Úvod
Po dlouhé bílé zimě se jako každý rok můžeme společně shledat na jarní Krajské konferenci hromadného stravování, na kterou Vás srdečně zveme.
Na letošní konferenci se dozvíte něco o zdravém životním stylu a o stravování dětí. Protože svých starostí máte až nad hlavu a občas i v práci musíte řešit různé spory, přineseme Vám jednoduchý návod, jak v takových chvílích obstát, jak úspěšně zvládat konflikty a stres na pracovišti, jak efektivně komunikovat a jednat s lidmi.
Dostanete odpovědi na otázky: jak správně prezentovat školní jídelnu, jak využít dobré výsledky ve svůj prospěch, ke zlepšení mezd a dalších podmínek ve školní jídelně nebo jak pro svou věc získat zřizovatele, ředitele školy, strávníky a rodiče.
Během přestávkového bloku se můžete těšit na Poradnu zdravé výživy nebo se již tradičně setkat s vystavovateli.
Věříme, že si z našeho programu vyberete a budete spokojeni.
Program
08:00 – 09:45 Vedení lidí, jednání s lidmi, asertivní komunikace (placená část)
09:15 – 09:45 Prezence
09:45 – 10:00 Zahájení konference – Jídelny.cz
10:00 – 10:15 Informačně propagační vystoupení
10:15 – 10:45 Stres management
10:45 – 11:00 Informačně propagační vystoupení
11:00 – 11:40 Základní kameny zdravého životního stylu
11:40 – 11:55 Vaříme zdravě a moderně
11:55 – 12:30 Přestávka – občerstvení s informací hostitelů
Přestávkový blok:
12:10 – 12:30 Poradna – Zdravá výživa
12:30 – 12:55 Křižovatky dětských chutí
12:55 – 13:25 Naše školní jídelna – chlouba školy I
13:25 – 13:30 Přestávka
13:30 – 15:30 Naše školní jídelna – chlouba školy II (placená část)
Podrobnosti o programu
Vedení lidí, jednání s lidmi, asertivní komunikace
V první části prakticky pojatého semináře se dozvíte, jak vypadá zdravá komunikace na pracovišti, a naučíme se využít konkrétních asertivních dovedností v řízení lidí. Přiblížíme si nový, velmi účinný komunikační styl, tzv.„měkké dovednosti“ (soft skills) a odhalíme komunikační zlozvyky. Probereme techniky úspěšného zvládání konfliktů, nastíníme, jak na agresivní jedince, jak na efektivní jednání s nimi a určíme konkrétní typy problémových pracovníků.
Počet účastníků kurzu je omezen, max. počet je 30 účastníků (placené školení)
Přednášející: Bc. Lenka Šlechtová, VIEWEGH GASTRO TEAM PROJEKT, spol. s r.o.
Stres management
Tento seminář obsáhne akutní problematiku dnešních dní – stres management. Ten si přiblížíme v konkrétních technikách prevence stresu, zejména stresu na pracovišti. Blíže se podíváme na oblast manipulací a frustrací moderní doby, identifikujeme workoholismus. Opět si připomeneme zapomenutou moc humoru a smíchu a doporučíme si účinné antistresové techniky.
Přednášející: Bc. Lenka Šlechtová, VIEWEGH GASTRO TEAM PROJEKT, spol. s r.o.
Základní kameny zdravého životního stylu
Před 20-30 lety bylo vždy zřejmé, jaký je věk našich maminek a babiček – většinou. Dnes se často stává, že stěží poznáte, zda kočárek veze maminka nebo babička. Podívejme se na to, jak žijí a jak staví svou pyramidu zdraví ti, kteří již na první pohled srší zdravím, vitalitou a optimismem. Krátká přednáška vám nabídne základní kameny, které vás překvapí svou jednoduchostí, leč postavit svou pyramidu zdraví si musíme každý sám.
Přednášející: MVDr. Marcela Mathesová
Křižovatky dětských chutí
Stravování dětí je jednou z významných možností, jak lze pozitivně ovlivňovat výživové návyky příštích generací a jejich životní styl. Může však také necitlivým způsobem vypěstovat k určitým pokrmům jejich doživotní odpor. Přednáška nabídne nahlédnutí do vývoje dítěte, vysvětlení jeho opatrného přijímání nových potravin (neofobie) a možné způsoby řešení, jak si poradit s nabídkou netradičních pokrmů nejen ve školních jídelnách.
Přednášející: MVDr. Marcela Mathesová
Naše školní jídelna – chlouba školy I
Víme, na co můžeme být ve své jídelně hrdi, čím se můžeme pochlubit? Umíme objektivně změřit naše výsledky? A jak je správně prezentovat, jak se s nimi vhodně pochlubit? Umíme naše dobré výsledky využít ve svůj prospěch, ke zlepšení mezd a dalších podmínek ve školní jídelně? Víme, jak pro svou věc získat zřizovatele, ředitele školy, strávníky, rodiče? Na tyto i další otázky Vám přinese praktické odpovědi Ing. Vladimír Bureš.
