Přeskočit na obsah

Pozvánka na Nové trendy v moderním vaření VI.

Srdečně Vás zveme na 6. ročník školení pro kuchařky a kuchaře „Nové trendy v moderním vaření“. V ukázkách budou letos prezentovány svačinky a nápoje pro pitný režim, jídla z luštěnin a ryb. Součástí je i školení Hygienického minima. Aktualizováno 25.1.2013: Přidáno místo školení v Praze!

Autor: Redakce portálu

Srdečně Vás zveme na 6. ročník školení pro kuchařky a kuchaře „Nové trendy v moderním vaření“. Špičkový tým šéfkuchařů Vás seznámí s tím, co nového se objevuje v kuchařském řemesle, a naučí Vás, jak chutně připravit zdravá jídla. Dozvíte se, jak do receptur a jídelních lístků šikovně zařadit luštěninové pokrmy. Neméně zajímavé pro Vás bude i téma přednášky o úpravě drůbeže a mletého masa. Víte, že pod slovem burger si není třeba představovat jen jídlo z řetězce rychlého občerstvení? Ale především Vám letošní ročník nabídne i několik bezlepkových pokrmů.


Nenechte si Nové trendy v moderním vaření ujít a přijďte potěšit svoje chuťové pohárky.

 


Hygienické minimum a Nové trendy v Praze

19.2.2013 Praha, Školní jídelna Praha 22, Nové náměstí 1100/1, Praha 10 – Uhříněves

Přihlášky na tento termín budou aktivní od pondělí 28. ledna 2013.


Nové trendy v moderním vaření

Program

08:45 – 09:00Prezence
09:00 – 09:20Trendy v gastronomii – tematický blok I.
Svačinky a mléčné nápoje
09:20 – 10:30Trendy v gastronomii – tematický blok II.
Oblíbené světové pokrmy
Luštěniny chytře, chutně a moderně
Nové technologie v akci I.
10:30 – 11:10 Degustace + přestávka
11:10 – 12:40 Trendy v gastronomii – tematický blok III.
Vaříme ekonomicky z moderních surovin
Drůbež a mleté maso – aneb suroviny pro kuchaře s fantazií
Nové technologie v akci II.
12:40 – 13:00Degustace

•   Každý účastník obdrží receptový sešit s recepturami z degustačních menu.
•   Maximální kapacita školení je 70 míst, proto neváhejte a přihlaste se co nejdříve zde.
•   Vstup pouze na základě elektronické rezervace a uhrazení účastnického poplatku na náš účet.

Obsahy přednášek

Svačinky – CORN STAR
•    Kukuřice Bonduelle v kelímku
•    Moderní trend zdravého životního stylu
•    Fast food zdravě a chutně
•    Energie, minerály, vitamíny
•    Skvělé občerstvení vhodné i pro bezlepkovou dietu

Pitný režim ve školní jídelně
•    Mléčné nápoje
•    Nový chutný nápoj se stévií

Oblíbené světové pokrmy
•    Pravá ASIE v konvektomatu s minimálním množstvím tuku
•    Svět inspiruje školní jídelny aneb favorité na talíři
•    Trendové saláty jsou zajímavou výzvou v našich jídelních lístcích
•    Zdravá tečka – moučníky ala müsli

Luštěniny – chytře, chutně a moderně
•    Světová premiéra zajímavých pokrmů z luštěnin
•    Mýty a fakta o luštěninových pokrmech
•    Luštěniny jako součást nejoblíbenějších pokrmů školáků

Vaříme ekonomicky z moderních surovin
•    Ryba není jen pangasius – Plaťte za rybu, NE za vodu!
•    Polévka – plníme spotřební koš

Drůbež a mleté maso – aneb suroviny pro kuchaře s fantazií
•    Hlavní pokrmy – návrat k tradiční české kuchyni
•    Zapomenutá surovina aneb mleté maso na 100 způsobů

Vstupné

Nové trendy v moderním vaření 650 Kč
Hygienické minimum pro kuchařky + Nové trendy v moderním vaření910 Kč

Uvedené ceny platí pouze při platbě převodem. Platby na místě budeme realizovat jen ve výjimečných případech. Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč.

