Srdečně Vás zveme na 6. ročník školení pro kuchařky a kuchaře „Nové trendy v moderním vaření“. Špičkový tým šéfkuchařů Vás seznámí s tím, co nového se objevuje v kuchařském řemesle, a naučí Vás, jak chutně připravit zdravá jídla. Dozvíte se, jak do receptur a jídelních lístků šikovně zařadit luštěninové pokrmy. Neméně zajímavé pro Vás bude i téma přednášky o úpravě drůbeže a mletého masa. Víte, že pod slovem burger si není třeba představovat jen jídlo z řetězce rychlého občerstvení? Ale především Vám letošní ročník nabídne i několik bezlepkových pokrmů.
Nenechte si Nové trendy v moderním vaření ujít a přijďte potěšit svoje chuťové pohárky.
Hygienické minimum a Nové trendy v Praze
19.2.2013 Praha, Školní jídelna Praha 22, Nové náměstí 1100/1, Praha 10 – Uhříněves
Přihlášky na tento termín budou aktivní od pondělí 28. ledna 2013.
Nové trendy v moderním vaření
Program
08:45 – 09:00 | Prezence |
09:00 – 09:20 | Trendy v gastronomii – tematický blok I. |
Svačinky a mléčné nápoje | |
09:20 – 10:30 | Trendy v gastronomii – tematický blok II. |
Oblíbené světové pokrmy | |
Luštěniny chytře, chutně a moderně | |
Nové technologie v akci I. | |
10:30 – 11:10 | Degustace + přestávka |
11:10 – 12:40 | Trendy v gastronomii – tematický blok III. |
Vaříme ekonomicky z moderních surovin | |
Drůbež a mleté maso – aneb suroviny pro kuchaře s fantazií | |
Nové technologie v akci II. | |
12:40 – 13:00 | Degustace |
• Každý účastník obdrží receptový sešit s recepturami z degustačních menu.
• Maximální kapacita školení je 70 míst, proto neváhejte a přihlaste se co nejdříve zde.
• Vstup pouze na základě elektronické rezervace a uhrazení účastnického poplatku na náš účet.
Obsahy přednášek
Svačinky – CORN STAR
• Kukuřice Bonduelle v kelímku
• Moderní trend zdravého životního stylu
• Fast food zdravě a chutně
• Energie, minerály, vitamíny
• Skvělé občerstvení vhodné i pro bezlepkovou dietu
Pitný režim ve školní jídelně
• Mléčné nápoje
• Nový chutný nápoj se stévií
Oblíbené světové pokrmy
• Pravá ASIE v konvektomatu s minimálním množstvím tuku
• Svět inspiruje školní jídelny aneb favorité na talíři
• Trendové saláty jsou zajímavou výzvou v našich jídelních lístcích
• Zdravá tečka – moučníky ala müsli
Luštěniny – chytře, chutně a moderně
• Světová premiéra zajímavých pokrmů z luštěnin
• Mýty a fakta o luštěninových pokrmech
• Luštěniny jako součást nejoblíbenějších pokrmů školáků
Vaříme ekonomicky z moderních surovin
• Ryba není jen pangasius – Plaťte za rybu, NE za vodu!
• Polévka – plníme spotřební koš
Drůbež a mleté maso – aneb suroviny pro kuchaře s fantazií
• Hlavní pokrmy – návrat k tradiční české kuchyni
• Zapomenutá surovina aneb mleté maso na 100 způsobů
Vstupné
Nové trendy v moderním vaření | 650 Kč |
Hygienické minimum pro kuchařky + Nové trendy v moderním vaření | 910 Kč |
Uvedené ceny platí pouze při platbě převodem. Platby na místě budeme realizovat jen ve výjimečných případech. Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč.
Podrobnosti rezervace
1. Na školení je nutno se přihlásit elektronickou formou.
2. Přihlášky přijímáme od 4. ledna 2013 do naplnění kapacity sálu, nejpozději však 10 dní před datem školení (max. 70 účastníků školení).
3. Pro zájemce je i možná účast na školení Hygienické minimum pro kuchařky od 6:45 hod do 8:30 hod.
4. Vstupné, prosím, uhraďte nejpozději 10 dní před začátkem školení převodem na účet u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Předpis k platbě získáte vyplněním přihlášky. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě, který obdržíte u prezence. Prosíme o doplnění jména účastníka do platebního příkazu (kolonka Informace). Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou.
5. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 5 pracovních dnů před zahájením školení. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100,- Kč. Přihlášku lze zrušit pouze elektronickou poštou (e-mail: info@jidelny.cz). Při neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
6. Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz.
7. V případě dotazů volejte 377 457 329 od 8:00 do 11:30 hod.
Kdy a kde se s námi můžete setkat
Konání | Město | Adresa konání | Mapa |
05.02.2013 | Ostrava | Základní škola Ostrava-Dubina, školní jídelna, F. Formana 45 | mapa |
06.02.2013 | Pardubice | Gymnázium Pardubice, školní jídelna, Dašická 1083 | mapa |
07.02.2013 | České Budějovice | Domov mládeže a Školní jídelna, U Hvízdala 1322/4 | mapa |
12.02.2013 | Brno | Školní jídelna Brno, Novolíšeňská 10 | mapa |
13.02.2013 | Brno | Školní jídelna Brno, Novolíšeňská 10 | mapa |
14.02.2013 | Jihlava | Školní jídelna Jihlava, Na Stoupách 3 | mapa |
19.02.2013 | Praha | Školní jídelna Praha 22, Nové náměstí 1100/1, Praha 10 – Uhříněves | mapa |
26.02.2013 | Zlín | Školní jídelna Zlín, náměstí T.G. Masaryka 2700 | mapa |
27.02.2013 | Hradec Králové | Základní škola, školní jídelna, Hradec Králové, Štefánikova 566 | mapa |
28.02.2013 | Plzeň | SOŠ a SOU OSPH, školní jídelna, Plzeň, Nade Mží 1 | mapa |
06.03.2013 | Liberec | Střední odborná škola Liberec, školní jídelna, Jablonecká 999 | mapa |
12.03.2013 | Ústí nad Labem | Gymnázium Dr. Václava Šmejkala, školní jídelna, Stavbařů 5 | mapa |
13.03.2013 | Olomouc | Gymnázium Olomouc-Hejčín, školní jídelna, Tomkova 45 | mapa |
14.03.2013 | Příbram | Základní škola pod Svatou Horou, školní jídelna, Balbínova 328 | mapa |
Přihlášky na školení v Praze budou možné od pondělí 28.1.2013.
Hygienické minimum pro kuchařky 2013
Lektorky: Ing. Lucie Janotová, Ph.D., Ing. Hana Svobodová, Ing. Jitka Kabátková, UniConsulting, s.r.o.
Školení jako součást akcí Nové trendy v moderním vaření VI.
Program:
06:45 – 07:00 Prezence
07:00 – 08:30 Hygienické minimum pro kuchařky
Samostatné školení v Praze, Kolíně a Mladé Boleslavi
Program:
09:45 – 10:00 Prezence
10:00 – 11:30 Hygienické minimum pro kuchařky
A zase ta hygiena …
Víte, co všechno musíte vědět a dodržovat při přípravě pokrmů? Co musíte udělat před manipulací s potravinami nebo před vstupem do výrobních prostor? Jak správně postupovat při manipulaci s potravinami? Dokážete vysvětlit a objasnit následující pojmy související s bezpečnou přípravou a výrobou pokrmů?
– Osobní hygiena
– Správná výrobní praxe
– Nebezpečí z potravin
– Sekundární kontaminace
– Sanitace
Přijďte si zopakovat a ověřit znalosti nutné k přípravě bezpečných pokrmů – požadavky na pracovníky ve stravovacích službách; zásady správné výrobní a hygienické praxe.
• Na závěr školení obdržíte Osvědčení o absolvovaném školení. (Podmínkou získání osvědčení je účast na celém školení.)
• Maximální kapacita školení je 24 míst (v Liberci 17 míst), proto se v případě Vašeho zájmu zaregistrujte co nejdříve na www.jidelny.cz.
• Vstup pouze na základě elektronické rezervace a uhrazení účastnického poplatku.