Přednášející: Ing. Vladimír Bureš, Veřejná informační služba, spol. s r.o.
Naše školní jídelna – chlouba školy II
Tato přednáška tematicky navazuje na předcházející přednášku a podrobněji rozebírá vybraná témata: Jak prakticky změřit náš výkon, výsledky a zlepšení. Jak udělat kvalitní anketu. Na co nezapomenout při prezentaci naší jídelny. Jak pomoci řediteli školy a jak žádat pomoc od něj. Jak dosáhnout cílů, které si sami určíme. Cílem přednášky je přinést konkrétní návody, jak zvelebit naši jídelnu ku prospěchu strávníků, zaměstnanců i školy, a také jak výrazným způsobem rozšířit manažerské dovednosti posluchačů.
Počet účastníků kurzu je omezen, max. počet je 30 účastníků (placené školení)
Přednášející: Ing. Vladimír Bureš, Veřejná informační služba, spol. s r.o.
Kde a kdy se s námi můžete setkat
23.03.2010 | Liberec | Dům kultury, Soukenné nám. 613 | |
24.03.2010 | Ústí nad Labem | Dům techniky, Veleslavínova 14 | |
25.03.2010 | Praha | Hotel STEP, Malletova 1141 | |
06.04.2010 | Karlovy Vary | Hotel Thermal, I. P. Pavlova 11 zrušeno | |
07.04.2010 | České Budějovice | Hotel GOMEL a. s., Pražská 14 | |
08.04.2010 | Plzeň | Měšťanská beseda, Kopeckého sady 13 | |
12.04.2010 | Ostrava | Kulturní zařízení Ostrava-jih, | |
13.04.2010 | Olomouc | Hotel Sigma, Jeremenkova 36 | |
14.04.2010 | Zlín | Interhotel Moskva, Náměstí Práce 2512 | |
15.04.2010 | Brno | Evropská základní škola, Čejkovická 10 | |
19.04.2010 | Hradec Králové | Kongresové centrum ALDIS, | |
20.04.2010 | Pardubice | ABC klub, Štolbova 2665 | |
21.04.2010 | Jihlava | DKO, Tolstého 2 |
Podrobnosti – rezervace
- Účast na konferenci je bezplatná (s výjimkou školení Vedení lidí, jednání s lidmi, asertivní komunikace a Naše školní jídelna – chlouba školy II).
- Na konferenci i školení je nutno se přihlásit pomocí elektronické přihlášky.
- Přihlášky přijímáme do naplnění kapacity sálu, nejpozději však 7 dní před datem konference.
- Vstupné na školení Vedení lidí, jednání s lidmi, asertivní komunikace činí 500,-Kč a je splatné nejpozději 10 dní před datem konání školení převodem na účet. Příkaz k úhradě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.cz. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě, který obdržíte u prezence. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou. Prosíme o doplnění jména účastníka do platebního příkazu (kolonka informace pro příjemce).
- Vstupné na školení Naše školní jídelna – chlouba školy II činí 500,-Kč a je splatné nejpozději 10 dní před datem konání školení převodem na účet. Příkaz k úhradě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.cz. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě, který obdržíte u prezence. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou. Prosíme o doplnění jména účastníka do platebního příkazu (kolonka informace pro příjemce).
- Při zrušení přihlášky Vám budeme účtovat storno poplatek ve výši 100,- Kč. Přihlášku lze zrušit pouze elektronickou poštou (info@jidelny.cz), nejpozději 2 dny před konáním každého kurzu.
- Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz. Přihlášku nepotvrzujeme, informovat Vás budeme v případě změn.
- V případě dotazů volejte 377 457 329 od 8:00 do 11:30 hod.
Diskuze
Autor: majka
???
Milé kolegyně, zdá se mi to, nebo se vytrácí zájem o to dozvědět se něco nového z oboru, případně se setkat s kolegyněmi, navíc když se nabízí účast zdarma? Nechce se mi věřit, že někde je konference zrušena pro malý zájem. Chválím tímto Brno a Ostravu, kde je zájem vždy veliký. Myslím že je naše ostuda nevyužít této příležitosti k získání nových poznatků.
Autor: Jana
konference
Vždy se těším co nového v kuchřství pro děti a žáky a tentokrát to byla VELKÁ ZTRÁTA našeho drahoceného času a jak jsem poslouchala ostatní účastnice nebyla jsem zklamaná jen já.Lektrorky úžasně přednášely,ale nic k provozu Školních jídelen,ale o životě a to víme každá své jak se vyronat s životní nenadálou událostí atd. ŠKODA