Tradiční krajské konference, které již mnoho let pořádá portál Jídelny.cz, budou mít letos na jaře dvě hlavní témata. Tím prvním budou novinky v legislativě. Nemáte dostatek času sledovat neustálé novelizace právních předpisů týkající se pracovně právních vztahů, zajímají vás veřejné zakázky na potraviny? Jestliže ano, pak vás srdečně zveme na přednášky, které se této oblasti týkají.
Druhým tématem, které budeme věnovat pozornost, bude legislativa i praxe spotřebního koše. Vysvětlíme vám hlavní nejasnosti, které se při plnění výživových norem objevují, současně ovšem přineseme mnoho praktických námětů k tomu, aby i vaše jídelna plnila spotřební koš na 100%. Přijďte se inspirovat a setkat s kolegyněmi z oboru – nad ochutnávkami si s nimi můžete vyměnit zkušenosti i postřehy z provozu.
Program
08:00 – 09:30 | Pracovně právní předpisy (placená část) |
09:00 – 09:45 | Prezence účastníků |
09:45 – 09:55 | Zahájení konference – Jídelny.cz |
09:55 – 10:25 | Novinky v legislativě, veřejné zakázky na potraviny |
10:25 – 10:40 | Informačně propagační vystoupení |
10:40 – 11:10 | Zajímá Vás spotřební koš? |
11:10 – 11:25 | Můžeme si dovolit v naší jídelně trendové pokrmy? |
11:25 – 11:55 | Jak plnit spotřební koš na 100% |
11:55 – 12:10 | Informačně propagační vystoupení |
12:10 – 12:50 | Přestávka – občerstvení s informací hostitelů |
12:50 – 13:50 | Spotřební koš v denní praxi jídelen – hlavní nedostatky a jak je odstranit (placená část) |
Změna programu vyhrazena
Pracovně právní předpisy – Mgr. Pavel Zeman
- Právní předpisy, zdroje a pravidla týkajících se zaměstnaneckého vztahu, vznik pracovního poměru, pracovní doba, zástupy či ukončení pracovního poměru.
- Kategorie pracovníků, organizační struktura, katalog prací a kvalifikace.
- Normativy zaměstnanců školních jídelen a úvazky, zaručená mzda, mzdový rozpočet, zvláštní způsob stanovení platového tarifu, odměňování v doplňkové činnosti.
Účastníci této části obdrží vzorové pracovněprávní smlouvy.
Počet účastníků kurzu je omezen, max. počet je 25 účastníků (placené školení)
Novinky v legislativě, veřejné zakázky na potraviny – Mgr. Pavel Zeman
- Novinky v pracovně právní legislativě
- Přehled základních právních předpisů upravující hospodaření školní jídelny
- Zákony a vyhlášky k preventivním prohlídkám (změna od 1.4.2012)
- Veřejné zakázky na potraviny
Zajímá vás spotřební koš? – Ing. Pavel Ludvík
- Co říká legislativa a praxe ke spotřebnímu koši?
- Které jídelny ho musí počítat a které ne?
- Které strávníky do něho počítat a které ne?
- Proč se spotřeba některých potravin násobí koeficienty a jak je zjistit?
- Skupiny potravin, gramáž výrobků a násobení spotřeby koeficientem
- Jaká je tolerance v plnění spotřebního koše?
- Kdy potravina patří do cukrů a kdy do ovoce?
- Kdy řadit potravinu do masa/mléčných výrobků a kdy do tuků?
Jak plnit spotřební koš na 100% – Ing. Pavel Ludvík
- Zkušenosti jídelen, které plní spotřební koš nejen na papíru.
- Ukážeme vám nejen zajímavá jídla, ale i postupy, výpočty a triky.
- Jak dosáhnout spotřeby ovoce, když ho děti nejedí?
- Praktické tipy, jak zvýšit spotřebu zeleniny
- Co s mlékem a mléčnými výrobky?
