Přeskočit na obsah

Pozvánka na Krajské konference hromadného stravování – podzim 2021

Už je to tady! Ptáte se co? Přece Krajské konference hromadného stravování podzim 2021. Moc se nám stýskalo. Vám taky? V tom případě neváhejte a rezervujte si svoje místo včas. Tentokrát začínáme již v září.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Opravdu je to tak. Krajské konference hromadného stravování jsou zpět a s nimi i nabitý program aktualit a informací ze světa školního stravování. Letos na podzim se můžete těšit v rámci bezplatného programu na právo a ekonomiku ve školní jídelně. Stejně tak si můžete vybrat i doprovodné školení, které bude zaměřené na kalkulaci cen a podrobněji se podíváme na právo pro vedoucí a kuchařky. A jako vždy bude celý program doplněn o setkání s našimi partnery, kteří se na vás také již moc těší a mají pro vás připravenou spoustu novinek pro vaše provozy. Ještě váháte s přihláškou? Tak si přečtěte detailnější program na dalších řádcích. Věříme, že váhat přestanete a ihned se přihlásíte.

Program doprovodného školení (placené školení):

08:00 – 09:30             Právo pro vedoucí a kuchařky

 Program konference:

09:00 – 09:40Prezence účastníků
09:40 – 09:50Zahájení konference – Jídelny.cz
09:50 – 10:20Aktuálně z právních předpisů
10:20 – 10:35Informačně propagační vystoupení
10:35 – 11:05Vyhláška o školním stravování v praktických příkladech
11:05 – 11:20Informačně propagační vystoupení
11:20 – 12:00Přestávka – občerstvení s informací hostitelů
12:00 – 12:30Časté dotazy z ekonomiky a práva ve školní jídelně
12:30 – 12:40Přestávka

Program doprovodného školení (placené školení):

12:40 – 14:10             Kalkulace cen

Změna programu vyhrazena.

Počet účastníků placeného školení je omezen, proto si, prosím, místo rezervujte včas.

Lektoři:

  • Ing. Pavel Ludvík – Jídelny.cz, s.r.o.
  • Ing. Vladimír Bureš – Veřejná informační služba, spol. s r.o.

Právo pro vedoucí a kuchařky

  • Lektor: Ing. Pavel Ludvík – Jídelny.cz, s.r.o.

Víme, co vás v právu nejvíce trápí a zajímá, na co se nejčastěji ptáte. Zúčastněte se školení, které vám ukáže nejdůležitější informace z těchto oblastí:

  • formy a řízení školních jídelen (příspěvkové, církevní, soukromé; vztahy se zřizovatelem, zřizovací listina, vnitřní řád);
  • strávníci (jejich povinnosti a nárok na oběd, stravování jiných strávníků než žáků);
  • zaměstnanci (pracovní smlouvy, dohody, odměna, volna, překážky v práci, dovolené, pracovní doba a přestávka);
  • ekonomika a hospodaření (sledování finanční bilance, výběr stravného a vymáhání dluhů, DPH);
  • potraviny a jídelníčky (výběr a cena potravin, spotřební koš, pravidla pro sestavování jídelníčků).

Nemusíte se obávat nudné teorie, školení bude doprovázeno odpověďmi na nejčastější dotazy z praxe.

Počet účastníků školení je omezen, max. počet je 50 účastníků (placené školení).

Aktuálně z právních předpisů

Lektor: Ing. Pavel Ludvík – Jídelny.cz, s.r.o.

Víte, jaké jsou nyní ty nejžhavější body v právních předpisech? Jaké jsou poslední změny v legislativě nebo paragrafy, které jsou předmětem sporů a o nichž se nejvíc diskutuje?

  • Seznámíte se s aktuálními novinkami ve vyhlášce o školním stravování.
  • Dozvíte se, co přinesly změny právních předpisů ve stravování zaměstnanců.
  • Získáte přehled o úskalích dotovaných obědů pro děti na distanční výuce.
  • Zjistíte, co přesně vyžaduje školský zákon po vnitřních řádech školních jídelen.

Vyhláška o školním stravování v praktických příkladech

  • Lektor: Ing. Pavel Ludvík – Jídelny.cz, s.r.o.

Chcete dokonale porozumět vyhlášce o školním stravování, i když je napsaná šroubovaně a na mnoha místech nejasně? Zveme vás na přednášku, která vám celé znění vyhlášky vyloží na desítkách příkladů z praxe. Seznamte se s tím, co jednotlivé paragrafy vyhlášky skutečně znamenají pro vaši jídelnu.

Časté dotazy z ekonomiky a práva ve školní jídelně

  • Lektor: Ing. Vladimír Bureš – Veřejná informační služba, spol. s r.o.

Kdo platí krabičky a menuboxy v době Covidu? Za jakých podmínek lze poskytovat dotované stravování o prázdninách? Pro jaký nejmenší počet strávníků může jídelna vařit? Má ŠJ povinnost vařit, když je škola zavřená? Kdo má povinnost nakupovat roušky a z čeho se platí? Co je a co není doplňková činnost? Co s prošlými potravinami? Musí mít jídelna bez DČ zpracovanou kalkulaci cen? Komu lze prodat nevydané obědy? Tyto i další otázky z oblasti ekonomiky a práva budou zodpovězeny v souvislostech s pandemií Covidu. Každý účastník může přijít i se svým vlastním dotazem.

Kalkulace cen

  • Lektor: Ing. Vladimír Bureš – Veřejná informační služba, spol. s r.o.

