Odborný kurz vám poskytne informace k tomu, zda máte efektivně nastaveny kritické body, zda celý systém je aktuální a není zbytečně byrokratický. Je určen především těm, kteří jsou za systém HACCP zodpovědní (vedoucí pracovník, členové týmu HACCP a další).
Kurzy jsou zařazeny do kreditního systému České asociace sester KK/1334/2017
Počet kreditů za účast: 4 (podmínkou je účast na celé akci)
Program
08:30 – 09:00 | Prezence |
09:00 – 09:10 | Zahájení kurzu –Jídelny.cz |
09:10 – 10:40 | Přednáška |
10:40 – 10:50 | Informačně propagační blok |
10:50 – 11:00 | Přestávka na kávu |
11:00 – 12:30 | Přednáška |
12:30 – 12:40 | Informačně propagační blok |
12:40 – 13:10 | Přestávka – občerstvení s informací hostitelů |
13:10 – 14:10 | Přednáška |
HACCP aneb ověřte si, zda máte systém kritických bodů zaveden správně, zda je aktuální a není zbytečně byrokratický
- Systém HACCP musí být pomocník a ne přítěž!
- Víte, co je se v souvislosti se systémem HACCP nutné a co není?
- Máte efektivně nastaveny kritické body?
- Umíte ve svém provozu správně určit nebezpečí pro přípravu pokrmů?
- Jaké jsou nejčastější chyby při udržování systému HACCP?
- Jak v systému zohlednit problematiku diet či potravinových alergenů.
Zaměříme se na:
- základní principy systému HACCP (praktické využití)
- postupy zavádění systému HACCP
- nebezpečí z potravin (zdroje a příčiny, kontaminace a prevence)
- možnosti zjednodušení systému
- ověřování systému (zásady sebehodnocení, ověřování třetí nezávislou stranou)
- zacházení s potenciálně nebezpečnými potravinami (pokrmy)
Cílem kurzu je prohloubit znalosti problematiky systému HACCP ve stravovacích provozech, vyjasnit si, co se musí a nemusí.
Účastníci získají praktický písemný návod, jak provést ověření, aktualizaci a zjednodušení systému HACCP v praxi (ve vlastním provozu).
Přednášející
Ing. Lucie Janotová, Ph.D. – odborný poradce bezpečnosti potravin
Působí v poradenské společnosti, kde se zabývá legislativou, problematikou značení potravin a činnostmi souvisejícími s preventivními systémy bezpečnosti potravin. Oblasti zdravotní nezávadnosti potravin se věnuje i v rámci přednáškové a lektorské činnosti. Své odborné znalosti zúročuje také při psaní odborných článků a další publikační činnosti.
Vstupné
Vstupné na odborný kurz: 650 Kč
Počet účastníků je omezen, proto si, prosím, rezervujte včas svou účast.
Kde a kdy se s námi můžete setkat
Datum | Město | Adresa konání | Mapa |
05.09.2017 | Ústí nad Labem | Clarion Congress Hotel Ústí nad Labem, Špitálské náměstí 3517 | mapa |
06.09.2017 | Hradec Králové | Kulturní středisko Médium, Jana Masaryka 605 | mapa |
07.09.2017 | Ostrava | Dům kultury Akord Ostrava-Zábřeh, s.r.o. , náměstí SNP 2012/1 | mapa |
12.09.2017 | Olomouc ZRUŠENO | BEA centrum Olomouc , tř. Kosmonautů 1288/1 | mapa |
13.09.2017 | Zlín, Příluky | Střední zdravotnická škola, Broučkova 372 | mapa |
14.09.2017 | Brno-Vinohrady | Základní škola Brno, Čejkovická 10 | mapa |
19.09.2017 | Praha 10 – Strašnice | Hotel Fortuna City, Bečvářova 2081/14 NOVÉ | mapa |
20.09.2017 | České Budějovice ZRUŠENO | Střední škola polytechnická, Nerudova 59 | mapa |
21.09.2017 | Plzeň ZRUŠENO | Green Gondola hotel, Pallova 12 | mapa |
Podrobnosti rezervace
- Na kurz je nutno se přihlásit elektronickou formou na http://www.jidelny.cz
- Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání kurzu převodem na účet u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, kdy variabilní symbol bude číslo přihlášky. Do příkazu uveďte příjmení účastníka (pro identifikaci platby). Předpis k platbě získáte vyplněním elektronické přihlášky. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad.
- Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě (PDF) na Vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Potvrzení o platbě přineste, prosím, s sebou.
- Ve výjimečných případech lze uhradit vstupné hotově u prezence. Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč.
- Zaslaná přihláška je závazná. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 5 pracovních dní před zahájením kurzu. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč/os. Přihlášku lze zrušit pouze elektronickou poštou (e-mail: info@jidelny.cz). Při zrušení přihlášky v den akce nebo neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
- Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz.
- V případě dotazů jsme Vám k dispozici na telefonním čísle 731 331 095 od 8:00 do 11:30 hod nebo na info@jidelny.cz.
Těšíme se na setkání s Vámi.
Elektronické kurzy
Pak právě pro vás jsme připravili elektronické kurzy: Elektronický kurz probíhá prostřednictvím internetu a skládá se ze studijního materiálu, videopřednášky a zhodnocení znalostí. Po úspěšném zvládnutí Ekurzu získáte tytéž znalosti jako na klasickém školení a obdržíte osvědčení o jeho absolvování. Je možné vyzkoušet si bezplatně demo kurz. Nabídka Ekurzů Hygienické minimum ve stravovacích službách: 290 Kč HACCP – Jak mít v pořádku systém kritických bodů: 450 Kč Přihlásit se můžete elektronicky. Přihlášku najdete i v menu portálu v sekci Objednejte si. |
Diskuze