapra? Poradíme jak!
11:55 – 12:10 Kouzla naší babičky – Nestlé
12:10 – 12:35 Přestávka – občerstvení s informací hostitelů
12:35 – 13:05 Zdravý životní styl není jen velikost 36
13:05 – 13:35 Jak na cenu jídla ve školní jídelně
13:35 – 13:40 Přestávka
13:40 – 15:35 Jak rychle a účinně prověřit správnost uzávěrky školní jídelny (placená část)
Podrobněji k některým bodům programu:
Nové předpisy BOZP pro vedoucí pracovníky stravování
Toto dopoledním školení se bude zabývat technickou novelou zákoníku práce, která je platná od 1. 1. 2008. Přednášející Mgr. Eva Dvořáčková slibuje, že se dozvíte více o nových požadavcích na pracovní prostředí i to, jak je to doopravdy s OOPP.
Modernizace a rekonstrukce jídelen
Čeká vás v blízké době v jídelně stavební úprava? Pak právě pro vás je určena přednáška Ing. Jan Prosy, která vám pomůže odhadnout finanční a časovou náročnost takové akce. Upozorní vás také, na co si dát při rekonstrukci pozor, a ukáže vám nové trendy v technologiích.
Zdravý životní styl není jen velikost 36
Pod tímto názvem se ukrývá přednáška MVDr. Marcely Mathesové ze Státního zdravotního ústavu v Praze. Dozvíte se v ní mimo jiné, že zdraví nesouvisí jen se štíhlostí, jak se mnohdy mylně domníváme. Recept na zdravý životní styl má jednoduchá pravidla. Proč je tedy jejich dodržování tak nesnadné?
Jak na cenu jídla ve školní jídelně
Stává se ekonomika tím, o čem se ve vaší jídelně v poslední době hodně mluví? Pak vás určitě budou zajímat odpovědi na otázky: Jak velký má být rozdíl v ceně jídla pro různé věkové kategorie strávníků? Kdy je vhodné a nebo nutné dělat více výdejek? Jak správně udělat kalkulaci pro cizí strávníky? Jak sledovat více finančních limitů?
Jak rychle a účinně prověřit správnost uzávěrky školní jídelny
Odpolední ekonomické téma se zabývá uzávěrkou ve školní jídelně. Každá vedoucí potřebuje mít jistotu, že dobře vykázala hospodaření s potravinami a stravným. Správný zůstatek peněz v pokladně i správný zůstatek finanční bilance je samozřejmostí. Jistě se vám již ale někdy stalo, že jste z nepozornosti udělali nějakou chybu a pak ztratili spoustu času jejím hledáním.
Seminář proto představí velmi účinný postup účetní kontroly, který spolehlivě odhalí většinu možných chyb v uzávěrce. Postup bude vysvětlen na praktických příkladech vhodných jak pro účetní, tak pro vedoucí jídelen. Více zde
Kde a kdy se s námi můžete setkat:
20.03. Karlovy Vary | hotel Richmond a.s., Slovenská 3, čp. 567, mapka |
25.03. Plzeň | INWEST – K, Americká 49, mapka |
07.04. České Budějovice | KD Slavie, Jirsíkova 2, mapka |
08.04. Jihlava | DKO, Tolstého 2, mapka |
09.04. Pardubice | ABC klub, Štolbova 2665, mapka |
10.04. Hradec Králové | Kongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375, mapka |
14.04. Ostrava | Kulturní zařízení Ostrava-jih, Dr. Martínka 1439/4, mapka |
15.04. Olomouc | Slovanský dům, Hynaisova 11, mapka |
16.04. Ústí nad Labem | Dům techniky, Veleslavínova 14, mapka |
17.04. Liberec | Dům kultury, Soukenné nám. 613, mapka |
21.04. Praha | Kulturní centrum Novodvorská, Novodvorská 151, mapka |
22.04. Zlín | SZdŠ, Příluky 372, mapka |
23.04. Brno | EZŠ, Čejkovická 10, mapka |
Podrobnosti rezervace a přihlášky
- Účast na konferencích je bezplatná (s výjimkou školení BOZP a Jak rychle a účinně prověřit správnost uzávěrky školní jídelny)
- Na konferenci i školení je nutno se přihlásit (pomocí elektronické přihlášky nebo telefonicky na čísle 377 457 329 od 8:00 do 11:30).
- Přihlášky přijímáme do naplnění kapacity sálu, nejpozději však do 7 dní před datem konference. Pro odmítnuté zájemce se pokusíme připravit další akci v náhradním termínu.
- Vstupné na školení „BOZP“ se platí na místě a činí 500,- Kč (počet účastníků je maximálně 40)
- Vstupné na školení „Jak rychle a účinně prověřit správnost uzávěrky školní jídelny“ se platí na místě a činí 500,- Kč (počet účastníků je maximálně 40)
- Pro členy ASPOS platí na každé školení sleva 100,- Kč
- Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz
Těšíme se nashledanou na Krajských konferencích.
Ing. Vladimíra Nejezová je spolupracovnicí redakce
Diskuze
Autor: leona
místo konání
paní inženýrko, můžete prosím upřesnit adresu školy v Brně, kde se koná konference? Tuto školu nemůžu najít na žádném serveru mapy (seznam ani centrum) Děkuji vám za odpověď