Online školení proběhne 12. října 2023 a těšit se můžete na přednášky na témata:
- Spotřební koš a jak s ním pracovat
- Novinky v legislativě správné výrobní a hygienické praxe pro školní jídelny
- Jak na kalkulace cen jídel
Mimo přednášky je pro vás připravena řada workshopů, na kterých se dozvíte spoustu užitečných rad, ale i novinek. Součástí bude i rozhovor s ředitelem školy, který si po několik měsíců vzal na starost i provoz školní jídelny.
V průběhu školení budete mít možnost se pomocí chatu ptát lektorů na své dotazy.
Důležité informace o online školení:
- Termín: 12. října 2023 / 8:00 – 11:30
- Vstup zdarma pro všechny účastníky
- Každý účastník obdrží osvědčení o účasti na školení
- Po dobu 14 dnů budete mít k dispozici záznam
*Změna programu vyhrazena.
Přečtěte si více o tom, co na vás čeká:
- Rozhovor s ředitelem školy, který několik měsíců působil zároveň i jako vedoucí školní jídelny
S Mgr. Tomášem Korelusem, ředitelem ZŠ Kaznějov
Na jedné škole působí ředitel, který současně zastával několik měsíců i pozici vedoucího školní jídelny.. Jak k tomu došlo? Jaké překážky musel na začátku překonat? Změnil se tím jeho pohled na školní jídelnu? Co vzkazuje ostatním ředitelům škol? Poslechněte si jeho příběh.
- Workshop od VIOLIFE PROFESSIONAL (UPFIELD)
S Davidem Smetanou, Culinary Advisorem Violife Professional
Téma: Jedno jídlo pro všechny… Aneb usnadněte si svou každodenní práci. Uvařit jeden pokrm, který mohou jíst strávníci bez potravinového omezení, ale i s ním…? Ukážeme vám, že je to možné!
- Spotřební koš a jak s ním pracovat
S Mgr. Alenou Strosserovou
Je pro vás spotřební koš nová záležitost? Nevadí, na začátku si krátce shrneme pravidla jeho plnění.
Jste v problematice spotřebního koše zběhlí? Přijďte si poslechnout, jak pracovat s potravinami při zařazování do správných skupin, podle čeho poznat, že zařazujeme správně, aby výsledek spotřebního koše byl objektivní.
Dozvíte se také, jak se vyvarovat nejčastějších chyb v zařazování do spotřebního koše.
Nebude chybět ani možnost klást otázky, na které se pokusíme v průběhu přednášky odpovědět. Do debaty se můžete zapojit prostřednictvím chatu.
- Workshop od AG FOODS
S Jiřím Jízdným jr., marketingovým ředitelem
Téma: Inovace ve 100% zpracování ovoce a zeleniny, hrachové nudličky a granulát – recepty a další novinky pro sezónu podzim/zima. Chcete nabídnout svým strávníkům v jídelně kvalitní a zdravé produkty? Zajímá vás inovativní produkt plný rostlinné bílkoviny? Připojte se k nám a objevte tyto novinky spolu s dalšími poklady na podzim/zimu.
- Diskuse nad novinkami v legislativě správné výrobní a hygienické praxe pro školní jídelny
S Ing. Lucií Janotovou, Ph.D.
Po delší době klidu se nám letos potkalo několik legislativních změn, které se dotknou i školních jídelen. Přijďte se zapojit do debaty nad aktuálními změnami v oblasti hygieny. Co pro vás znamenají a jak je aplikovat do praxe? Do debaty se můžete zapojit prostřednictvím chatu.
- Workshop od VIS Plzeň
S Janem Laubem a Lucií Hadačovou
Téma: Optimalizace stravovacího systému. Na našem workshopu se budeme věnovat důležitosti efektivního stravovacího systému, podíváme se na budoucnost normování a další klíčové aspekty, které vám pomohou ušetřit cenný čas při správě strávníků, plateb, příjmů a výdejů ve skladu a dalších administrativních úkonech.
- Jak na kalkulace cen jídel
S Lucií Hadačovou
Nejste si jistí, zda máte kalkulace cen jídel stanovené správně? Nevíte, jak správně ceny jídel nastavit? Vysvětlíme si základní principy kalkulací. Podíváme se na nejčastější chyby a problémy při nastavování cen jídel. Budeme online odpovídat na vaše dotazy.
- Workshop od DRANA
S Bc. Ilonou Špráchalovou
Téma: Polotovary“ Svět stravování se neustále mění, a to i v oblasti personálního obsazení. Na tomto workshopu se dozvíte, jak ušetřit sílu a čas. Jaké polotovary jsou vhodné, a které ne? Vše najdete v našem rozhovoru s Bc. Ilonou Špráchalovou.
Připojte se a sledujte nás 12. října 2023, těšíme se na vás!
Tým Jídelny.cz
Podrobnosti:
- Na školení je nutno se přihlásit elektronickou formou na www.jidelny.cz. Vstupné je zdarma.
- Každý zájemce o online školení musí mít na portálu Jídelny.cz svou vlastní registraci i přihlášku!
- K účasti na živém vysílání vám postačí základní vybavení počítače a přístup na internet. Budete potřebovat internetový prohlížeč (doporučujeme Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox nebo Opera), sluchátka nebo reproduktory (doporučujeme spíše sluchátka). Mikrofon a webová kamera nejsou podmínkou.
- Pokud se přihlašujete z organizace s přísnými pravidly pro správu sítě, může být přenos videa v síti zakázán a je nutné kontaktovat vaše IT oddělení! V tomto případě doporučujeme informovat IT oddělení o termínu konání online školení a zkonzultovat funkčnost přehrávání videa a připojení.
- Připojte se prosím 10 minut před začátkem živého vysílání, aby byl čas případné technické problémy vyřešit. Především vyzkoušejte, zda vám funguje přehrávání zvuku.
- Případné změny programu budou uveřejněny na portálu www.jidelny.cz.
- V případě dotazů jsme vám k dispozici na tel. č. 720 962 105 nebo na e-mailu info@jidelny.cz.
Diskuze