Jste srdečně zváni na další cyklus Krajských konferencí, které pro vás tradičně pořádá portál Jídelny.cz. Letošní podzimní konference budou zaměřeny na hygienu, sanitaci, bezpečnost pokrmů, ale můžete se účastnit i novinky – 1. dílu Seriálu zdravého vaření.
Program konferencí
08:00 – 09:30 | Hygienické minimum |
(Placená část; účastníci obdrží osvědčení o absolvování, podmínkou je účast na celém semináři/90 min.) | |
09:00 – 09:30 | Prezence účastníků |
09:30 – 09:45 | Zahájení konference – Jídelny.cz |
09:40 – 10:10 | Jak předcházet hygienickým nebezpečím při výrobě pokrmů |
10:10 – 10:25 | Informačně propagační vystoupení |
10:25 – 10:45 | Aktuální stav legislativy pro stravovací provozy |
10:45 – 10:55 | Informačně propagační vystoupení |
10:55 – 11:25 | Seriál zdravého vaření, 1. díl – Nešvary současné kuchyně |
11:25 – 12:05 | Přestávka – občerstvení s informací hostitelů |
12:05 – 13:05 | Výsledky studie výskytu mikroorganismů ve stravovacích provozech |
13:05 – 13:15 | Přestávka |
13:15 – 14:30 | Funkční a smysluplný sanitační řád a možnosti vlastní kontroly |
(Placená část; účastníci obdrží osvědčení o absolvování, podmínkou je účast na celém semináři/75 min.) |
Změna programu vyhrazena.
Počet účastníků placeného semináře je omezen, proto si, prosím, místo rezervujte včas.
Vstup pouze se vstupenkou
Vstup na akci je možný pouze s platnou vstupenkou. Vstupenku zasílá pořadatel v elektronické formě (jako PDF) účastníkovi na e-mailovou adresu uvedenou v přihlášce:
1) Pokud je přihláška jen na bezplatnou část akce, je vstupenka v příloze potvrzovacího e-mailu. Účastník tuto vstupenku vytiskne a prokáže se s ní v den akce u prezence.
2) Pokud je přihláška i na placenou část akce, bude vstupenka účastníkovi odeslána pořadatelem na e-mail až po obdržení platby. Účastník tuto vstupenku vytiskne a prokáže se s ní v den akce u prezence.
Lektoři
- Ing. Lucie Janotová, Ph.D. – Jídelny.cz, s.r.o.
- Ing. Zdeněk Hladík – COUNTRY LIFE s.r.o.
- Mgr. Jan Strejček – Hygienic Consulting
Hygienické minimum
Víte, jak bezpečně postupovat při manipulaci s potravinami? Dokážete prokázat, že v praxi uplatňujete znalosti nutné k ochraně veřejného zdraví a že je průběžně doplňujete? Co je bezpečná potravina a jaké zásady je třeba při manipulaci dodržovat, aby nedošlo k onemocnění strávníků? Jaké jsou požadavky osobní a provozní hygieny; zásady správné výrobní a hygienické praxe; druhy kontaminace a jací činitelé mohou způsobit onemocnění strávníků? A jaké jsou možné způsoby ochrany.
Cílem školení je shrnout podstatné znalosti v oblasti hygieny a připomenout či doplnit, co vše by pracovníci měli vědět a dodržovat.
Počet účastníků semináře je omezen, max. počet je 25 účastníků (placené školení).
Lektor: Ing. Lucie Janotová, Ph.D. – Jídelny.cz, s.r.o.
Jak předcházet hygienickým nebezpečím při výrobě pokrmů
- Příklady nejčastěji se opakujících hygienických prohřešků v praxi.
- Na co se v provozech zaměřit?
- Jak předcházet hygienickým nebezpečím?
- Na co si dát pozor při přípravě pokrmů?
Lektor: Ing. Lucie Janotová, Ph.D. – Jídelny.cz, s.r.o.
Aktuální stav legislativy pro stravovací provozy
Chcete se ujistit, že plníte správně legislativní povinnosti? Přijďte si zopakovat základní přehled povinností souvisejících s:
- Hygienou – pracovníci, HACCP, bezpečnostní listy k sanitačním prostředkům
- Označováním pokrmů – název a množství pokrmu, informace o alergenech a dietách
- Odpady – souhrn základních povinností, předávání odpadu oprávněné osobě
Lektor: Ing. Lucie Janotová, Ph.D. – Jídelny.cz, s.r.o.
