Přeskočit na obsah

Pozvánka na Nové trendy v moderním vaření II

Srdečně Vás zveme na druhý ročník speciálních školení pro kuchařky a kuchaře, která se budou konat v únoru a březnu 2009.
Aktualizace 18.2.2009 21:30 – vzhledem k odhláškám se uvolnila místa na NT v Praze a Plzni!

Autor: Vladimíra Nejezová

Srdečně Vás zveme na druhý ročník speciálních školení pro kuchařky a kuchaře.
Po loňském velmi úspěšném školení, které proběhlo v únoru a březnu 2008 a kterého se dohromady zúčastnilo více než 1400 zájemců z celé republiky, pro vás portál Jídelny.cz na rok 2009 připravil školení Nové trendy v moderním vaření II, které bude na většině míst doplněno i školením Hygienického minima pro kuchařky.
Věříme, že se letošních školení kuchařek zúčastníte a budete s nimi spokojeni ještě více než loni.

Co nabízejí letošní Nové trendy?

Opět se budete moci seznámit s tím, co nového se objevuje v kuchařském řemesle.
Čemu se letos budeme věnovat? Například kuchyňské úpravě mořských ryb a plodů moře. Jejich spotřeba se zejména ve školním stravování pečlivě sleduje a vy zároveň dobře víte, jaký problém je ryby do dětských strávníků dostat. Nové poznatky o atraktivní úpravě ryb jsou k nezaplacení a jistě vám přijdou vhod.
Také vám předvedeme práci s moderními kuchyňskými pomocníky, jako jsou např. krouhače, mixéry a konvektomaty. K čemu je teplotní sonda, co je noční pečení, jak na regeneraci pokrmů? Nové technologie vám šetří čas, energii i peníze. I když na ně právě nemáte finance, jistě chcete být v obraze a vědět, co vám přinesou.
Závěr školení bude věnován české klasice – vepřovému masu. Neustálý tlak strávníků na pestrost stravy a obměňování jídel vás nutí vepřové maso připravovat stále jinak. Zkuste třeba marinování masa! Nebo chcete nové recepty s mletým masem?
Zajímavostí a užitečných věcí zkrátka uvidíte opravdu dost. Vše budou živě předvádět šéfkuchaři Asociace kuchařů a cukrářů.
Budete mít možnost připravené pokrmy ochutnávat a hodnotit. Neváhejte a přijďte, máte jedinečnou příležitost.

Program Nové trendy v moderním vaření:

08:45 – 09:00

Prezence

09:00 – 10:00

Ryby a plody moře – zpracování, ošetření a kuchařské úpravy

Kouzlo vepřového masa v moderních úpravách

10:00 – 10:20

Degustace

10:20 – 11:20

Vaříme chytře – moderní technika v kuchyni

11:20 – 11:40

Přestávka

11:40 – 12:40

Ryby – vstřícné recepty pro naše strávníky

Mezinárodní pokrmy z vepřového masa

12:40 – 13:00

Degustace

Místa a termíny konání Nových trendů:

03.02.2009

Kladno

ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115, mapa  zrušeno!

04.02.2009

Náchod

Školní jídelna, Raisova 85, mapa  zrušeno!

05.02.2009

Jihlava

Školní jídelna, Na Stoupách 3, mapa   obsazeno

10.02.2009

Olomouc

Fakultní ZŠ dr. Milady Horákové, Rožňavská 728/21, mapa

11.02.2009

Ústí nad Labem

Gymnázium dr. Václava Šmejkala, Stavbařů 5, mapa

12.02.2009

Mladá Boleslav

Školní jídelna, Žižkova 1327/III, mapa

13.02.2009

Příbram

ZŠ, Balbínova 328, mapa

18.02.2009

Ostrava

ZŠ Ostrava-Dubina, Františka Formana 45, mapa obsazeno

19.02.2009

Pardubice

ZŠ Polabiny 3, Nadp. Eliáše 344, mapa

20.02.2009

České Budějovice

ZŠ a ZUŠ, Bezdrevská 3, mapa  obsazeno

24.02.2009

Brno

Školní jídelna, Novolíšeňská 10, mapa  obsazeno

25.02.2009

Brno

Školní jídelna, Novolíšeňská 10, mapa

26.02.2009

Prostějov

Reálné gymnázium a ZŠ, Studentská ul. 2, mapa  zrušeno!

27.02.2009

Praha

Well Food, Vrbova 1233/34, mapa   volná místa!

04.03.2009

Praha

ZŠ Roztoky, Školní nám. 470, Roztoky, mapa

05.03.2009

Karlovy Vary

ZŠ, Truhlářská 19, mapa  zrušeno!

