Přeskočit na obsah

Pozvánka na Krajské konference hromadného stravování

Srdečně Vás zveme na tradiční Krajské konference hromadného stravování, které jsou určeny pro vedoucí jídelen. Těšíme se, že se na nich s Vámi opět setkáme. V článku se dozvíte všechny podrobnosti.
Aktualizace 29.3.2010 v 8 hod: Pro nízký zájem byla zrušena konference v Karlových Varech včetně obou placených částí.

Autor: Redakce

Úvod
Po dlouhé bílé zimě se jako každý rok můžeme společně shledat na jarní Krajské konferenci hromadného stravování, na kterou Vás srdečně zveme.
Na letošní konferenci se dozvíte něco o zdravém životním stylu a o stravování dětí. Protože svých starostí máte až nad hlavu a občas i v práci musíte řešit různé spory, přineseme Vám jednoduchý návod, jak v takových chvílích obstát, jak úspěšně zvládat konflikty a stres na pracovišti, jak efektivně komunikovat a jednat s lidmi.
Dostanete odpovědi na otázky: jak správně prezentovat školní jídelnu, jak využít dobré výsledky ve svůj prospěch, ke zlepšení mezd a dalších podmínek ve školní jídelně nebo jak pro svou věc získat zřizovatele, ředitele školy, strávníky a rodiče.
Během přestávkového bloku se můžete těšit na Poradnu zdravé výživy nebo se již tradičně setkat s vystavovateli.
Věříme, že si z našeho programu vyberete a budete spokojeni.

Přihláška na konference

Podrobnosti k přihláškám

Program
08:00 – 09:45  Vedení lidí, jednání s lidmi, asertivní komunikace (placená část)
09:15 – 09:45  Prezence
09:45 – 10:00  Zahájení konference – Jídelny.cz
10:00 – 10:15  Informačně propagační vystoupení
10:15 – 10:45  Stres management
10:45 – 11:00  Informačně propagační vystoupení
11:00 – 11:40  Základní kameny zdravého životního stylu
11:40 – 11:55  Vaříme zdravě a moderně
11:55 – 12:30  Přestávka – občerstvení s informací hostitelů

Přestávkový blok:
12:10 – 12:30 Poradna – Zdravá výživa

12:30 – 12:55  Křižovatky dětských chutí
12:55 – 13:25  Naše školní jídelna – chlouba školy I
13:25 – 13:30  Přestávka
13:30 – 15:30  Naše školní jídelna – chlouba školy II (placená část)


Podrobnosti o programu

Vedení lidí, jednání s lidmi, asertivní komunikace
V první části prakticky pojatého semináře se dozvíte, jak vypadá zdravá komunikace na pracovišti, a naučíme se  využít konkrétních asertivních dovedností v řízení lidí. Přiblížíme si nový, velmi účinný komunikační styl, tzv.„měkké dovednosti“ (soft skills) a odhalíme komunikační zlozvyky. Probereme techniky úspěšného zvládání konfliktů, nastíníme, jak na agresivní jedince, jak na efektivní jednání s nimi a určíme konkrétní typy problémových pracovníků.
Počet účastníků kurzu je omezen, max. počet je 30 účastníků (placené školení)
Přednášející: Bc. Lenka Šlechtová, VIEWEGH GASTRO TEAM PROJEKT, spol. s r.o.

Stres management
Tento seminář obsáhne akutní problematiku dnešních dní – stres management. Ten si přiblížíme v konkrétních technikách prevence stresu, zejména stresu na pracovišti. Blíže se podíváme na oblast manipulací a frustrací moderní doby, identifikujeme workoholismus. Opět si připomeneme zapomenutou moc humoru a smíchu a doporučíme si účinné antistresové techniky.
Přednášející: Bc. Lenka Šlechtová, VIEWEGH GASTRO TEAM PROJEKT, spol. s r.o.

Základní kameny zdravého životního stylu
Před 20-30 lety bylo vždy zřejmé, jaký je věk našich maminek a babiček – většinou. Dnes se často stává, že stěží poznáte, zda kočárek veze maminka nebo babička.  Podívejme se na to, jak žijí a jak staví svou pyramidu zdraví ti, kteří již na první pohled srší zdravím, vitalitou a optimismem. Krátká přednáška vám nabídne základní kameny, které vás překvapí svou jednoduchostí, leč postavit svou pyramidu zdraví si musíme každý sám.
Přednášející: MVDr. Marcela Mathesová

Křižovatky dětských chutí
Stravování dětí je  jednou z významných možností, jak  lze pozitivně ovlivňovat výživové návyky příštích generací a jejich životní styl. Může však také necitlivým způsobem vypěstovat  k určitým pokrmům jejich doživotní odpor. Přednáška nabídne nahlédnutí do vývoje dítěte, vysvětlení jeho opatrného přijímání nových potravin (neofobie) a možné způsoby řešení, jak si poradit s nabídkou netradičních pokrmů nejen ve školních jídelnách.
Přednášející: MVDr. Marcela Mathesová

Naše školní jídelna – chlouba školy I
Víme, na co můžeme být ve své jídelně hrdi, čím se můžeme pochlubit? Umíme objektivně změřit naše výsledky? A jak je správně prezentovat, jak se s nimi vhodně pochlubit? Umíme naše dobré výsledky využít ve svůj prospěch, ke zlepšení mezd a dalších podmínek ve školní jídelně? Víme, jak pro svou věc získat zřizovatele, ředitele školy, strávníky, rodiče? Na tyto i další otázky Vám přinese praktické odpovědi Ing. Vladimír Bureš.
Přednášející: Ing. Vladimír Bureš, Veřejná informační služba, spol. s r.o.

