Přeskočit na obsah

Pozvánka na krajské konference – jaro 2013

Srdečně vás zveme na Krajské konference hromadného stravování, které jsou určeny pro vedoucí jídelen. Letošní jarní konference jsou tématicky zaměřeny na novinky v legislativě a spotřební koš. V článku se dozvíte všechny informace, které k účasti na těchto akcích potřebujete.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Tradiční krajské konference, které již mnoho let pořádá portál Jídelny.cz, budou mít letos na jaře dvě hlavní témata. Tím prvním budou novinky v legislativě. Nemáte dostatek času sledovat neustálé novelizace právních předpisů týkající se pracovně právních vztahů, zajímají vás veřejné zakázky na potraviny? Jestliže ano, pak vás srdečně zveme na přednášky, které se této oblasti týkají.

Druhým tématem, které budeme věnovat pozornost, bude legislativa i praxe spotřebního koše. Vysvětlíme vám hlavní nejasnosti, které se při plnění výživových norem objevují, současně ovšem přineseme mnoho praktických námětů k tomu, aby i vaše jídelna plnila spotřební koš na 100%. Přijďte se inspirovat a setkat s kolegyněmi z oboru – nad ochutnávkami si s nimi můžete vyměnit zkušenosti i postřehy z provozu.

Program

08:00 – 09:30Pracovně právní předpisy (placená část)
09:00 – 09:45Prezence účastníků
09:45 – 09:55Zahájení konference – Jídelny.cz
09:55 – 10:25 Novinky v legislativě, veřejné zakázky na potraviny
10:25 – 10:40Informačně propagační vystoupení
10:40 – 11:10Zajímá Vás spotřební koš?
11:10 – 11:25Můžeme si dovolit v naší jídelně trendové pokrmy?
11:25 – 11:55Jak plnit spotřební koš na 100%
11:55 – 12:10Informačně propagační vystoupení
12:10 – 12:50Přestávka – občerstvení s informací hostitelů
12:50 – 13:50Spotřební koš v denní praxi jídelen – hlavní nedostatky a jak je odstranit (placená část)


Změna programu vyhrazena


Pracovně právní předpisy – Mgr. Pavel Zeman

  • Právní předpisy, zdroje a pravidla týkajících se zaměstnaneckého vztahu, vznik pracovního poměru, pracovní doba, zástupy či ukončení pracovního poměru.
  • Kategorie pracovníků, organizační struktura, katalog prací a kvalifikace.
  • Normativy zaměstnanců školních jídelen a úvazky, zaručená mzda, mzdový rozpočet, zvláštní způsob stanovení platového tarifu, odměňování v doplňkové činnosti.

Účastníci této části obdrží vzorové pracovněprávní smlouvy.
Počet účastníků kurzu je omezen, max. počet je 25 účastníků (placené školení)

Novinky v legislativě, veřejné zakázky na potraviny – Mgr. Pavel Zeman

  • Novinky v pracovně právní legislativě
  • Přehled základních právních předpisů upravující hospodaření školní jídelny
  • Zákony a vyhlášky k preventivním prohlídkám (změna od 1.4.2012) 
  • Veřejné zakázky na potraviny

Zajímá vás spotřební koš? – Ing. Pavel Ludvík

  • Co říká legislativa a praxe ke spotřebnímu koši?
  • Které jídelny ho musí počítat a které ne?
  • Které strávníky do něho počítat a které ne? 
  • Proč se spotřeba některých potravin násobí koeficienty a jak je zjistit? 
  • Skupiny potravin, gramáž výrobků a násobení spotřeby koeficientem
  • Jaká je tolerance v plnění spotřebního koše?
  • Kdy potravina patří do cukrů a kdy do ovoce? 
  • Kdy řadit potravinu do masa/mléčných výrobků a kdy do tuků?

