Tématem podzimních krajských konferencí v roce 2013 je široký okruh problémů ve stravovacích provozech. Chcete si zopakovat hygienické minimum, chcete si ujasnit, jak připravovat bezpečné pokrmy a vyhnout se onemocněním z potravin? Chcete vědět o novinkách v legislativě? Pátráte po informacích o potravinových alergiích a intolerancích? Zajímáte se o původ vašich surovin, o audity provozů, teploměry a řešení spousty dalších drobných problémů, které se vyskytují v každé jídelně?
Pak právě pro vás jsou tyto krajské konference. Přijďte si poslechnout zajímavé přednášky, podívat se co je nového v oboru a vyměnit zkušenosti i postřehy z provozu.
Program
08:00 – 09:45 | Hygienické minimum ve stravovacích službách (placená část) |
09:15 – 10:00 | Prezence účastníků |
10:00 – 10:15 | Zahájení konference a představení novinek |
10:15 – 11:00 | Novinky v legislativě a z nich vyplývající důsledky pro školní stravování |
11:00 – 11:20 | Informačně propagační vystoupení |
11:20 – 11:50 | Jak musí školní jídelny informovat o alergenech dle povinnosti Nařízení o poskytování informací o potravinách. Potravinové alergie a intolerance strávníků |
11:50 – 12:05 | Inspirace bez hranic – Vitana |
12:05 – 12:35 | Nejčastější dotazy a zkušenosti z provozní praxe |
12:35 – 12:50 | Počítejte s námi – BIDVest Czech Republic |
12:50 – 13:30 | Přestávka – občerstvení s informací hostitelů |
Změna programu vyhrazena
Přednáší
Ing. Lucie Janotová, Ph.D., Ing. Jitka Kabátková, Ing. Petra Vašíčková
Hygienické minimum ve stravovacích službách
V každém stravovacím provozu je třeba při manipulaci s potravinami respektovat určité zásady, aby nedošlo k onemocnění strávníků. Jak bezpečně postupovat při manipulaci s potravinami? Co je to správná praxe a jak předcházet onemocněním z potravin? Čeho se vyvarovat při sanitaci?
Přijďte si zopakovat a ověřit znalosti nutné k přípravě bezpečných pokrmů. Upozorníme Vás na podstatné hygienické znalosti a dovednosti pracovníků manipulujících s potravinami a jejich uplatňování v praxi.
– Počet účastníků tohoto placeného kurzu je omezen (max. počet je 25 účastníků), proto si, prosím rezervujte účast včas.
– Všichni absolventi semináře obdrží osvědčení o absolvování. (Podmínkou získání osvědčení je účast na celém semináři.)
– Můžete využít alternativní variantu elektronického kurzu hygienického minima bez časového či kapacitního omezení
Novinky v legislativě a z nich vyplývající důsledky pro školní stravování
Co nám přinese novela zákona, kterou se mění zákon o potravinách č. 110/1997 Sb.? Jaké povinnosti vyplývají z Nařízení o poskytování informací o potravinách spotřebitelům? Jaké další novinky v legislativě můžeme očekávat? Co to vše bude znamenat v praxi pro stravovací provozy? To vše se dozvíte na této přednášce.
Jak musí školní jídelny informovat o alergenech dle povinnosti Nařízení o poskytování informací o potravinách. Potravinové alergie a intolerance strávníků
Co je to alergen a co do výčtu alergenů patří? Jakou cestou podle nového Nařízení o poskytování informací o potravinách máme spotřebitele o přítomnosti alergenů informovat? Jakými způsoby bude nutné informovat strávníky o přítomnosti alergenů u nebalených potravin? Co je to potravinová alergie a co je potravinová intolerance? Přednáška Vám přiblíží základní pojmy a upozorní na aktuální problémy v oblasti alergenů.
Nejčastější dotazy a zkušenosti z provozní praxe
Víte, jak správně skladovat a přechovávat potraviny? Zajímáte se o kvalitu potravin a o jejich původ – například jakým způsobem můžete identifikovat potraviny z Polska a jiných zemí? Tušíte, jaké jsou nejčastější hygienické prohřešky v provozech uzavřeného stravování? Víte, jaké jsou možnosti ověření správné funkce teploměrů? Chcete se dozvědět zkušenosti z oblasti auditů? Přednáška přináší řadu námětů a příkladů z praxe.
Kdy a kde se s námi můžete setkat
Datum | Město | Adresa konání | Mapa |
---|---|---|---|
16.09.2013 | Liberec | Dům kultury Liberec spol. s r.o., Soukenné nám. 613 | mapa |
17.09.2013 | Ústí nad Labem | Dům techniky, Veleslavínova 14 | mapa |
18.09.2013 | Praha 9 | Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141 | mapa |
19.09.2013 | Karlovy Vary | Alžbětiny Lázně s.r.o., Smetanovy sady 1145/1 | mapa |
23.09.2013 | Ostrava-Hrabůvka | Kulturní zařízení Ostrava-Jih, Dr. Martínka 1439/4 | mapa |
24.09.2013 | Zlín | Interhotel Moskva , náměstí Práce 2512 | mapa |
25.09.2013 | Olomouc | Regionální centrum Olomouc s.r.o. , Jeremenkova 40B | mapa |
26.09.2013 | Brno | Evropská základní škola, Čejkovická 10 | mapa |
07.10.2013 | Pardubice | ABC klub, Štolbova 2665 | mapa |
08.10.2013 | Hradec Králové | Kongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375 | mapa |
09.10.2013 | Jihlava | DKO s.r.o., Tolstého 2 | mapa |
10.10.2013 | České Budějovice | CPI Hotels, a.s. – Hotel Gomel, Pražská tř. 14 | mapa |
11.10.2013 | Plzeň | Hotel ANGELO, U Prazdroje 6 | mapa |
Vstupné na semináře a konferenci
Hygienické minimum ve stravovacích službách | 550 Kč |
Krajská konference hromadného stravování | bezplatná účast |
Podrobnosti – rezervace:
- Na konferenci i seminář je nutno se přihlásit elektronickou formou.
- Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání školení převodem na účet u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Do příkazu uveďte příjmení účastníka (pro identifikaci platby). Předpis k platbě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.cz. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě. Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě na vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou. Ve výjimečných případech lze uhradit vstupné hotově u prezence. Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč!
- Zaslaná přihláška je závazná. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 5 pracovních dnů před zahájením školení. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč. Přihlášku lze zrušit pouze písemně na e-mail: info@jidelny.cz. Při neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
- Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz.
- Při potížích s přihláškou jsme Vám k dispozici na telefonním čísle 377 457 329 od 8:00 do 11:30 hod.
Součástí krajských konferencí bude i představení novinky – elektronických kurzů.
Objednávka elektronického kurzu Hygienické minimum ve stravovacích službách
Těšíme se na setkání s vámi.
Diskuze
Autor: ŠJ
Krajské konference-ředitelé
Dobrý den,prosím zvažujte pozvání i ředitelů škol.Pracivníci školních jídelen jsou často vedením školy odsouváni a opomíjeni.Požadavky vedení škol na pracovníky ŠJ jsou často s rozporem hyg.pravidel….Děkuji.
Autor: majka 1
příjímáme
děkujeme za pozvání a rádi přijímáme