Potřebujete mít jistotu, že máte správně stanovené ceny v doplňkové činnosti? Víte, proč má cena obsahovat ziskovou přirážku, i když nemusí? Umíte správně stanovit mzdové i režijní náklady na 1 porci i v případech, kdy jídelna vytváří více obtížně porovnatelných produktů (obědy různých velikostí, svačiny, provoz bufetu, výroba polotovarů, pronájmy, atd.)? A dovedete toto vše správně použít i v době pandemie Covidu? Tyto i další otázky ke kalkulacím budou zodpovězeny na řadě příkladů z praxe školních jídelen.

Počet účastníků školení je omezen, max. počet je 50 účastníků (placené školení).

Účastnický poplatek: 

Krajská konference hromadného stravování                    bezplatná účast
Právo pro vedoucí a kuchařky950 Kč/os
Kalkulace cen950 Kč/os


Při platbě převodem se vstupné snižuje o 100 Kč!

Podrobnosti – rezervace:

  1. Na konferenci i školení je nutno se přihlásit elektronickou formou na http://www.jidelny.cz. Účastníci, kteří se včas elektronicky přihlásí na bezplatnou část, obdrží studijní materiály.
  2. Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání školení převodem na účet u Fio banky, a.s. 2700327409/2010, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Do příkazu uveďte příjmení účastníka (pro identifikaci platby). Předpis k platbě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.cz. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě.
  3. Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě na Vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou.
  4. Zaslaná přihláška je závazná. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 5 pracovních dní před zahájením semináře. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč/os. Přihlášku lze zrušit pouze písemně na e-mail: info@jidelny.cz. Při zrušení přihlášky v den akce nebo neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
  5. Případné změny programu budou uveřejněny na portálu www.jidelny.cz.
  6. V případě dotazů jsme Vám k dispozici od 8:00 do 11:30 hod. na 734 311 222 nebo na info@jidelny.cz.

Kde a kdy se s námi můžete setkat: 

Datum MěstoAdresa konáníMapa
21.09.2021OlomoucBEA centrum Olomouc , tř. Kosmonautů 1288/1mapa
22.09.2021JihlavaEA Business hotel Jihlava [NOVÉ], Havlíčkova 5625/28mapa
23.09.2021Praha 9Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141mapa
04.10.2021Hradec KrálovéKongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375mapa
05.10.2021LiberecKulturní centrum VRATISLAVICE 101010, Nad Školou 1675mapa
06.10.2021Ústí nad LabemClarion Congress Hotel Ústí nad Labem, Špitálské náměstí 3517mapa
11.10.2021PlzeňVienna House Easy Pilsen (dříve Angelo hotel), U Prazdroje 6mapa
12.10.2021České BudějoviceClarion Congress Hotel České Budějovice, Pražská třída 2306/14mapa
19.10.2021ZlínBaťův institut, 14. a 15. budova továrního areálu, Vavrečkova 7040mapa
20.10.2021BrnoHotel AVANTI, Střední 61mapa
21.10.2021Ostrava-HrabůvkaKulturní zařízení Ostrava-Jih, Dr. Martínka 1439/4mapa

Vstup na akci bude umožněn dle aktuálních protiepidemických opatření, kterými se účastník musí řídit a na požádání organizátora akce prokázat očkování, test či prodělanou nemoc. Stejně tak bude nutno dodržovat aktuálně platná nařízení týkající se pobytu uvnitř budov (ochrana dýchacích cest apod.).

Děkujeme vám za dodržování všech opatření.

Přijďte, těšíme se na Vás!

Tým Jídelny.cz

Autor: Redakce Jídelny.cz

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se
  • Autor: ivka6

    Konference hromadného stravování -podzim 2021
    Při prezenci bude provedena kontrola bezinfekčnosti
    (očkování, PCR testy, antigen., prodělání nemoci), vnitřní prostory účast v respirátorech, jaká další opatření.
    Ve školách dodržujeme opatření zdravotníků, abychom pak nebyli ze strany zaměstnavatele nějak znevýhodněni, kdyby bylo porušení.

    • Autor: Miroslava Lindauerová - Jídelny.cz

      Dobrý den, akce proběhne za aktuálně platných protiepidemických opatření. Pokud tedy bude v době akce platit povinnost se prokázat očkováním, testem, apod. Bude nutné nosit uvnitř respirátor, případně roušku, tak budeme jako organizátor tyto náležitosti oprávněni vyžadovat. S pozdravem Lindauerová

      • Autor: majka1

        bude k dispozici i on-line přístup?

        • Autor: majka1

          omlouvám se, nějaký technický problém

        • Autor: Miroslava Lindauerová - Jídelny.cz

          Dobrý den, podzimní krajské konference se opět vrací k živému setkání. Proběhne tedy v 11 krajských městech, kam je možné se přihlásit. Podrobnosti jsou v článku. Online konferenci zatím nechystáme, ale pokud Vám vyhovuje online způsob informací, tak si nenechte ujít 16.9. další díl pořadu Vydáno pro školní jídelny. Jinak se na Vás budeme těšit osobně na jedné z konferencí. S pozdravem Lindauerová

  • Autor: majka1

    omezení
    jsme přihlášeni na obě verze, ale pokud budou vyžadována nesmyslná opatření, konference s nezúčastníme. Nebudu podporovat protizákonná opatření. Testujeme se jako blázni, záchyt téměř nulový, ale pořád se nic neděje. Hlavně že je vše zcela ,,dobrovolné“