10.03.2009

Zlín

Jídelna Domova mládeže, nám. T.G.Masaryka 2700, mapa  obsazeno

11.03.2009

Hradec Králové

ZŠ, Štefánikova 566, mapa

12.03.2009

Plzeň

34. ZŠ Plzeň, Gerská 32, mapa    volná místa!

Hygienické minimum pro kuchařky

Pro velký zájem o školení hygienického minima v rámci Krajských konferencí a fakt, že v době plného provozu ve vaší jídelně je velmi obtížné se na toto školení dostat, jsme připravili, mimořádné školení i v rámci cyklu Nové trendy v moderním vaření. Na našem školení hygienického minima nebudeme číst ani zákony, ani vyhlášky, ale zajímavou formou plnou příkladů z praxe Vám osvěžíme potřebné znalosti a důležité hygienické dovednosti. Na závěr školení obdržíte Osvědčení o absolvovaném školení.

Program Hygienického minima

07:00 – 07:15 Prezence
07:15 – 08:45 Hygienické minimum pro kuchařky 


Místa a termíny konání Hygienického minima

03.02.2009

Kladno

ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115, mapa  obsazeno

04.02.2009

Náchod

SOU stavební arch. J. Letzela, Raisova 676, mapa zastaveno

05.02.2009

Jihlava

Školní jídelna, Na Stoupách 3, mapa  obsazeno

10.02.2009

Olomouc

Fakultní ZŠ dr. Milady Horákové, Rožňavská 728/21, mapa   obsazeno

11.02.2009

Ústí nad Labem

Gymnázium dr. Václava Šmejkala, Stavbařů 5, mapa  obsazeno

13.02.2009

Příbram

ZŠ, Balbínova 328, mapa   obsazeno

18.02.2009

Ostrava

ZŠ Ostrava-Dubina, Františka Formana 45, mapa  obsazeno

19.02.2009

Pardubice

ZŠ Polabiny 3, Nadp. Eliáše 344, mapa   obsazeno

20.02.2009

České Budějovice

ZŠ a ZUŠ, Bezdrevská 3, mapa  obsazeno

24.02.2009

Brno

ZŠ, Novolíšeňská 10, mapa   obsazeno

25.02.2009

Brno

ZŠ, Novolíšeňská 10, mapa   obsazeno

26.02.2009

Prostějov

Reálné gymnázium a ZŠ, Studentská ul. 2, mapa   obsazeno
změna doby: 9:30-11:15

27.02.2009

Praha

SŠ gastronomická a hotelová, Vrbova 1233, mapa   obsazeno

04.03.2009

Praha

ZŠ Roztoky, Školní nám. 470, Roztoky, mapa   obsazeno

10.03.2009

Zlín

Jídelna Domova mládeže, nám. T.G.Masaryka 2700, mapa   obsazeno

11.03.2009

Hradec Králové

ZŠ, Štefánikova 566, mapa   obsazeno

12.03.2009

Plzeň

34. ZŠ Plzeň, Gerská 32, mapa   obsazeno

V některých místech jsou připravena další školení HM od 9:45 do 11:15. Čtěte v článku Další školení Nové trendy a Hygienické minimum. Přihlášky na další školení HM mají jiný elektronický formulář!

Podrobnosti – rezervace:

  1. Na školení je nutno se přihlásit elektronickou formou nebo od 7. ledna 2009 telefonicky na čísle 377 457 329 (od 8:00 – 11:30 hod.)
  2. Přihlášky přijímáme do naplnění kapacity sálu, nejpozději však 8 dní před datem školení (maximální kapacita jednoho školení je 70 míst pro Nové trendy a 35 míst na školení hygienického minima).
  3. Vstupné činí:
    Nové trendy v moderním vaření II: každý první účastník školení zaplatí 500,- Kč, další účastník ze stejného zařízení zaplatí 700,- Kč.
    Hygienické minimum: 500,- Kč.
    V případě účasti na obou školeních činí celkové vstupné 800,- Kč.
  4. Vstupné je splatné nejpozději 6 dní před datem konání školení převodem na účet. Příkaz k úhradě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.cz. Věnujte, prosím, vyplnění Vaší přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven zjednodušený daňový doklad, který obdržíte u prezence. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou. Prosíme o doplnění jména účastníka do platebního příkazu (kolonka Informace). 
  5. Vstup pouze na základě elektronické či telefonické rezervace a uhrazení účastnického poplatku.
  6. Při zrušení přihlášky Vám budeme účtovat storno poplatek ve výši 100,- Kč. Přihlášku lze zrušit pouze písemně (e-mail: info@jidelny.cz), nejpozději 2 dny před konáním každé konference. 
     

Těšíme se na Vaši účast.

Redakční aktualizace 7.1.2009 10:40
1. Školení Nové trendy II v Ostravě a Zlíně nemá stanoveno místo proto, že buď  se nepodařilo najít technicky vhodnou a dobře dostupnou kuchyň nebo není ochota kuchyň v době prázdnin otevřít. Organizátoři se však stále ještě pokoušejí vhodná místa najít.
2. Školení Hygienické minimum v Mladé Boleslavi bylo uvedeno na tištěné pozvánce, ale bylo zrušeno, protože v uvedené škole bude probíhat nutná oprava topení.
3. Prosím, abyste k přihlašování v maximální míře používali elektronický formulář. Telefonní linka 377 457 329 je zcela zahlcena.