Podrobnosti rezervace

1. Na školení je nutno se přihlásit elektronickou formou.
2. Přihlášky přijímáme od 4. ledna 2013 do naplnění kapacity sálu, nejpozději však 10 dní před datem školení (max. 70 účastníků školení).
3. Pro zájemce je i možná účast na školení Hygienické minimum pro kuchařky od 6:45 hod do 8:30 hod.
4. Vstupné, prosím, uhraďte nejpozději 10 dní před začátkem školení převodem na účet u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Předpis k platbě získáte vyplněním přihlášky. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě, který obdržíte u prezence. Prosíme o doplnění jména účastníka do platebního příkazu (kolonka Informace). Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou.
5. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 5 pracovních dnů před zahájením školení. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100,- Kč. Přihlášku lze zrušit pouze elektronickou poštou (e-mail: info@jidelny.cz). Při neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
6. Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz.
7. V případě dotazů volejte 377 457 329 od 8:00 do 11:30 hod.

Kdy a kde se s námi můžete setkat

Konání

Město

Adresa konání

Mapa

05.02.2013OstravaZákladní škola Ostrava-Dubina, školní jídelna, F. Formana 45mapa
06.02.2013PardubiceGymnázium Pardubice, školní jídelna, Dašická 1083mapa
07.02.2013České BudějoviceDomov mládeže a Školní jídelna, U Hvízdala 1322/4mapa
12.02.2013BrnoŠkolní jídelna Brno, Novolíšeňská 10mapa
13.02.2013BrnoŠkolní jídelna Brno, Novolíšeňská 10mapa
14.02.2013JihlavaŠkolní jídelna Jihlava, Na Stoupách 3mapa
19.02.2013PrahaŠkolní jídelna Praha 22, Nové náměstí 1100/1, Praha 10 – Uhříněvesmapa
26.02.2013ZlínŠkolní jídelna Zlín, náměstí T.G. Masaryka 2700mapa
27.02.2013Hradec KrálovéZákladní škola, školní jídelna, Hradec Králové, Štefánikova 566mapa
28.02.2013PlzeňSOŠ a SOU OSPH, školní jídelna, Plzeň, Nade Mží 1mapa
06.03.2013LiberecStřední odborná škola Liberec, školní jídelna, Jablonecká 999mapa
12.03.2013Ústí nad LabemGymnázium Dr. Václava Šmejkala, školní jídelna, Stavbařů 5mapa
13.03.2013OlomoucGymnázium Olomouc-Hejčín, školní jídelna, Tomkova 45mapa
14.03.2013PříbramZákladní škola pod Svatou Horou, školní jídelna, Balbínova 328mapa

Přihlášky na školení v Praze budou možné od pondělí 28.1.2013.

Hygienické minimum pro kuchařky 2013

Lektorky: Ing. Lucie Janotová, Ph.D., Ing. Hana Svobodová, Ing. Jitka Kabátková, UniConsulting, s.r.o.

Školení jako součást akcí Nové trendy v moderním vaření VI.

Program:

06:45 – 07:00    Prezence
07:00 – 08:30    Hygienické minimum pro kuchařky

Samostatné školení v Praze, Kolíně a Mladé Boleslavi

Program:

09:45 – 10:00    Prezence
10:00 – 11:30    Hygienické minimum pro kuchařky

A zase ta hygiena …

Víte, co všechno musíte vědět a dodržovat při přípravě pokrmů? Co musíte udělat před manipulací s potravinami nebo před vstupem do výrobních prostor? Jak správně postupovat při manipulaci s potravinami? Dokážete vysvětlit a objasnit následující pojmy související s bezpečnou přípravou a výrobou pokrmů?

– Osobní hygiena
– Správná výrobní praxe
– Nebezpečí z potravin
– Sekundární kontaminace
– Sanitace

Přijďte si zopakovat a ověřit znalosti nutné k přípravě bezpečných pokrmů – požadavky na pracovníky ve stravovacích službách; zásady správné výrobní a hygienické praxe.

•    Na závěr školení obdržíte Osvědčení o absolvovaném školení. (Podmínkou získání osvědčení je účast na celém školení.)
•    Maximální kapacita školení je 24 míst (v Liberci 17 míst), proto se v případě Vašeho zájmu zaregistrujte co nejdříve na www.jidelny.cz.
•    Vstup pouze na základě elektronické rezervace a uhrazení účastnického poplatku.

