Přeskočit na obsah

Pozvánka na podzimní krajské konference 2015

Srdečně vás všechny zveme na tradiční podzimní krajské koference portálu Jídelny.cz. Program budou mít opravdu pestrý, převážně zaměřený na ekonomiku jídelen, ale bod k dietnímu stravování bude jistě velmi aktuální pro všechny. Proto neváhejte a rezervujte si účast již dnes.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Nastává podzim a s ním i tradiční podzimní krajské koference portálu Jídelny.cz. Program budou mít opravdu pestrý, převážně zaměřený na ekonomiku jídelen, ale bod k dietnímu stravování bude jistě velmi aktuální. Srdečně vás všechny zveme a těšíme se na shledanou.

Lektoři

Mgr. Jiří Plzák, Jídelny.cz

Ing. Pavel Fencl, Veřejná informační služba

Registrované nutriční terapeutky

Program

08:00 – 09:30Hygienické minimum ve stravovacích službách (placená část; účastníci obdrží osvědčení o absolvování, podmínkou je účast na celém semináři.)
09:00 – 09:45Prezence účastníků
09:45 – 09:55Zahájení konference – Jídelny.cz
09:55 – 10:40Doplňková činnost v ŠJ – více prostředků na mzdy a režii
10:40 – 10:55Svět gurmánů II
10:55 – 11:25Účetní minimum pro vedoucí ŠJ
11:25 – 11:45Informačně propagační vystoupení
11:45 – 12:05Příprava dietní stravy z pohledu nutričních terapeutů
12:05 – 12:15Informačně propagační vystoupení
12:15 – 12:55Přestávka – občerstvení s informací hostitelů
12:55 – 14:25

Vedoucí ŠJ versus ekonomka – spolupráce nebo boj? (placená část; účastníci obdrží osvědčení o absolvování, podmínkou je účast na celém semináři.)

Změna programu vyhrazena.


Počet účastníků placeného semináře je omezen, proto si, prosím, rezervujte účast včas.

Hygienické minimum ve stravovacích službách

  • Základní požadavky na pracovníky ve stravovacích službách
  • Zásady správné výrobní a hygienické praxe
  • Osobní hygiena
  • Nebezpečí z potravin
  • Sekundární kontaminace
  • Sanitace

Počet účastníků semináře je omezen, max. počet je 25 účastníků (placené školení).

Lektor: Mgr. Jiří Plzák, Jídelny.cz

Doplňková činnost v ŠJ – více prostředků na mzdy a režii

  • Chybí vám prostředky na přiměřené mzdy a režijní výdaje?
  • Ubývají vám strávníci a není využita plná kapacita vaší jídelny?
  • Nevíte, jak začít s doplňkovou činností?

Ukážeme vám výhody, které doplňková činnost přináší, upozorníme na možná úskalí a poskytneme vám tipy, jak doplňkovou činnost zavést.

Lektor: Ing. Pavel Fencl, Veřejná informační služba

Účetní minimum pro vedoucí ŠJ

  • Nemůžete se domluvit s vaší účetní?
  • Víte, co má vedoucí školní jídelny vědět o účetnictví?
  • Rozumíte toku peněz ve své jídelně?

Jazykem neúčtaře vám vysvětlíme základní ekonomické pojmy a informace nezbytné pro komunikaci s účetní a pomůžeme vám s ní najít společnou řeč.

Lektor: Ing. Pavel Fencl, Veřejná informační služba

Příprava dietní stravy z pohledu nutričních terapeutů

  • Chcete připravovat diety pro své strávníky?
  • Máte obavy ze zavedení dietního stravování?
  • Co vám musí připravit nutriční terapeut a za jakých podmínek?
  • Co můžete připravit vy sami?

Odpovídat na tyto a podobné otázky vám budeme společně s regionálními nutričními terapeuty, kteří budou na konferenci přítomni. Nastíníme vám, jak zavést dietní stravování za přiměřených finančních nákladů a při splnění legislativních požadavků.

Moderátor: Mgr. Jiří Plzák, Jídelny.cz

Registrované nutriční terapeutky

Vedoucí ŠJ versus ekonomka – spolupráce nebo boj?

  • Řešíte neshody mezi vedoucí jídelny a ekonomkou?
  • Víte, která čísla potřebujete znát pro kontrolu hospodaření své jídelny?
  • Máte veškeré hospodaření s potravinami i stravným pod kontrolou? Která čísla k tomu potřebujete znát?
  • Víte, jak si stanovit a zavést jednoduchý vnitřní kontrolní systém ve vaší jídelně?
  • Jak zajistit jeho návaznost na účetnictví, a tak se snadno a efektivně domluvit s vaší ekonomkou?

