Přeskočit na obsah

Pozvánka na nové Krajské konference

V září a říjnu vás přivítáme na zcela nových Krajských konferencích hromadného stravování. Co bude jiné? Jaký program jsme pro vás nachystali? V následujícím článku se dozvíte vše potřebné. Aktualizováno: POZOR – změna programu!

Autor: Redakce Jídelny.cz

Krajské konference hromadného stravování se vám na podzim představí v úplně novém kabátě. Program bude jako vždy nabitý, konference ale budou vypadat zcela nově. K již tradičním a oblíbeným přednáškám jsme pro vás přidali několik užitečných a praktických workshopů. Součástí akce budou také ukázky vaření – přímo před vašima očima vzniknou lákavé, chutné pokrmy, při jejichž přípravě uvidíte kuchařům doslova pod ruce a odnesete si tak plno inspirace na aktraktivní vaření pro vaše strávníky.

Aktualizováno 19.9.: POZOR – od 20.9. dochází k úpravám v programu. Více níže – viz Časový program konference.

Program bude zahájen v 9:00 a končí vyhlášením soutěže ve 14:30. Vstupné na konferenci činí 390 Kč na osobu a na akci získáte množství hodnotných informací ze světa školního stravování – vstupné zahrnuje účast na všech přednáškách, workshopech, studijní materiály, oběd, kuchařskou show a mnohem více.

Srdečně vás zveme na naše nové Krajské konference. Přečtěte si podrobné informace v článku, který vám samozřejmě také umožní snadné a rychlé přihlášení. Tak neváhejte a zajistěte si své místo včas.

Aktualizováno 6.10.: Jaké byly konference, které proběhly v září? To Vám přiblíží následující video.

Stručný program

Čekají vás tyto přednášky v podání lektorů Bc. Anny Packové a Ing. Pavla Ludvíka:

  • Aby byla polévka grunt. Jak na to?
  • Jak to udělat, aby oblíbená jídla byla i nutričně hodnotná
  • Ukázky jídelních lístků z praxe – jaké jsou?

Dále jsou připravené workshopy:

  • Jak z „nezdravého“ jídla udělat nutričně vyvážený, chutný oběd
  • Pomazánka, královna svačinek
  • Mytí nádobí, které Vám usnadní život

Vstupné na konferenci činí 390 Kč/osobu.

Konference proběhnou ve vybraných městech v září a říjnu od 9:00 do 14:30 (podrobnosti o programu, termínech a místech konání se dočtete níže).

Podrobnosti k přihlašování

  1. Na konferenci je nutno se přihlásit elektronickou formou na www.jidelny.cz.
  2. Vstupné je splatné nejpozději 7 dní před datem konání konference převodem na bankovní účet. Po přihlášení Vám přijde registrační e-mail s údaji k platbě. Variabilní symbol bude číslo přihlášky, do příkazu uveďte příjmení účastníka (pro identifikaci platby). Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě.
  3. Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě na Vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou.
  4. Zaslaná přihláška je závazná. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 5 pracovních dní před zahájením konference. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč/os. Přihlášku lze zrušit pouze písemně na e-mail: info@jidelny.cz. Při zrušení přihlášky v den akce nebo neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
  5. Případné změny programu budou uveřejněny na portálu www.jidelny.cz.
  6. V případě dotazů jsme Vám k dispozici na tel. č. 720 938 022 nebo na e-mailu info@jidelny.cz.

Časový program konference

08:15 – 08:50        Registrace, příchod
09:00 – 09:15Naše strava
09:15 – 09:45Jak z „nezdravého“ jídla udělat nutričně vyvážený, chutný oběd
10:15 – 10:45Pomazánka, královna svačinek
11:15 – 11:45Mytí, které Vám usnadní život
12:00 – 12:45Oběd
12:45 – 13:15Aby byla polévka grunt. Jak na to?
13:30 – 14:30Jak to udělat, aby oblíbená jídla byla i nutričně hodnotná + Ukázky jídelníčků
14:30Vyhlášení soutěže


Změna programu vyhrazena.

Podrobně o přednáškách

Aby byla polévka grunt. Jak na to?

Lektoři: Bc. Anna Packová – Státní zdravotní ústav, Ing. Pavel Ludvík – Jídelny.cz, s.r.o.