Vstupné

Hygienické minimum pro kuchařky Praha, Kolín, Mladá Boleslav
(bez účasti na akci Nové trendy v moderním vaření
560 Kč
Hygienické minimum pro kuchařky + Nové trendy v moderním vaření
(včetně účasti na akci Nové trendy v moderním vaření ve vybraných městech
910 Kč


Uvedené ceny platí pouze při platbě převodem. Platby na místě budeme realizovat jen ve výjimečných případech. Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč!

Podrobnosti rezervace

1. Na školení je nutno se přihlásit elektronickou formou.
2. Přihlášky přijímáme od 4. ledna 2013 do naplnění kapacity učebny, nejpozději však 10 dní před datem školení (max. 24 účastníků školení, v Liberci max. 17 účastníků).
3. Vstupné, prosím, uhraďte nejpozději 10 dní před začátkem školení převodem na účet u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Předpis k platbě získáte vyplněním přihlášky. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě, který obdržíte u prezence. Prosíme o doplnění jména účastníka do platebního příkazu (kolonka Informace). Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou.
4. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 5 pracovních dnů před zahájením školení. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100,- Kč. Přihlášku lze zrušit pouze elektronickou poštou (e-mail: info@jidelny.cz). Při neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
5. Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz.
6. V případě dotazů volejte 377 457 329 od 8:00 do 11:30 hod.

Kde a kdy se s námi můžete setkat

Barevně zvýrazněné termíny označují města, kde proběhne Hygienické minimum pro kuchařky od 10:00 hod. do 11:30 hod. (Tato školení nejsou součástí akce Nové trendy v moderním vaření.)

Konání

Město

Adresa konání

Mapa

05.02.2013OstravaZákladní škola Ostrava-Dubina, učebna, F. Formana 45mapa
06.02.2013PardubiceGymnázium Pardubice, učebna, Dašická 1083mapa
07.02.2013České BudějoviceDomov mládeže, klub, U Hvízdala 1322/4mapa
12.02.2013BrnoZŠ, učebna, Novolíšeňská 10mapa
13.02.2013BrnoZŠ, učebna, Novolíšeňská 10mapa
14.02.2013JihlavaŠkolní jídelna Jihlava, Na Stoupách 3mapa
15.02.2013PrahaZŠ, učebna, Weberova 1, Praha 5 – Košířemapa
19.02.2013PrahaŠkolní jídelna Praha 22, Nové náměstí 1100/1, Praha 10 – Uhříněvesmapa
26.02.2013ZlínŠkolní jídelna Zlín, náměstí T.G. Masaryka 2700mapa
27.02.2013Hradec KrálovéZákladní škola, učebna, Hradec Králové, Štefánikova 566mapa
28.02.2013PlzeňSOŠ a SOU OSPH, Plzeň, Nade Mží 1mapa
05.03.2013Kolín3. ZŠ, učebna, Prokopa Velikého 633mapa
06.03.2013LiberecStřední odborná škola Liberec, učebna, Jablonecká 999mapa
11.03.2013Mladá BoleslavŠkolní jídelna, Žižkova 1327mapa
12.03.2013Ústí nad LabemGymnázium Dr. Václava Šmejkala, učebna, Stavbařů 5mapa
13.03.2013OlomoucGymnázium Olomouc-Hejčín, učebna, Tomkova 45mapa
14.03.2013PříbramZákladní škola pod Svatou Horou, učebna, Balbínova 328mapa


Přihlášky na školení v Praze budou možné od pondělí 28.1.2013.

 

Autor: Redakce portálu

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se
  • Autor: majka 1

    to je super
    Už teď se těšíme na novou inspiraci.Díky!

  • Autor: Alena II.

    Termíny
    Škoda, že nelze tuto akci v Praze uskutečnit ve dvou termínech. Jarní prázdniny v Praze probíhají ve dvou týdnech po sobě a naše ŠJ zrovna bude mít prázdniny týden před tímto zajímavým školením. Naše kuchařinky by se rády rády zúčastnily. ale při provozu to bohužel nejde.

  • Autor: sládek-b@nn@

    Nové trendy
    No,doufám,že mi tato akce letos výjde…