Poskytneme vám praktické nástroje pro kontrolu hospodaření jídelny, naučíme vás porozumět si s ekonomkou a pomůžeme vám zajistit soulad mezi výstupy z jídelny a účetní evidencí. Vše si srozumitelně vysvětlíme na případech z praxe.

Lektor: Ing. Pavel Fencl, Veřejná informační služba, (placené školení)

Kde a kdy se s námi můžete setkat

DatumMěstoAdresaMapa
05.10.2015PardubiceABC klub, Štolbova 2665mapa
06.10.2015Hradec KrálovéKongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375mapa
07.10.2015JihlavaDKO s.r.o., Tolstého 2mapa
08.10.2015České BudějoviceClarion Congress Hotel, Pražská třída 2306/14mapa
12.10.2015Ostrava-HrabůvkaKulturní zařízení Ostrava-Jih,Dr. Martínka 1439/4mapa
13.10.2015OlomoucBEA centrum Olomouc, tř. Kosmonautů 1288/1 Nové!mapa
14.10.2015ZlínBaťův institut, 14. a 15. budova, Vavrečkova 7040mapa
15.10.2015Brno-VinohradyZákladní škola Brno, Čejkovická 10mapa
19.10.2015Plzeňangelo Hotel Pilsen, U Prazdroje 6mapa
20.10.2015Praha 9Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141mapa
21.10.2015Ústí nad LabemClarion Congress Hotel, Špitálské náměstí 3517mapa
22.10.2015LiberecDům kultury Liberec spol. s r.o., Soukenné nám. 613mapa

Účastnický poplatek

Krajská konference hromadného stravováníbezplatná účast
1 x seminář / osoba / den550 Kč
2 x semináře/ osoba / den900

Podmínkou uvedených cen je, že seminář absolvuje stejná osoba.

Ve výjimečných případech lze uhradit vstupné v hotovosti. Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč!

Podrobnosti – rezervace

  1. Na konferenci i seminář je nutno se přihlásit elektronickou formou na http://www.jidelny.cz.
  2. Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání semináře převodem na účet u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Do příkazu uveďte příjmení účastníka (pro identifikaci platby). Předpis k platbě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.cz. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě.
  3. Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě na Vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou.
  4. Zaslaná přihláška je závazná. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 3 pracovní dny před zahájením semináře. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč. Přihlášku lze zrušit pouze písemně na e-mail: info@jidelny.cz. Při neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
  5. Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz.
  6. V případě dotazů jsme Vám k dispozici na telefonním čísle 731 331 095 od 8:00 do 11:30 hod nebo info@jidelny.cz.

Elektronické kurzy

Nevyhovuje vám termín školení?

Nevyhovuje vám cena školení?

Nevyhovuje vám dopravní vzdálenost na školení?

PAK PRÁVĚ PRO VÁS JSME PŘIPRAVILI ELEKTRONICKÉ KURZY

Elektronický kurz probíhá prostřednictvím internetu a skládá se ze studijního materiálu, videopřednášky a zhodnocení znalostí. Po úspěšném zvládnutí Ekurzu získáte tytéž znalosti jako na klasickém školení a obdržíte osvědčení o jeho absolvování. Je možné vyzkoušet si bezplatně demo kurz.

Nabídka Ekurzů

Hygienické minimum ve stravovacích službách290 Kč
Tvorba jídelníčků aneb jak plnit spotřební koš a přesto vařit pestré a atraktivní pokrmy190 Kč
Metodika pro školní jídelny v režimu plátce DPH390 Kč
Teorie kalkulace cen jídel a praktické postupy v prostředí ŠJ390 Kč



Přihlásit se můžete elektronicky na http://www.jidelny.cz/ekurz. Přihlášku najdete i v menu portálu v sekci Objednejte si.

Na absolvování kurzu a složení testu máte od zaslání aktivačního mailu 14 dnů.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se
  • Autor: Alena K.

    Doprava na konferenci
    Dobrý den nejedete někdo,kdo bydlí v okolí Vlašimi či Benešova na krajskou konferenci do Prahy či Plzně autem?Děkuji Alena K.

    • Autor: hal1000

      Dobrý den, jedu na konferenci do Jihlavy 7.10.2015 z Benešova. Jedu autem. Fulínová.

      • Autor: Alena K.

        Dobrý den a na jaké téma jedete?Jela bych s vámi a přidala vám na cestovné?Děkuji Křížková

        • Autor: hal1000

          Přesně nevím na co všechno. Přihlásila mě tam ředitelka, tak se zítra zeptám a dám Vám vědět. Samozřejmě bych Vás vzala. Vím jen, že to bylo 900Kč.

        • Autor: hal1000

          Tak už jsem to zjistila hygienické minimum, krajská konference a vedoucí ŠJ versus ekonomka.