Redakční aktualizace 8.1.2009 12:00
Některá školení HM jsou již obsazena. Jsou vyznačena v tabulce.
Vzhledem k velkému zájmu o HM se jedná o možnosti v některých městech školení uspořádat 2x.

Redakční aktualizace 10.1.2009 11:40
Přibývá vyprodaných školení HM. Jsou vyznačena v tabulce.

Redakční aktualizace 12.1.2009 14:00
Dnes bylo vyprodáno první školení Nové trendy – v Jihlavě.

Redakční aktualizace 13.1.2009 11:20
Doplněna další obsazená školení.

Redakční aktualizace 13.1.2009 12:00
– Podařilo se zajistit školení NT ve Zlíně a několik dalších školení HM. Doplněny podrobnější informace.
– Čtěte článek Další školení Nové trendy a Hygienické minimum s podrobnostmi k nově přidaným školením.
– Elektronické přihlášky na školení Nové trendy ve Zlíně i na druhé kolo školení Hygienického minima budou zveřejněny od až čtvrtka 15.1.2009.

Redakční aktualizace 15.1.2009 6:40
Byly zveřejněny přihlášky na II. kolo školení hygienického minima. Mají jiný elektronický formulář než školení obsažená v tomto článku.

Redakční aktualizace 15.1.2009 13:20
O uskutečnění akce v Ostravě se stále jedná.

Redakční aktualizace 18.1.2009 21:50
Jsou naplněna další školení HM i NT

Redakční aktualizace 19.1.2009 15:30
Protože byla v dalších městech naplněna školení HM, organizační tým v nich připravuje druhé kolo . Čtěte podrobnosti v článku Další školení Nové trendy a Hygienické minimum. Tato školení mají jinou elektronickou přihlášku!

Redakční aktualizace 20.1.2009 15:10
Z důvodu malého zájmu byly zrušeny Nové trendy v Kladně a Náchodě. Školení HM zde budou zachována, pravděpodobně ale budou posunuta na 11 hod. Dnes se podařilo zajistit prostory pro školení v Ostravě!

Redakční aktualizace 21.1.2009 11:30
Obsazeno školení NT v Praze 27.2.2009.

Redakční aktualizace 23.1.2009 21:00

Redakční aktualizace 27.1.2009 17:10

Redakční aktualizace 30.1.2009 14:30
Jsou obsazena další školení NT (viz tabulka). V článku Další školení Nové trendy a Hygienické minimum můžete najít podrobnosti 2. kolu školení Hygienického minima.

Redakční aktualizace 2.2.2009 11:40
Obsazeno školení  HM v Příbrami

Redakční aktualizace 12.2.2009 7:50
Zrušeno školení NT v Karlových Varech z důvodu malého zájmu účastníků

Redakční aktualizace 17.2.2009 11:00
Zrušeno školení NT v Prostějově z důvodu malého zájmu účastníků. Školení HM se uskuteční.

Redakční aktualizace 17.2.2009 14:20
Školení HM v Prostějově bude časově posunuto. Proběhne v době 9:30-11:15.

Redakční aktualizace 18.2.2009 21:30
Vzhledem k odhláškám se uvolnila místa na školení NT v Praze 27.2. a Plzni 12.3.2009. Zájemci o účast mohou volat na tel. 377 457 329 (od 8:00 – 11:30 hod.)

Ing. Vladimíra Nejezová je spolupracovnicí redakce

Autor: Vladimíra Nejezová

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se
  • Autor: casim

    Přihláška Nové trendy II.
    Moji drazí,tak jsem chtěla přihlásit paní kuchařku na
    školení o hygieně + nové trendy II. ale bohužel Ostrava je konec světa a tudíž to nejde,jelikož v přihláškách není.Myslíte si,že jsme na mapě republiky???????????

  • Autor: Kaiserová

    Hyg. minimum
    Jestli jsem se dobře dívala, tak jenom v Karlových Varech neprobíhá školení hyg. minima.
    Proč asi???

  • Autor: Radka

    Pozvánka
    Zlín a Ostrava zatím nemá uvedeno místo konání, možná to je ten důvod. Žádný konec světa.

  • Autor: Pavel Ludvík, Jídelny.cz

    Proč není Ostrava a Zlín
    Myslím, že je zbytečné psát tolik otazníků a hledat v tom jinotaje. Ve Zlíně a Ostravě buď není technicky vhodná kuchyň nebo není ochota kuchyň v době prázdnin otevřít a přijít do práce.
    Ve Zlíně organizátoři již jednu kuchyň našli a jednají s ředitelství školy. V Ostravě ne. Jakmile budeme vědět více, doplníme informace do tohoto článku.

  • Autor: Lenka

    Nové trendy v moderním vaření
    Dobrý den, chybí vám zde elektronická přihláška pro Ostravu.Děkuji.