Naše školní jídelna – chlouba školy II
Tato přednáška tematicky navazuje na předcházející přednášku a podrobněji rozebírá vybraná témata: Jak prakticky změřit náš výkon, výsledky a zlepšení. Jak udělat kvalitní anketu. Na co nezapomenout při prezentaci naší jídelny. Jak pomoci řediteli školy a jak žádat pomoc od něj. Jak dosáhnout cílů, které si sami určíme. Cílem přednášky je přinést konkrétní návody, jak zvelebit naši jídelnu ku prospěchu strávníků, zaměstnanců i školy, a také jak výrazným způsobem rozšířit manažerské dovednosti posluchačů.
Počet účastníků kurzu je omezen, max. počet je 30 účastníků (placené školení)
Přednášející: Ing. Vladimír Bureš, Veřejná informační služba, spol. s r.o.


Kde a kdy se s námi můžete setkat

23.03.2010

Liberec

Dům kultury, Soukenné nám. 613

mapka

24.03.2010

Ústí nad Labem

Dům techniky, Veleslavínova 14

mapka

25.03.2010

Praha

Hotel STEP, Malletova 1141

mapka

06.04.2010

Karlovy Vary

Hotel Thermal, I. P. Pavlova 11  zrušeno

mapka

07.04.2010

České Budějovice

Hotel GOMEL a. s., Pražská 14

mapka

08.04.2010

Plzeň

Měšťanská beseda, Kopeckého sady 13

mapka

12.04.2010

Ostrava

Kulturní zařízení Ostrava-jih,
Dr. Martínka 1439/4

mapka

13.04.2010

Olomouc

Hotel Sigma, Jeremenkova 36

mapka

14.04.2010

Zlín

Interhotel Moskva, Náměstí Práce 2512

mapka

15.04.2010

Brno

Evropská základní škola, Čejkovická 10

mapka

19.04.2010

Hradec Králové

Kongresové centrum ALDIS,
Eliščino nábř. 375

mapka

20.04.2010

Pardubice

ABC klub, Štolbova 2665

mapka

21.04.2010

Jihlava

DKO, Tolstého 2

mapka

Podrobnosti – rezervace

  1. Účast na konferenci je bezplatná (s výjimkou školení Vedení lidí, jednání s lidmi, asertivní komunikaceNaše školní jídelna – chlouba školy II).
  2. Na konferenci i školení je nutno se přihlásit pomocí elektronické přihlášky.
  3. Přihlášky přijímáme do naplnění kapacity sálu, nejpozději však 7 dní před datem konference.
  4. Vstupné na školení Vedení lidí, jednání s lidmi, asertivní komunikace činí 500,-Kč a je splatné nejpozději 10 dní před datem konání školení převodem na účet. Příkaz k úhradě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.cz. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě, který obdržíte u prezence. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou. Prosíme o doplnění jména účastníka do platebního příkazu (kolonka informace pro příjemce).
  5. Vstupné na školení Naše školní jídelna – chlouba školy II činí 500,-Kč a je splatné nejpozději 10 dní před datem konání školení převodem na účet. Příkaz k úhradě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.cz. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě, který obdržíte u prezence. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou. Prosíme o doplnění jména účastníka do platebního příkazu (kolonka informace pro příjemce).
  6. Při zrušení přihlášky Vám budeme účtovat storno poplatek ve výši 100,- Kč. Přihlášku lze zrušit pouze elektronickou poštou (info@jidelny.cz), nejpozději 2 dny před konáním každého kurzu.
  7. Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz. Přihlášku nepotvrzujeme, informovat Vás budeme v případě změn.
  8. V případě dotazů volejte 377 457 329 od 8:00 do 11:30 hod.
Autor: Redakce

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se
  • Autor: majka

    ???
    Milé kolegyně, zdá se mi to, nebo se vytrácí zájem o to dozvědět se něco nového z oboru, případně se setkat s kolegyněmi, navíc když se nabízí účast zdarma? Nechce se mi věřit, že někde je konference zrušena pro malý zájem. Chválím tímto Brno a Ostravu, kde je zájem vždy veliký. Myslím že je naše ostuda nevyužít této příležitosti k získání nových poznatků.

  • Autor: Jana

    konference
    Vždy se těším co nového v kuchřství pro děti a žáky a tentokrát to byla VELKÁ ZTRÁTA našeho drahoceného času a jak jsem poslouchala ostatní účastnice nebyla jsem zklamaná jen já.Lektrorky úžasně přednášely,ale nic k provozu Školních jídelen,ale o životě a to víme každá své jak se vyronat s  životní nenadálou událostí atd. ŠKODA