Krajské konference byly odloženy.
Jídelny.cz Vás tímto srdečně zvou na Krajské konference hromadného stravování – jaro 2020. Přijďte a nepropásněte žádné důležité informace.
Program doprovodného školení (placené):
08:00 – 09:30 | Kurz dietního stravování pro školní jídelny |
Program konference:
09:00 – 09:45 | Prezence účastníků |
09:45 – 09:55 | Zahájení konference – Jídelny.cz |
09:55 – 10:25 | Jak na ryby, aby je děti jedly |
10:25 – 10:40 | Informačně propagační vystoupení |
10:40 – 11:10 | Jak na problémové suroviny |
11:10 – 11:25 | Informačně propagační vystoupení |
11:25 – 12:05 | Přestávka – občerstvení s informací hostitelů |
12:05 – 12:35 | Zajímavosti ze školních jídelen |
Program doprovodného školení (placené):
12:45 – 14:45 | Povinnosti školní jídelny |
Změna programu vyhrazena.
Počet účastníků placeného školení je omezen, proto si, prosím, místo rezervujte včas.
Lektoři:
- Bc. Anna Packová – Státní zdravotní ústav
- Pavel Melich – Bidfood Czech Republic s.r.o.
- Mgr. Jiří Plzák – Jídelny.cz, s.r.o.
Kurz dietního stravování pro školní jídelny
Lektor: Bc. Anna Packová – Státní zdravotní ústav
Personál jídelny, který připravuje dietní stravu ve smyslu vyhlášky č. 107/2005 Sb. v platném znění, musí být proškolen nutričním terapeutem. Kurz vám odpoví na mnoho otázek, které se vážou k dietnímu stravování ve školních jídelnách.
- Máte základní znalosti o nemocech, které vyžadují dietní stravu?
- Víte, které diety lze připravovat ve školních jídelnách a jaká jsou s tím spojená případná rizika?
- Co vše je zapotřebí zabezpečit, rozhodnete-li se tuto službu nabídnout?
- Technologické postupy při přípravě diet.
A nezapomeneme ani na příklady vhodných receptur.
Jak na ryby, aby je děti jedly
Lektor: Pavel Melich – Bidfood Czech Republic s.r.o.
- Také vám vadí, že děti rybu bez ochutnání vrátí?
- Na co si dát pozor při výběru ryb, abyste nekoupili „zajíce v pytli“?
- Jaké kuchařské úpravy jsou vhodné pro určité typy ryb?
To jsou body, kterým se budeme věnovat v této přednášce.
Jak na problémové suroviny
Lektor: Bc. Anna Packová – Státní zdravotní ústav
Velmi často se při sestavě jídelních lístků a přípravě stravy setkáváme s negativními reakcemi na zařazování některých surovin do pokrmů podávaných dětem v rámci školního stravování. Jedná se převážně o luštěniny, ryby, zeleninu a mléko, zejména frekvence jeho podávání. Vysvětlíme si, proč jsou tyto suroviny nezbytné v jídelníčku dětí (i nás dospělých) a pokusíme se najít cestu ke zvýšení jejich atraktivity.
Zajímavosti ze školních jídelen
Lektor: Mgr. Jiří Plzák – Jídelny.cz, s.r.o.
V naší republice nenajdete dvě stejné školní jídelny. Každá je něčím originální a každá něčím upoutá – například tím, jak vynalézavě a netradičně řeší neočekávané a svízelné situace. Přijďte si poslechnout zajímavé příběhy z těchto jídelen.
Povinnosti školní jídelny
Lektor: Bc. Anna Packová – Státní zdravotní ústav
Chcete mít klidný spánek, že vše děláte správně?
Nepropásněte tedy školení, kde Vás seznámíme se základní legislativou, jejíž znalost je nezbytná k výkonu práce vedoucí školní jídelny:
- ZÁKON č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) ve znění pozdějších předpisů
- Vyhláška č. 107/2005 Sb., o školním stravování ve znění pozdějších předpisů (detailně se budeme věnovat problematice spotřebního koše potravin ve všech jeho aspektech)
- ZÁKON č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek
- Nařízení Evropského parlamentu a Rady ES 852/2004, o hygieně potravin
- Alergeny
- Nakládání s biologickým odpadem
- Nejčastější prohřešky v praxi školních jídelen
Nemusíte mít strach z nudné teorie, výklad doplníme praktickými ukázkami.
Účastnický poplatek:
Krajská konference hromadného stravování | bezplatná účast |
Kurz dietního stravování pro školní jídelny | 900 Kč/os |
Povinnosti školní jídelny | 900 Kč/os |
SLEVA – při platbě převodem se vstupné snižuje o 100 Kč!
Přijďte, těšíme se na Vás!
Tým Jídelny.cz
Podrobnosti – rezervace:
- Na konferenci i školení je nutno se přihlásit elektronickou formou na http://www.jidelny.cz. Účastníci, kteří se včas elektronicky přihlásí na bezplatnou část, obdrží studijní materiály.
- Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání školení převodem na účet u Fio banky, a.s. 2700327409/2010, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Do příkazu uveďte příjmení účastníka (pro identifikaci platby). Předpis k platbě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.cz. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě.
- Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě na Vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou.
- Zaslaná přihláška je závazná. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 5 pracovních dní před zahájením semináře. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč/os. Přihlášku lze zrušit pouze písemně na e-mail: info@jidelny.cz. Při zrušení přihlášky v den akce nebo neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
- Případné změny programu budou uveřejněny na portálu www.jidelny.cz.
- V případě dotazů jsme Vám k dispozici od 8:00 do 11:30 hod. na 734 311 222 nebo na info@jidelny.cz.
Kde a kdy se s námi můžete setkat:
Datum | Město | Adresa konání | Mapa |
---|---|---|---|
07.04.2020 | Plzeň | Vienna House Easy Pilsen (dříve angelo Hotel), U Prazdroje 6 | mapa |
08.04.2020 | Praha 9 | Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141 | mapa |
15.04.2020 | Hradec Králové | Kongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375 | mapa |
16.04.2020 | Brno | Hotel AVANTI , Střední 61 | mapa |
28.04.2020 | Olomouc | BEA centrum Olomouc , tř. Kosmonautů 1288/1 | mapa |
29.04.2020 | Ostrava-Hrabůvka | Kulturní zařízení Ostrava-Jih, příspěvková organizace , Dr. Martínka 1439/4 | mapa |
30.04.2020 | Zlín | Baťův institut, 14. a 15. budova továrního areálu, Vavrečkova 7040 | mapa |
Víte, jak na spotřební koš?Pokud ne, máte možnost navštívit seminář Teorie a praxe spotřebního koše. Teoretické poznatky i praktické zkušenosti, jak tento nástroj používat, se můžete dozvědět na čtyřhodinovém semináři, který pořádáme současně s konferencí v Praze a v Brně. >>> Přejít na pozvánku na seminář Teorie a praxe spotřebního koše <<< |
Diskuze
Autor: Radka
Tour
Dobrý den, opět jste nezařadili na seznam měst Kutnou Horu ani její okolí, což je škoda. Myslím si, že nás tu pár je, kdo by měl zájem…
Autor: Konference
…
Vzhledem k šíření koronaviru teď stejně žádné takovéto masové akce nebude nikdo soudný navštěvovat, tak vám to nemusí být líto 🙂