Říká se, že polévka je grunt. Ale jak na to? Jak to udělat, aby byla skutečně takovým úvodem oběda, po kterém nám vše další bude lépe chutnat? Vyslechněte si praktické rady a zkušenosti s přípravou vývarů.

  • Polévky ve světle studií SZÚ
  • Co je základem kvalitní polévky nebo vývaru
  • Jak připravit kvalitní zeleninové a masové vývary

Jak to udělat, aby oblíbená jídla byla i nutričně hodnotná

Lektoři: Bc. Anna Packová – Státní zdravotní ústav, Ing. Pavel Ludvík – Jídelny.cz, s.r.o.

Jídelny si často stěžují, že oblíbená jídla dětí nemohou připravovat častěji, protože nejsou moc zdravá. Vybrali jsme pro vás 11 nejoblíbenějších jídel ze školních jídelen a ukážeme vám, jak z nich udělat atraktivní a nutričně vyvážená obědová menu.

  • Klady a nedostatky těchto jídel
  • Jak na vyváženou nutriční hodnotu menu
  • Vhodné polévky, přílohy a doplňky

Nabídněte dětem oblíbená jídla tak, aby žádná nutriční terapeutka proti nim nemohla nic namítat!

Ukázky jídelních lístků z praxe – jaké jsou?

Lektoři: Ing. Pavel Ludvík – Jídelny.cz, s.r.o., Bc. Anna Packová – Státní zdravotní ústav

Mnoho vedoucích stále hledá inspiraci v nabídce jiných jídelen. Vyhledali jsme pro vás několik skutečně skvostných jídelních lístků z MŠ a ZŠ. K nim jsme doplnili stručné komentáře, doporučení a upozornění zkušených vedoucích ŠJ a nutričních terapeutek.

A co se dozvíte?

  • Jak dalece tyto jídelní lístky odpovídají nutričnímu doporučení
  • Jaké jsou jejich silné stránky
  • Čím se v nich inspirovat v praxi
  • Zajímavosti, které jsou v nich obsaženy

Kvalitní jídelní lístky, které můžete hned použít – nemusíte hledat na internetu, dáme vám je přímo do vašich rukou!

Podrobně o workshopech

Jak z „nezdravého“ jídla udělat nutričně vyvážený, chutný oběd

Kuchaři ze střední školy vám ukážou, že ze surovin na „nezdravá“, a přesto oblíbená jídla snadno připravíte atraktivní, nutričně vyvážený oběd. Těšit se můžete na přípravu dvou receptur, u kterých nebude chybět ochutnávka.

Pomazánka, královna svačinek

Nesmíme zapomínat ani na naše nejmenší. Rychlá a snadná příprava svačinových pomazánek, čerstvých džusů a dalších laskomin, které vám usnadní každodenní život ve vaší jídelně.

Mytí nádobí, které Vám usnadní život

Na první pohled se zdá mytí nádobí jako aktivita, která se nedá moc zpříjemnit. My vám ukážeme, jak efektivně, levně a hlavně rychle umýt nádobí po celodenní směně v kuchyni.

Kde a kdy konference proběhnou

Datum MěstoAdresa konáníMapa
13.09.2022Hradec KrálovéKongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375mapa
14.09.2022LiberecClarion Grandhotel Zlatý Lev, Gutenbergova 126/3mapa
15.09.2022Ústí nad LabemClarion Congress Hotel, Špitálské náměstí 3517mapa
20.09.2022BrnoHotel AVANTI, Střední 61mapa
21.09.2022JihlavaEA Business hotel Jihlava, Havlíčkova 5625/28mapa
22.09.2022PrahaWellness Hotel STEP, Malletova 1141mapa
11.10.2022ZlínHotel Baltaci Atrium, Konferenční centrum Lešetín II 651mapa
12.10.2022Ostrava-HrabůvkaKulturní zařízení Ostrava-Jih, Dr. Martínka 1439/4mapa
13.10.2022OlomoucCENTRAL PARK FLORA, Krapkova 439/34mapa
18.10.2022České BudějoviceClarion Congress Hotel, Pražská třída 2306/14mapa
19.10.2022PrahaWellness Hotel STEP, Malletova 1141mapa
20.10.2022 PlzeňVienna House Easy Pilsen (dříve Angelo hotel), U Prazdroje 6mapa

Přijďte, těšíme se na Vás!

Tým Jídelny.cz

Autor: Redakce Jídelny.cz

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se