Seriál zdravého vaření, 1. díl – Nešvary současné kuchyně
Kuchařské umění je živá věda, která se v posledních letech hodně mění. Objevují se nové suroviny, nové technologie a nové pohledy na moderní zdravé vaření. To vše má svoje finanční limity a ekonomické mantinely, které musíme respektovat. Ojedinělý seriál přednášek, který jsme připravili pro krajské konference na nadcházející léta, bude odhalovat všechny důležité skutečnosti nových světových trendů ve školním stravování.
Co bude obsahem prvního dílu?
- Představí všechny nešvary, kterých se můžeme dopouštět při tvorbě jídelních lístků, nákupu či skladování surovin a samotné přípravě pokrmů.
- Upozorní na detaily a porovná klasické přístupy s trendovými.
- Odhalí mnoho otázek a námětů, které jsou nám zatím neznámé nebo jejichž řešení neznáme.
- Zaměří se na mýty, kterých není málo.
Lektor: Ing. Zdeněk Hladík – COUNTRY LIFE s.r.o.
Výsledky studie výskytu mikroorganismů ve stravovacích provozech
- Výsledky sledování mikrobiální kontaminace v různých místech stravovacích provozů v průběhu výroby pokrmů.
- Hygiena rukou pracovníků při výrobě pokrmů.
- Příčiny mikrobiální kontaminace a nejvýznamnější původci způsobující otravy z potravin.
- Rizikové viry ve stravovacích provozech, jejich zdroje a možné důsledky.
Lektor: Mgr. Jan Strejček – Hygienic Consulting
Funkční a smysluplný sanitační řád a možnosti vlastní kontroly
- Účinná sanitace – klíčová priorita bezpečné výroby pokrmů.
- Návod na zpracování sanitačního řádu.
- Výběr vhodných prostředků pro čištění a dezinfekci.
- Jednoduché a rychlé metody vlastní kontroly.
Počet účastníků semináře je omezen, max. počet je 25 účastníků (placené školení).
Lektor: Mgr. Jan Strejček – Hygienic Consulting
Kde a kdy se s námi můžete setkat
Datum konání | Město | Adresa konání | Mapa |
03.10.2017 | Pardubice | ABC klub, Štolbova 2665 | mapa |
04.10.2017 | Liberec | Dům kultury Liberec spol. s r.o., Soukenné nám. 613 | mapa |
05.10.2017 | Ústí nad Labem | Clarion Congress Hotel Ústí nad Labem, Špitálské náměstí 3517 | mapa |
11.10.2017 | České Budějovice | Clarion Congress Hotel České Budějovice, Pražská třída 2306/14 | mapa |
12.10.2017 | Praha 9 | Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141 | mapa |
13.10.2017 | Plzeň | angelo Hotel Pilsen, U Prazdroje 6 | mapa |
17.10.2017 | Zlín | Baťův institut, 14. a 15. budova továrního areálu, Vavrečkova 7040 | mapa |
18.10.2017 | Brno | Hotel AVANTI , Střední 61 | mapa |
19.10.2017 | Jihlava | DKO s.r.o., Tolstého 2 | mapa |
23.10.2017 | Praha 9 | Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141 | mapa |
24.10.2017 | Hradec Králové | Kongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375 | mapa |
25.10.2017 | Ostrava-Hrabůvka | Kulturní zařízení Ostrava-Jih, Dr. Martínka 1439/4 | mapa |
26.10.2017 | Olomouc | BEA centrum Olomouc , tř. Kosmonautů 1288/1 | mapa |
Účastnický poplatek
Krajská konference hromadného stravování: bezplatná účast
1 x seminář / osoba / den: 550 Kč
2 x semináře / osoba / den: 900 Kč
Ve výjimečných případech lze uhradit vstupné v hotovosti. Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč!
Podrobnosti – rezervace
- Na konferenci i seminář je nutno se přihlásit elektronickou formou na http://www.jidelny.cz.
- Účastníci, kteří se včas elektronicky přihlásí, obdrží studijní materiály.
- Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání semináře převodem na účet u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Do příkazu uveďte příjmení účastníka (pro identifikaci platby). Předpis k platbě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.cz. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě.
- Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě na Vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou.
- Zaslaná přihláška je závazná. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 5 pracovních dní před zahájením semináře. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč/os. Přihlášku lze zrušit pouze písemně na e-mail: info@jidelny.cz. Při zrušení přihlášky v den akce nebo neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
- Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz.
- V případě dotazů jsme Vám k dispozici od 8:00 do 11:30 hod. na 731 331 095 nebo na info@jidelny.cz.
Těšíme se na setkání s Vámi.
Diskuze