Přeskočit na obsah

Pozvánka na Krajské konference 2008

Probíhají jarní Krajské konference hromadného stravování. Těšíme se, že se na nich s vámi opět setkáme. V článku se dozvíte, kdy a kde se uskuteční, jaký bude program a o čem budou jednotliví přednášející hovořit.

Autor: Vladimíra Nejezová

Potřebujeme nové informace?
Podle vašich ohlasů na portálu je vidět, jak má mnoho z vás zájem dovědět se nové informace. Obrovská reakce na školení kuchařek, které probíhalo o jarních prázdninách, i každoroční účast vedoucích jídelen na Krajských konferencích potvrzují, že většina z vás si uvědomuje, jak dnešní doba vyžaduje nutnost celoživotního vzdělávání.
Pokud chceme být ve své práci dobří, je nutné neustrnout v zajetých kolejích, protože: „Kdo chvíli stál, už stojí opodál.“ Proto se pojďme společně podívat na to, co nabízí jarní krajské konference všem, kdo mají zájem o nejnovější dění v oboru.

Letos jsme pro vás připravili několik nových zajímavých témat: z legislativy, gastronomie, ekonomiky i životního stylu.

Program

08:00 – 09:45   Nové předpisy BOZP pro vedoucí pracovníky stravování (placená část)
09:15 – 09:45   Prezentace
09:45 – 10:00   Zahájení konference – Jídelny.cz
10:00 – 10:15   Informačně propagační vystoupení
10:15 – 10:45   Vliv mikroorganismů na bezpečnost potravin
10:45 – 11:05   Informačně propagační vystoupení
11:05 – 11:20   Modernizace a rekonstrukce jídelen
11:20 – 11:35   „Jak chutná svět“ s Vitanou
11:35 – 11:55   Rádi byste dali dětem k obědu kapra? Poradíme jak!
11:55 – 12:10   Kouzla naší babičky – Nestlé
12:10 – 12:35   Přestávka – občerstvení s informací hostitelů
12:35 – 13:05   Zdravý životní styl není jen velikost 36
13:05 – 13:35   Jak na cenu jídla ve školní jídelně
13:35 – 13:40   Přestávka
13:40 – 15:35   Jak rychle a účinně prověřit správnost uzávěrky školní jídelny (placená část)

Podrobněji k některým bodům programu:

Nové předpisy BOZP pro vedoucí pracovníky stravování
Toto dopoledním školení se bude zabývat technickou novelou zákoníku práce, která je platná od 1. 1. 2008. Přednášející Mgr. Eva Dvořáčková slibuje, že se dozvíte více o nových požadavcích na pracovní prostředí i to, jak je to doopravdy s OOPP.

Modernizace a rekonstrukce jídelen
Čeká vás v blízké době v jídelně stavební úprava? Pak právě pro vás je určena přednáška Ing. Jan Prosy, která vám pomůže odhadnout finanční a časovou náročnost takové akce. Upozorní vás také, na co si dát při rekonstrukci pozor, a ukáže vám nové trendy v technologiích.

Zdravý životní styl není jen velikost 36
Pod tímto názvem se ukrývá přednáška MVDr. Marcely Mathesové ze Státního zdravotního ústavu v Praze. Dozvíte se v ní mimo jiné, že zdraví nesouvisí jen se štíhlostí, jak se mnohdy mylně domníváme. Recept na zdravý životní styl má jednoduchá pravidla. Proč je tedy jejich dodržování tak nesnadné?

Jak na cenu jídla ve školní jídelně
Stává se ekonomika tím, o čem se ve vaší jídelně v poslední době hodně mluví? Pak vás určitě budou zajímat odpovědi na otázky: Jak velký má být rozdíl v ceně jídla pro různé věkové kategorie strávníků? Kdy je vhodné a nebo nutné dělat více výdejek? Jak správně udělat kalkulaci pro cizí strávníky? Jak sledovat více finančních limitů?

Jak rychle a účinně prověřit správnost uzávěrky školní jídelny
Odpolední ekonomické téma se zabývá uzávěrkou ve školní jídelně. Každá vedoucí potřebuje mít jistotu, že dobře vykázala hospodaření s potravinami a stravným. Správný zůstatek peněz v pokladně i správný zůstatek finanční bilance je samozřejmostí. Jistě se vám již ale někdy stalo, že jste z nepozornosti udělali nějakou chybu a pak ztratili spoustu času jejím hledáním.
Seminář proto představí velmi účinný postup účetní kontroly, který spolehlivě odhalí většinu možných chyb v uzávěrce. Postup bude vysvětlen na praktických příkladech vhodných jak pro účetní, tak pro vedoucí jídelen. Více zde


Kde a kdy se s námi můžete setkat:

20.03. Karlovy Vary

hotel Richmond a.s., Slovenská 3, čp. 567, mapka

25.03. Plzeň

INWEST – K, Americká 49, mapka

07.04. České Budějovice

KD Slavie, Jirsíkova 2, mapka

08.04. Jihlava

DKO, Tolstého 2, mapka

09.04. Pardubice

ABC klub, Štolbova 2665, mapka

10.04. Hradec Králové

Kongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375, mapka

14.04. Ostrava

Kulturní zařízení Ostrava-jih, Dr. Martínka 1439/4, mapka

15.04. Olomouc

Slovanský dům, Hynaisova 11, mapka

16.04. Ústí nad Labem

Dům techniky, Veleslavínova 14, mapka

17.04. Liberec

Dům kultury, Soukenné nám. 613, mapka

21.04. Praha

Kulturní centrum Novodvorská, Novodvorská 151, mapka

22.04. Zlín

SZdŠ, Příluky 372, mapka

23.04. Brno

EZŠ, Čejkovická 10, mapka

Podrobnosti rezervace a přihlášky

  1. Účast na konferencích je bezplatná (s výjimkou školení BOZP a Jak rychle a účinně prověřit správnost uzávěrky školní jídelny)
  2. Na konferenci i školení je nutno se přihlásit (pomocí elektronické přihlášky  nebo telefonicky na čísle 377 457 329 od 8:00 do 11:30).
  3. Přihlášky přijímáme do naplnění kapacity sálu, nejpozději však do 7 dní před datem konference. Pro odmítnuté zájemce se pokusíme připravit další akci v náhradním termínu.
  4. Vstupné na školení „BOZP“ se platí na místě a činí 500,- Kč (počet účastníků je maximálně 40)
  5. Vstupné na školení „Jak rychle a účinně prověřit správnost uzávěrky školní jídelny“ se platí na místě a činí 500,- Kč (počet účastníků je maximálně 40)
  6. Pro členy ASPOS platí na každé školení sleva 100,- Kč
  7. Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz


Těšíme se nashledanou na Krajských konferencích.

Ing. Vladimíra Nejezová je spolupracovnicí redakce

Autor: Vladimíra Nejezová

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se
  • Autor: leona

    místo konání
    paní inženýrko, můžete prosím upřesnit adresu školy v Brně, kde se koná konference? Tuto školu nemůžu najít na žádném serveru mapy (seznam ani centrum) Děkuji vám za odpověď