Přeskočit na obsah

Pozvánka na odborný kurz ústavního stravování 2013

Pracujete v kuchyních domovů pro seniory a ústavů sociální péče? Zveme vás na odborný kurz zaměřený na zajištění bezpečnosti potravin – je určen pro všechny, kdo v těchto kuchyních připravují pokrmy, manipulují s potravinami nebo tato zařízení řídí.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Zajištění bezpečnosti potravin v ústavní kuchyni

Tyto kurzy jsou zařazeny do kreditního systému České asociace sester

Počet kreditů za účast na kurzu: 4    ČAS/KK/407/2013

Podmínkou získání Osvědčení je účast na celém kurzu.

Kurz je určen pro všeobecné sestry, asistenty ochrany veřejného zdraví, nutriční terapeuty, zdravotně sociální pracovníky, vedoucí pracovníky stravovacích provozů, kuchařky a kuchaře.

Program

08:10 – 08:40   Prezence
08:40 – 08:50   Zahájení kurzu
08:50 – 09:00   Informačně propagační vystoupení
09:00 – 10:00   Hygienické minimum – I. část
10:00 – 10:15   Potěší trendové pokrmy naše strávníky?
10:15 – 10:25   Informačně propagační vystoupení
10:25 – 11:25   Hygienické minimum – II. část
11:25 – 12:00   Přestávka
12:00 – 13:00   Kompletní souhrn požadavků na systém kritických bodů (HACCP), realizace HACCP
13:00 – 14:00   Interní audit HACCP a jeho význam

Změna programu vyhrazena
Vstup na základě elektronické rezervace na www.jidelny.cz

Přednášející:

Ing. Lucie Janotová, Ph.D., Manažer bezpečnosti potravin

Ing. Jitka Kabátková, Manažer bezpečnosti potravin

Ing. Hana Svobodová, Manažer bezpečnosti potravin

Ing. Zdeněk Hladík, lektor kulinářských kurzů, člen představenstva Asociace kuchařů a cukrářů a člen představenstva Společnosti pro výživu.

Hygienické minimum: Realizace správné výrobní a hygienické praxe v ústavní kuchyni, požadavky na hygienu a zdravotní stav, onemocnění z potravin

V každém stravovacím provozu je třeba při manipulaci s potravinami zajistit a respektovat určitá pravidla, aby zdraví strávníků nebylo ohroženo onemocněním z potravin, které vzniklo v důsledku neopatrnosti, nedodržování čistoty, nedbalosti nebo neznalosti pracovních postupů.

Víte, co je to správná praxe? Dokážete posoudit provoz z hlediska plnění bezpodmínečně nutných požadavků hygieny? Umíte vytvořit vlastní postupy, jak předcházet onemocněním z potravin?

Kompletní souhrn požadavků na systém kritických bodů (HACCP), realizace HACCP

Tušíte, jaké jsou časté prohřešky v provozech uzavřeného stravování v souvislosti se systémem HACCP a jeho dokumentací?

Zopakujeme si problematiku principů HACCP, požadavky na „plný“ a „zjednodušený“ systém HACCP. Probereme, jak tento systém udržovat v praxi. Dozvíte se, časté nedostatky při uplatňování zásad založených na principech HACCP.

Interní audit systému HACCP a jeho význam

Ne každý provozovatel stravovací služby je schopen zhodnotit situaci ve vlastním provozu kriticky, proto je stanovena závazná povinnost ověřování systému HACCP. Nejběžnější formou ověřování je interní (vnitřní) audit.

Cílem přednášky je seznámit účastníky, jak správně a účelně provádět interní audit systému HACCP v provozu. Poradíme vám, jak včas přijít na případné nedostatky v uplatňované praxi provozu. Na praktických příkladech ukážeme, na co je vhodné se při interním auditu zaměřit a čeho si všímat.

Vstupné na odborný kurz

650 Kč

Počet účastníků je omezen, proto si, prosím, rezervujte účast včas.

Kdy a kde se s námi můžete setkat

Datum

Město

Adresa konání

Mapa

14.05.2013České BudějoviceIntegrovaná střední škola stavební, Nerudova 59mapa
15.05.2013PlzeňStřední průmyslová škola dopravní, Karlovarská 99mapa
21.05.2013Ústí nad LabemDům techniky, Veleslavínova 14mapa
22.05.2013Hradec KrálovéKulturní středisko Médium, Jana Masaryka 605mapa
23.05.2013Praha 4Hotel Michael, Pod Lysinami 474/1mapa
27.05.2013Ostrava-HrabůvkaKulturní zařízení Ostrava-Jih, Dr. Martínka 1439/4mapa
28.05.2013OlomoucU-klub, Šmeralova 12mapa
29.05.2013Zlín, PřílukyStřední zdravotnická škola, Broučkova 372mapa
30.05.2013BrnoEvropská základní škola, Čejkovická 10mapa

Podrobnosti – rezervace:

  1. Na kurz je nutno se přihlásit pomocí elektronické přihlášky.
  2. Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání kurzu převodem na účet u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Předpis k platbě získáte vyplněním elektronické přihlášky. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě.
  3. Daňový doklad o platbě Vám bude zaslán v elektronické podobě (PDF) na vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou.
  4. Ve výjimečných případech lze uhradit vstupné hotově u prezence. Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč!
  5. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 5 pracovních dnů před zahájením kurzu. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč/osobu. Přihlášku lze zrušit pouze elektronickou poštou (e-mail: info@jidelny.cz). Při neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
  6. Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz.
  7. V případě dotazů volejte 377 457 329 od 8:00 do 11:30 hod.
Autor: Redakce Jídelny.cz

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se