Nastává podzim a s ním i tradiční podzimní krajské koference portálu Jídelny.cz. Program budou mít opravdu pestrý, převážně zaměřený na ekonomiku jídelen, ale bod k dietnímu stravování bude jistě velmi aktuální. Srdečně vás všechny zveme a těšíme se na shledanou.
Lektoři
Mgr. Jiří Plzák, Jídelny.cz
Ing. Pavel Fencl, Veřejná informační služba
Registrované nutriční terapeutky
Program
08:00 – 09:30 | Hygienické minimum ve stravovacích službách (placená část; účastníci obdrží osvědčení o absolvování, podmínkou je účast na celém semináři.) |
09:00 – 09:45 | Prezence účastníků |
09:45 – 09:55 | Zahájení konference – Jídelny.cz |
09:55 – 10:40 | Doplňková činnost v ŠJ – více prostředků na mzdy a režii |
10:40 – 10:55 | Svět gurmánů II |
10:55 – 11:25 | Účetní minimum pro vedoucí ŠJ |
11:25 – 11:45 | Informačně propagační vystoupení |
11:45 – 12:05 | Příprava dietní stravy z pohledu nutričních terapeutů |
12:05 – 12:15 | Informačně propagační vystoupení |
12:15 – 12:55 | Přestávka – občerstvení s informací hostitelů |
12:55 – 14:25 | Vedoucí ŠJ versus ekonomka – spolupráce nebo boj? (placená část; účastníci obdrží osvědčení o absolvování, podmínkou je účast na celém semináři.) |
Změna programu vyhrazena.
Počet účastníků placeného semináře je omezen, proto si, prosím, rezervujte účast včas.
Hygienické minimum ve stravovacích službách
- Základní požadavky na pracovníky ve stravovacích službách
- Zásady správné výrobní a hygienické praxe
- Osobní hygiena
- Nebezpečí z potravin
- Sekundární kontaminace
- Sanitace
Počet účastníků semináře je omezen, max. počet je 25 účastníků (placené školení).
Lektor: Mgr. Jiří Plzák, Jídelny.cz
Doplňková činnost v ŠJ – více prostředků na mzdy a režii
- Chybí vám prostředky na přiměřené mzdy a režijní výdaje?
- Ubývají vám strávníci a není využita plná kapacita vaší jídelny?
- Nevíte, jak začít s doplňkovou činností?
Ukážeme vám výhody, které doplňková činnost přináší, upozorníme na možná úskalí a poskytneme vám tipy, jak doplňkovou činnost zavést.
Lektor: Ing. Pavel Fencl, Veřejná informační služba
Účetní minimum pro vedoucí ŠJ
- Nemůžete se domluvit s vaší účetní?
- Víte, co má vedoucí školní jídelny vědět o účetnictví?
- Rozumíte toku peněz ve své jídelně?
Jazykem neúčtaře vám vysvětlíme základní ekonomické pojmy a informace nezbytné pro komunikaci s účetní a pomůžeme vám s ní najít společnou řeč.
Lektor: Ing. Pavel Fencl, Veřejná informační služba
Příprava dietní stravy z pohledu nutričních terapeutů
- Chcete připravovat diety pro své strávníky?
- Máte obavy ze zavedení dietního stravování?
- Co vám musí připravit nutriční terapeut a za jakých podmínek?
- Co můžete připravit vy sami?
Odpovídat na tyto a podobné otázky vám budeme společně s regionálními nutričními terapeuty, kteří budou na konferenci přítomni. Nastíníme vám, jak zavést dietní stravování za přiměřených finančních nákladů a při splnění legislativních požadavků.
Moderátor: Mgr. Jiří Plzák, Jídelny.cz
Registrované nutriční terapeutky
Vedoucí ŠJ versus ekonomka – spolupráce nebo boj?
- Řešíte neshody mezi vedoucí jídelny a ekonomkou?
- Víte, která čísla potřebujete znát pro kontrolu hospodaření své jídelny?
- Máte veškeré hospodaření s potravinami i stravným pod kontrolou? Která čísla k tomu potřebujete znát?
- Víte, jak si stanovit a zavést jednoduchý vnitřní kontrolní systém ve vaší jídelně?
- Jak zajistit jeho návaznost na účetnictví, a tak se snadno a efektivně domluvit s vaší ekonomkou?
Poskytneme vám praktické nástroje pro kontrolu hospodaření jídelny, naučíme vás porozumět si s ekonomkou a pomůžeme vám zajistit soulad mezi výstupy z jídelny a účetní evidencí. Vše si srozumitelně vysvětlíme na případech z praxe.
