Zajištění bezpečnosti potravin v ústavní kuchyni
Tyto kurzy jsou zařazeny do kreditního systému České asociace sester Počet kreditů za účast na kurzu: 4 ČAS/KK/407/2013 Podmínkou získání Osvědčení je účast na celém kurzu. |
Program
08:10 – 08:40 Prezence
08:40 – 08:50 Zahájení kurzu
08:50 – 09:00 Informačně propagační vystoupení
09:00 – 10:00 Hygienické minimum – I. část
10:00 – 10:15 Potěší trendové pokrmy naše strávníky?
10:15 – 10:25 Informačně propagační vystoupení
10:25 – 11:25 Hygienické minimum – II. část
11:25 – 12:00 Přestávka
12:00 – 13:00 Kompletní souhrn požadavků na systém kritických bodů (HACCP), realizace HACCP
13:00 – 14:00 Interní audit HACCP a jeho význam
Změna programu vyhrazena
Vstup na základě elektronické rezervace na www.jidelny.cz
Přednášející:
Ing. Lucie Janotová, Ph.D., Manažer bezpečnosti potravin
Ing. Jitka Kabátková, Manažer bezpečnosti potravin
Ing. Hana Svobodová, Manažer bezpečnosti potravin
Ing. Zdeněk Hladík, lektor kulinářských kurzů, člen představenstva Asociace kuchařů a cukrářů a člen představenstva Společnosti pro výživu.
Hygienické minimum: Realizace správné výrobní a hygienické praxe v ústavní kuchyni, požadavky na hygienu a zdravotní stav, onemocnění z potravin
V každém stravovacím provozu je třeba při manipulaci s potravinami zajistit a respektovat určitá pravidla, aby zdraví strávníků nebylo ohroženo onemocněním z potravin, které vzniklo v důsledku neopatrnosti, nedodržování čistoty, nedbalosti nebo neznalosti pracovních postupů.
Víte, co je to správná praxe? Dokážete posoudit provoz z hlediska plnění bezpodmínečně nutných požadavků hygieny? Umíte vytvořit vlastní postupy, jak předcházet onemocněním z potravin?
Kompletní souhrn požadavků na systém kritických bodů (HACCP), realizace HACCP
Tušíte, jaké jsou časté prohřešky v provozech uzavřeného stravování v souvislosti se systémem HACCP a jeho dokumentací?
Zopakujeme si problematiku principů HACCP, požadavky na „plný“ a „zjednodušený“ systém HACCP. Probereme, jak tento systém udržovat v praxi. Dozvíte se, časté nedostatky při uplatňování zásad založených na principech HACCP.
Interní audit systému HACCP a jeho význam
Ne každý provozovatel stravovací služby je schopen zhodnotit situaci ve vlastním provozu kriticky, proto je stanovena závazná povinnost ověřování systému HACCP. Nejběžnější formou ověřování je interní (vnitřní) audit.
Cílem přednášky je seznámit účastníky, jak správně a účelně provádět interní audit systému HACCP v provozu. Poradíme vám, jak včas přijít na případné nedostatky v uplatňované praxi provozu. Na praktických příkladech ukážeme, na co je vhodné se při interním auditu zaměřit a čeho si všímat.
Vstupné na odborný kurz | 650 Kč |
Počet účastníků je omezen, proto si, prosím, rezervujte účast včas.
Kdy a kde se s námi můžete setkat
Datum | Město | Adresa konání | Mapa |
---|---|---|---|
14.05.2013 | České Budějovice | Integrovaná střední škola stavební, Nerudova 59 | mapa |
15.05.2013 | Plzeň | Střední průmyslová škola dopravní, Karlovarská 99 | mapa |
21.05.2013 | Ústí nad Labem | Dům techniky, Veleslavínova 14 | mapa |
22.05.2013 | Hradec Králové | Kulturní středisko Médium, Jana Masaryka 605 | mapa |
23.05.2013 | Praha 4 | Hotel Michael, Pod Lysinami 474/1 | mapa |
27.05.2013 | Ostrava-Hrabůvka | Kulturní zařízení Ostrava-Jih, Dr. Martínka 1439/4 | mapa |
28.05.2013 | Olomouc | U-klub, Šmeralova 12 | mapa |
29.05.2013 | Zlín, Příluky | Střední zdravotnická škola, Broučkova 372 | mapa |
30.05.2013 | Brno | Evropská základní škola, Čejkovická 10 | mapa |
Podrobnosti – rezervace:
- Na kurz je nutno se přihlásit pomocí elektronické přihlášky.
- Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání kurzu převodem na účet u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Předpis k platbě získáte vyplněním elektronické přihlášky. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě.
- Daňový doklad o platbě Vám bude zaslán v elektronické podobě (PDF) na vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou.
- Ve výjimečných případech lze uhradit vstupné hotově u prezence. Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč!
- Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 5 pracovních dnů před zahájením kurzu. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč/osobu. Přihlášku lze zrušit pouze elektronickou poštou (e-mail: info@jidelny.cz). Při neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
- Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz.
- V případě dotazů volejte 377 457 329 od 8:00 do 11:30 hod.
Diskuze