Vstupné
Hygienické minimum pro kuchařky Praha, Kolín, Mladá Boleslav (bez účasti na akci Nové trendy v moderním vaření | 560 Kč |
Hygienické minimum pro kuchařky + Nové trendy v moderním vaření (včetně účasti na akci Nové trendy v moderním vaření ve vybraných městech | 910 Kč |
Uvedené ceny platí pouze při platbě převodem. Platby na místě budeme realizovat jen ve výjimečných případech. Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč!
Podrobnosti rezervace
1. Na školení je nutno se přihlásit elektronickou formou.
2. Přihlášky přijímáme od 4. ledna 2013 do naplnění kapacity učebny, nejpozději však 10 dní před datem školení (max. 24 účastníků školení, v Liberci max. 17 účastníků).
3. Vstupné, prosím, uhraďte nejpozději 10 dní před začátkem školení převodem na účet u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Předpis k platbě získáte vyplněním přihlášky. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě, který obdržíte u prezence. Prosíme o doplnění jména účastníka do platebního příkazu (kolonka Informace). Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou.
4. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 5 pracovních dnů před zahájením školení. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100,- Kč. Přihlášku lze zrušit pouze elektronickou poštou (e-mail: info@jidelny.cz). Při neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
5. Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz.
6. V případě dotazů volejte 377 457 329 od 8:00 do 11:30 hod.
Kde a kdy se s námi můžete setkat
Barevně zvýrazněné termíny označují města, kde proběhne Hygienické minimum pro kuchařky od 10:00 hod. do 11:30 hod. (Tato školení nejsou součástí akce Nové trendy v moderním vaření.)
Konání | Město | Adresa konání | Mapa |
05.02.2013 | Ostrava | Základní škola Ostrava-Dubina, učebna, F. Formana 45 | mapa |
06.02.2013 | Pardubice | Gymnázium Pardubice, učebna, Dašická 1083 | mapa |
07.02.2013 | České Budějovice | Domov mládeže, klub, U Hvízdala 1322/4 | mapa |
12.02.2013 | Brno | ZŠ, učebna, Novolíšeňská 10 | mapa |
13.02.2013 | Brno | ZŠ, učebna, Novolíšeňská 10 | mapa |
14.02.2013 | Jihlava | Školní jídelna Jihlava, Na Stoupách 3 | mapa |
15.02.2013 | Praha | ZŠ, učebna, Weberova 1, Praha 5 – Košíře | mapa |
19.02.2013 | Praha | Školní jídelna Praha 22, Nové náměstí 1100/1, Praha 10 – Uhříněves | mapa |
26.02.2013 | Zlín | Školní jídelna Zlín, náměstí T.G. Masaryka 2700 | mapa |
27.02.2013 | Hradec Králové | Základní škola, učebna, Hradec Králové, Štefánikova 566 | mapa |
28.02.2013 | Plzeň | SOŠ a SOU OSPH, Plzeň, Nade Mží 1 | mapa |
05.03.2013 | Kolín | 3. ZŠ, učebna, Prokopa Velikého 633 | mapa |
06.03.2013 | Liberec | Střední odborná škola Liberec, učebna, Jablonecká 999 | mapa |
11.03.2013 | Mladá Boleslav | Školní jídelna, Žižkova 1327 | mapa |
12.03.2013 | Ústí nad Labem | Gymnázium Dr. Václava Šmejkala, učebna, Stavbařů 5 | mapa |
13.03.2013 | Olomouc | Gymnázium Olomouc-Hejčín, učebna, Tomkova 45 | mapa |
14.03.2013 | Příbram | Základní škola pod Svatou Horou, učebna, Balbínova 328 | mapa |
Přihlášky na školení v Praze budou možné od pondělí 28.1.2013.
Diskuze
Autor: majka 1
to je super
Už teď se těšíme na novou inspiraci.Díky!
Autor: Alena II.
Termíny
Škoda, že nelze tuto akci v Praze uskutečnit ve dvou termínech. Jarní prázdniny v Praze probíhají ve dvou týdnech po sobě a naše ŠJ zrovna bude mít prázdniny týden před tímto zajímavým školením. Naše kuchařinky by se rády rády zúčastnily. ale při provozu to bohužel nejde.
Autor: sládek-b@nn@
Nové trendy
No,doufám,že mi tato akce letos výjde…