Přeskočit na obsah

Pozvánka na krajské konference – podzim 2013

S radostí vás zveme na tradiční Krajské konference hromadného stravování, které jsou určeny pro vedoucí všech typů jídelen. Tématem podzimních konferencí je široký okruh problémů ve stravovacích provozech, novinky v legislativě a zejména hygiena. Seznamte se s informacemi, které k účasti na těchto akcích potřebujete.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Tématem podzimních krajských konferencí v roce 2013 je široký okruh problémů ve stravovacích provozech. Chcete si zopakovat hygienické minimum, chcete si ujasnit, jak připravovat bezpečné pokrmy a vyhnout se onemocněním z potravin? Chcete vědět o novinkách v legislativě? Pátráte po informacích o potravinových alergiích a intolerancích? Zajímáte se o původ vašich surovin, o audity provozů, teploměry a řešení spousty dalších drobných problémů, které se vyskytují v každé jídelně?

Pak právě pro vás jsou tyto krajské konference. Přijďte si poslechnout zajímavé přednášky, podívat se co je nového v oboru a vyměnit zkušenosti i postřehy z provozu.

Program

08:00 – 09:45Hygienické minimum ve stravovacích službách (placená část)
09:15 – 10:00Prezence účastníků
10:00 – 10:15Zahájení konference a představení novinek
10:15 – 11:00 Novinky v legislativě a z nich vyplývající důsledky pro školní stravování
11:00 – 11:20Informačně propagační vystoupení
11:20 – 11:50Jak musí školní jídelny informovat o alergenech dle povinnosti Nařízení o poskytování informací o potravinách. Potravinové alergie a intolerance strávníků
11:50 – 12:05Inspirace bez hranic – Vitana
12:05 – 12:35Nejčastější dotazy a zkušenosti z provozní praxe
12:35 – 12:50Počítejte s námi – BIDVest Czech Republic
12:50 – 13:30Přestávka – občerstvení s informací hostitelů


Změna programu vyhrazena

Přednáší

Ing. Lucie Janotová, Ph.D., Ing. Jitka Kabátková, Ing. Petra Vašíčková

Hygienické minimum ve stravovacích službách

V každém stravovacím provozu je třeba při manipulaci s potravinami respektovat určité zásady, aby nedošlo k onemocnění strávníků. Jak bezpečně postupovat při manipulaci s potravinami? Co je to správná praxe a jak předcházet onemocněním z potravin? Čeho se vyvarovat při sanitaci? 

Přijďte si zopakovat a ověřit znalosti nutné k přípravě bezpečných pokrmů. Upozorníme Vás na podstatné hygienické znalosti a dovednosti pracovníků manipulujících s potravinami a jejich uplatňování v praxi.

– Počet účastníků tohoto placeného  kurzu je omezen (max. počet je 25 účastníků), proto si, prosím rezervujte účast včas.
– Všichni absolventi semináře obdrží osvědčení o absolvování. (Podmínkou získání osvědčení je účast na celém semináři.)
– Můžete využít alternativní variantu elektronického kurzu hygienického minima bez časového či kapacitního omezení

Novinky v legislativě a z nich vyplývající důsledky pro školní stravování

Co nám přinese novela zákona, kterou se mění zákon o potravinách č. 110/1997 Sb.?  Jaké povinnosti vyplývají z Nařízení o poskytování informací o potravinách spotřebitelům? Jaké další novinky v legislativě můžeme očekávat? Co to vše bude znamenat v praxi pro stravovací provozy?  To vše se dozvíte na této přednášce.

Jak musí školní jídelny informovat o alergenech dle povinnosti Nařízení o poskytování informací o potravinách. Potravinové alergie a intolerance strávníků

Co je to alergen a co do výčtu alergenů patří? Jakou cestou podle nového Nařízení o poskytování informací o potravinách máme spotřebitele o přítomnosti alergenů informovat? Jakými způsoby bude nutné informovat strávníky o přítomnosti alergenů u nebalených potravin? Co je to potravinová alergie a co je potravinová intolerance? Přednáška Vám přiblíží základní pojmy a upozorní na aktuální problémy v oblasti alergenů.

Nejčastější dotazy a zkušenosti z provozní praxe

Víte, jak správně skladovat a přechovávat potraviny? Zajímáte se o kvalitu potravin a o jejich původ – například jakým způsobem můžete identifikovat potraviny z Polska a jiných zemí? Tušíte, jaké jsou nejčastější hygienické prohřešky v provozech uzavřeného stravování? Víte, jaké jsou možnosti ověření správné funkce teploměrů? Chcete se dozvědět zkušenosti z oblasti auditů? Přednáška přináší řadu námětů a příkladů z praxe.

Kdy a kde se s námi můžete setkat

Datum

Město

Adresa konání

Mapa

16.09.2013LiberecDům kultury Liberec spol. s r.o., Soukenné nám. 613mapa
17.09.2013Ústí nad LabemDům techniky, Veleslavínova 14mapa
18.09.2013Praha 9Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141mapa
19.09.2013Karlovy VaryAlžbětiny Lázně s.r.o., Smetanovy sady 1145/1mapa
23.09.2013Ostrava-HrabůvkaKulturní zařízení Ostrava-Jih, Dr. Martínka 1439/4mapa
24.09.2013ZlínInterhotel Moskva , náměstí Práce 2512mapa
25.09.2013OlomoucRegionální centrum Olomouc s.r.o. , Jeremenkova 40Bmapa
26.09.2013BrnoEvropská základní škola, Čejkovická 10mapa
07.10.2013PardubiceABC klub, Štolbova 2665mapa
08.10.2013Hradec KrálovéKongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375mapa
09.10.2013JihlavaDKO s.r.o., Tolstého 2mapa
10.10.2013České BudějoviceCPI Hotels, a.s. – Hotel Gomel, Pražská tř. 14mapa
11.10.2013PlzeňHotel ANGELO, U Prazdroje 6mapa

Vstupné na semináře a konferenci

Hygienické minimum ve stravovacích službách550 Kč
Krajská konference hromadného stravováníbezplatná účast

Podrobnosti – rezervace:

  1. Na konferenci i seminář je nutno se přihlásit elektronickou formou.
  2. Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání školení převodem na účet u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Do příkazu uveďte příjmení účastníka (pro identifikaci platby). Předpis k platbě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.cz. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě. Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě na vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou. Ve výjimečných případech lze uhradit vstupné hotově u prezence. Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč!
  3. Zaslaná přihláška je závazná. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 5 pracovních dnů před zahájením školení. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč. Přihlášku lze zrušit pouze písemně na e-mail: info@jidelny.cz. Při neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
  4. Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz.
  5. Při potížích s přihláškou jsme Vám k dispozici na telefonním čísle 377 457 329 od 8:00 do 11:30 hod.

Součástí krajských konferencí bude i představení novinky – elektronických kurzů.

Objednávka elektronického kurzu Hygienické minimum ve stravovacích službách

Těšíme se na setkání s vámi.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se
  • Autor: ŠJ

    Krajské konference-ředitelé
    Dobrý den,prosím zvažujte pozvání i ředitelů škol.Pracivníci školních jídelen jsou často vedením školy odsouváni a opomíjeni.Požadavky vedení škol na pracovníky ŠJ jsou často s rozporem hyg.pravidel….Děkuji.

  • Autor: majka 1

    příjímáme
    děkujeme za pozvání a rádi přijímáme