- Jak dostat do dětí luštěniny?
- Praktické tipy, jak zvýšit spotřebu ryb
Spotřební koš v denní praxi jídelen, hlavní nedostatky a jak je odstranit – Ing. Pavel Ludvík
- Informace ČŠI ke kontrolám spotřebního koše a k některým nejasnostem při jeho výpočtu
- Jaké jsou hlavní nedostatky jídelen ve výpočtu spotřebního koše a co můžete udělat pro to, aby se právě ve vaší jídelně nevyskytovaly?
- Jak se řeší spotřební koš v programech, které se v jídelnách nejčastěji používají?
- Informace, které už nemusíte zjišťovat na Horké lince těchto firem
- Hlavní principy, jak zařazovat potraviny do spotřebního koše
- Přehled zařazení potravin skupin a jejich koeficientů (včetně nejnovějších doporučení)
Účastníci této části obdrží obsáhlý seznam potravin s jejich zařazením do spotřebního koše a koeficienty.
Počet účastníků kurzu je omezen, max. počet je 30 účastníků (placené školení)
Kde a kdy se s námi můžete setkat
Datum | Město | Adresa konání | Mapa |
08.04.2013 | Liberec | Dům kultury Liberec spol. s r.o., Soukenné nám. 613 | mapa |
09.04.2013 | Pardubice | ABC klub, Štolbova 2665 | mapa |
10.04.2013 | Jihlava | DKO s.r.o., Tolstého 2 | mapa |
11.04.2013 | České Budějovice | Kulturní dům Vltava, Františka Ondříčka 1243/46 | mapa |
15.04.2013 | Ostrava-Hrabůvka | Kulturní zařízení Ostrava-Jih, Dr. Martínka 1439/4 | mapa |
16.04.2013 | Olomouc | Regionální centrum Olomouc s.r.o., Jeremenkova 40B | mapa |
17.04.2013 | Zlín | Interhotel Moskva , náměstí Práce 2512 | mapa |
18.04.2013 | Brno | Evropská základní škola, Čejkovická 10 | mapa |
22.04.2013 | Karlovy Vary | Alžbětiny Lázně s.r.o., Smetanovy sady 1145/1 | mapa |
23.04.2013 | Ústí nad Labem | Dům techniky, Veleslavínova 14 | mapa |
24.04.2013 | Hradec Králové | Kongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375 | mapa |
25.04.2013 | Praha 9 | Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141 | mapa |
26.04.2013 | Plzeň | Hotel ANGELO, U Prazdroje 6 | mapa |
Vstupné na semináře a konferenci
Pracovně právní předpisy | 450 Kč |
Spotřební koš v denní praxi jídelen | 450 Kč |
Pracovně právní předpisy + Spotřební koš v denní praxi jídelen | 700 Kč |
Krajská konference hromadného stravování | bezplatná účast |
Počet účastníků placených seminářů je omezen, proto si, prosím, rezervujte účast včas.
Všichni absolventi samostatných seminářů a krajské konference obdrží osvědčení o absolvování.
(Podmínkou získání osvědčení je účast na celém semináři nebo celé konferenci.)
Podrobnosti – rezervace
1. Na konferenci i semináře je nutno se přihlásit pomocí elektronické přihlášky.
2. Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání školení převodem na účet u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Předpis k platbě získáte vyplněním elektronické přihlášky.
3. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě. Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě na vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou.
4. Ve výjimečných případech lze uhradit vstupné hotově u prezence. Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč!
5. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 5 pracovních dnů před zahájením školení. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč. Přihlášku lze zrušit pouze elektronickou poštou (e-mail: info@jidelny.cz). Při neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
6. Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz.
V případě dotazů volejte 377 457 329 od 8:00 do 11:30 hod.
Těšíme se na setkání s vámi.
Diskuze
Autor: majka 1
program konference
děkujeme za super program jarních konferencí