Jak plnit spotřební koš na 100% – Ing. Pavel Ludvík

  • Zkušenosti jídelen, které plní spotřební koš nejen na papíru.
  • Ukážeme vám nejen zajímavá jídla, ale i postupy, výpočty a triky.
  • Jak dosáhnout spotřeby ovoce, když ho děti nejedí?
  • Praktické tipy, jak zvýšit spotřebu zeleniny
  • Co s mlékem a mléčnými výrobky?
  • Jak dostat do dětí luštěniny?
  • Praktické tipy, jak zvýšit spotřebu ryb

Spotřební koš v denní praxi jídelen, hlavní nedostatky a jak je odstranit – Ing. Pavel Ludvík

  • Informace ČŠI ke kontrolám spotřebního koše a k některým nejasnostem při jeho výpočtu
  • Jaké jsou hlavní nedostatky jídelen ve výpočtu spotřebního koše a co můžete udělat pro to, aby se právě ve vaší jídelně nevyskytovaly?
  • Jak se řeší spotřební koš v programech, které se v jídelnách nejčastěji používají? 
  • Informace, které už nemusíte zjišťovat na Horké lince těchto firem
  • Hlavní principy, jak zařazovat potraviny do spotřebního koše 
  • Přehled zařazení potravin skupin a jejich koeficientů (včetně nejnovějších doporučení)

Účastníci této části obdrží obsáhlý seznam potravin s jejich zařazením do spotřebního koše a koeficienty.
Počet účastníků kurzu je omezen, max. počet je 30 účastníků (placené školení)

Kde a kdy se s námi můžete setkat

DatumMěstoAdresa konáníMapa
08.04.2013 LiberecDům kultury Liberec spol. s r.o., Soukenné nám. 613mapa
09.04.2013 PardubiceABC klub, Štolbova 2665mapa
10.04.2013JihlavaDKO s.r.o., Tolstého 2mapa
11.04.2013České BudějoviceKulturní dům Vltava, Františka Ondříčka 1243/46mapa
15.04.2013Ostrava-HrabůvkaKulturní zařízení Ostrava-Jih, Dr. Martínka 1439/4mapa
16.04.2013OlomoucRegionální centrum Olomouc s.r.o., Jeremenkova 40Bmapa
17.04.2013ZlínInterhotel Moskva , náměstí Práce 2512mapa
18.04.2013BrnoEvropská základní škola, Čejkovická 10mapa
22.04.2013Karlovy VaryAlžbětiny Lázně s.r.o., Smetanovy sady 1145/1mapa
23.04.2013Ústí nad LabemDům techniky, Veleslavínova 14mapa
24.04.2013Hradec KrálovéKongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375mapa
25.04.2013Praha 9Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141mapa
26.04.2013PlzeňHotel ANGELO, U Prazdroje 6mapa

Vstupné na semináře a konferenci

Pracovně právní předpisy450 Kč
Spotřební koš v denní praxi jídelen450 Kč
Pracovně právní předpisy + Spotřební koš v denní praxi jídelen700 Kč
Krajská konference hromadného stravováníbezplatná účast


Počet účastníků placených seminářů je omezen, proto si, prosím, rezervujte účast včas.

Všichni absolventi samostatných seminářů a krajské konference obdrží osvědčení o absolvování.
(Podmínkou získání osvědčení je účast na celém semináři nebo celé konferenci.)

Podrobnosti – rezervace

1. Na konferenci i semináře je nutno se přihlásit pomocí elektronické přihlášky.

2. Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání školení převodem na účet u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Předpis k platbě získáte vyplněním elektronické přihlášky.

3. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě. Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě na vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou.

4.  Ve výjimečných případech lze uhradit vstupné hotově u prezence. Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč!

5. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 5 pracovních dnů před zahájením školení. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč. Přihlášku lze zrušit pouze elektronickou poštou (e-mail: info@jidelny.cz). Při neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.

6. Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz.

V případě dotazů volejte 377 457 329 od 8:00 do 11:30 hod.

Těšíme se na setkání s vámi.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se