Lektor: Ing. Pavel Fencl, Veřejná informační služba, (placené školení)
Kde a kdy se s námi můžete setkat
Datum | Město | Adresa | Mapa |
---|---|---|---|
05.10.2015 | Pardubice | ABC klub, Štolbova 2665 | mapa |
06.10.2015 | Hradec Králové | Kongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375 | mapa |
07.10.2015 | Jihlava | DKO s.r.o., Tolstého 2 | mapa |
08.10.2015 | České Budějovice | Clarion Congress Hotel, Pražská třída 2306/14 | mapa |
12.10.2015 | Ostrava-Hrabůvka | Kulturní zařízení Ostrava-Jih,Dr. Martínka 1439/4 | mapa |
13.10.2015 | Olomouc | BEA centrum Olomouc, tř. Kosmonautů 1288/1 Nové! | mapa |
14.10.2015 | Zlín | Baťův institut, 14. a 15. budova, Vavrečkova 7040 | mapa |
15.10.2015 | Brno-Vinohrady | Základní škola Brno, Čejkovická 10 | mapa |
19.10.2015 | Plzeň | angelo Hotel Pilsen, U Prazdroje 6 | mapa |
20.10.2015 | Praha 9 | Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141 | mapa |
21.10.2015 | Ústí nad Labem | Clarion Congress Hotel, Špitálské náměstí 3517 | mapa |
22.10.2015 | Liberec | Dům kultury Liberec spol. s r.o., Soukenné nám. 613 | mapa |
Účastnický poplatek
Krajská konference hromadného stravování | bezplatná účast |
1 x seminář / osoba / den | 550 Kč |
2 x semináře/ osoba / den | 900 Kč |
Podmínkou uvedených cen je, že seminář absolvuje stejná osoba.
Ve výjimečných případech lze uhradit vstupné v hotovosti. Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč!
Podrobnosti – rezervace
- Na konferenci i seminář je nutno se přihlásit elektronickou formou na http://www.jidelny.cz.
- Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání semináře převodem na účet u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Do příkazu uveďte příjmení účastníka (pro identifikaci platby). Předpis k platbě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.cz. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě.
- Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě na Vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou.
- Zaslaná přihláška je závazná. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 3 pracovní dny před zahájením semináře. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč. Přihlášku lze zrušit pouze písemně na e-mail: info@jidelny.cz. Při neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
- Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz.
- V případě dotazů jsme Vám k dispozici na telefonním čísle 731 331 095 od 8:00 do 11:30 hod nebo info@jidelny.cz.
Elektronické kurzy
Nevyhovuje vám termín školení?
Nevyhovuje vám cena školení?
Nevyhovuje vám dopravní vzdálenost na školení?
PAK PRÁVĚ PRO VÁS JSME PŘIPRAVILI ELEKTRONICKÉ KURZY
Elektronický kurz probíhá prostřednictvím internetu a skládá se ze studijního materiálu, videopřednášky a zhodnocení znalostí. Po úspěšném zvládnutí Ekurzu získáte tytéž znalosti jako na klasickém školení a obdržíte osvědčení o jeho absolvování. Je možné vyzkoušet si bezplatně demo kurz.
Nabídka Ekurzů
Hygienické minimum ve stravovacích službách | 290 Kč |
Tvorba jídelníčků aneb jak plnit spotřební koš a přesto vařit pestré a atraktivní pokrmy | 190 Kč |
Metodika pro školní jídelny v režimu plátce DPH | 390 Kč |
Teorie kalkulace cen jídel a praktické postupy v prostředí ŠJ | 390 Kč |
Přihlásit se můžete elektronicky na http://www.jidelny.cz/ekurz. Přihlášku najdete i v menu portálu v sekci Objednejte si.
Na absolvování kurzu a složení testu máte od zaslání aktivačního mailu 14 dnů.
Diskuze
Autor: Alena K.
Doprava na konferenci
Dobrý den nejedete někdo,kdo bydlí v okolí Vlašimi či Benešova na krajskou konferenci do Prahy či Plzně autem?Děkuji Alena K.
Autor: hal1000
Dobrý den, jedu na konferenci do Jihlavy 7.10.2015 z Benešova. Jedu autem. Fulínová.
Autor: Alena K.
Dobrý den a na jaké téma jedete?Jela bych s vámi a přidala vám na cestovné?Děkuji Křížková
Autor: hal1000
Přesně nevím na co všechno. Přihlásila mě tam ředitelka, tak se zítra zeptám a dám Vám vědět. Samozřejmě bych Vás vzala. Vím jen, že to bylo 900Kč.
Autor: hal1000
Tak už jsem to zjistila hygienické minimum, krajská konference a vedoucí ŠJ versus ekonomka.