Přeskočit na obsah

Pozvánka na seminář a odborný kurz pro nutriční terapeuty

Poslední měsíce zvýraznily roli nutričních terapeutů ve školním stravování. Sekce nutričních terapeutů České asociace sester proto ve spolupráci se společností Jídelny.cz připravila sérii seminářů a odborných kurzů, které jsou pro tyto pracovníky určeny.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Události posledních měsíců a spouštění systému školního stravování zvýraznily roli nutričních terapeutů ve školství. Je potřebné, aby se školní jídelny s nimi více seznámily s jejich možnostmi a povinnostmi, i to, aby nutriční terapeuti více poznali prostředí školních jídelen.

Sekce nutričních terapeutů České asociace sester ve spolupráci se společností Jídelny.cz proto připravila sérii seminářů a odborných kurzů. Jsou určené zejména pro nutriční terapeuty.

Program semináře

09:30 – 09:45Prezence
09:45 – 10:55Co potřebuje vědět nutriční terapeut o školním stravování 1. část
10:55 – 11:00Přestávka
11:00 – 12:10Co potřebuje vědět nutriční terapeut o školním stravování 2. část


Změna programu vyhrazena.

Seminář je zařazen do kreditního systému České asociace sester, svou účastí získáte 1 kredit. Účastníci obdrží osvědčení o absolvování.

Vstupné na seminář: 300 Kč

Program odborného kurzu

09:30 – 09:45Prezence
09:45 – 10:55Co potřebuje vědět nutriční terapeut o školním stravování 1. část
10:55 – 11:00Přestávka
11:00 – 12:10Co potřebuje vědět nutriční terapeut o školním stravování 2. část
12:10 – 12:30Přestávka – občerstvení
12:30 – 13:40Cholesterol v lidské výživě a nové poznatky v této oblasti
13:40 – 13:55Odpolední přestávka
13:55 – 14:25Správné postupy při výdeji a rozvozu stravy


Změna programu vyhrazena.

Kurz je zařazen do kreditního systému České asociace sester, svou účastí získáte 4 kredity. Účastníci obdrží osvědčení o absolvování.

Vstupné na odborný kurz: 650 Kč

Počet účastníků je omezen, proto si, prosím, rezervujte včas svou účast.

Co potřebuje vědět nutriční terapeut o školním stravování

(Ing. Vladimír Bureš/ Mgr. Jiří Plzák)

Pomáháte školním jídelnám s dietním stravováním?
Chcete vědět více o školním stravování?
Chcete působit jako profesionál?

Přijďte na seminář zaměřený na problematiku školního stravování.

Získáte:
– dobrou představu o fungování školní jídelny
– jistotu při jedná s vedoucími školních jídelen a řediteli škol
– možnost zařazení do databáze nutričních terapeutů na stránkách www.jidelny.cz
– písemné materiály

Cholesterol v lidské výživě a nové poznatky v této oblasti

(Mgr. Jana Petrová/Mgr. Sylva Šmídová)

Cholesterol – termín, který je nejčastěji vyslovován ve spojitosti s naším zdravím, stravou a některými onemocněními. V poslední době se o této látce doprovázející tuky mluví v souvislosti se zajímavými výsledky nových studií. V příspěvku se dozvíte mnoho informací o cholesterolu, předně tedy co to cholesterol je, jaký má význam v lidském organismu, jak a jaké množství se ho v těle vytváří. Zmíníme se o „hodném“ a „zlém“ cholesterolu, nezapomeneme na způsoby, jakými lze hladinu cholesterolu v těle vhodně ovlivnit, a na to jak velký vliv na jeho hladinu má strava, kterou konzumujeme.

Správné postupy při výdeji a rozvozu stravy

(Mgr. Jiří Plzák)

Každý stravovací provoz musí zajistit, aby ani během výdeje a rozvozu pokrmů nedošlo k ohrožení zdraví strávníků v důsledku např. neopatrnosti, nedodržení požadovaných teplotních a časových limitů nebo nesprávného nastavení pracovních postupů.

Máte výdej a rozvoz pokrmů zapracovány v dokumentaci systému HACCP? Odpovídají postupy uvedené v dokumentaci skutečné praxi uplatňované v provozu? Tušíte, jaké prohřešky se v souvislosti s rozvozem pokrmů v provozech často opakují? Nejste si jisti správností nastavených postupů v rámci výdeje a rozvozu?

Zopakujeme si problematiku bezpodmínečně nutných požadavků hygieny a pravidla správné praxe. Připomeneme si, jak nastavený systém výdeje a rozvozu pokrmů ověřovat v praxi.

Lektoři

Mgr. Jana Petrová: Nutriční terapeutka, Litomyšlská nemocnice

Pracuje jako nutriční terapeut v nemocnici v Litomyšli a vypomáhá v domovech pro seniory sestavovat zdravé a vyvážené jídelní lístky. Věnuje se také poradenství při snižování nadváhy, hodnotí jídelní lístky školních jídelen a přednáší o výživě na konferencích v ČR i v zahraničí.

Mgr. Sylva Šmídová: Státní zdravotní ústav, Brno

Působí na Státním zdravotním ústavu v Brně, kde se zabývá činností v oblasti prevence a podpory zdraví. Výživě se věnuje i v rámci poradenství, pomáhá klientům s vytvořením správných stravovacích návyků nejen při redukci hmotnosti. Svoje odborné znalosti využívá i při hodnocení jídelních lístků školních jídelen a ve své přednáškové činnosti na konferencích v ČR i v zahraničí.

Mgr. Jiří Plzák: Jídelny.cz

Ředitel společnosti Jídelny.cz, uzavřenému stravování se věnuje 13 let, zaměřuje se na správnou výrobní a hygienickou praxi. Je držitelem certifikátu Technik HACCP.

Ing. Vladimír Bureš: Veřejná informační služba, spol. s r.o.

23 let úspěšně řídí středně velkou SW firmu. Po celou svou profesní kariéru se osobně věnuje školení pracovníků, posledních 7 let především v oblasti managementu.

Kdy a kde se s námi můžete setkat

DatumMěstoAdresa konáníMapa
03.11.2015Ústí nad Labem Clarion Congress Hotel Ústí nad Labem, Špitálské náměstí 3517mapa
04.11.2015Hradec Králové Kulturní středisko Médium, Jana Masaryka 605mapa
05.11.2015Praha 8 Hotel Čechie Praha a.s. U Sluncové 618mapa
09.11.2015Ostrava Dům kultury Akord Ostrava-Zábřeh, náměstí SNP 2012/1mapa
10.11.2015Olomouc BEA centrum Olomouc, tř. Kosmonautů 1288/1mapa
11.11.2015Zlín, Příluky Střední zdravotnická škola, Broučkova 372mapa
12.11.2015Brno Střední škola polytechnická Brno, Jílová 164/36gmapa
18.11.2015Plzeň Centrum Éčko, Guldenerova 2657/17mapa
19.11.2015České Budějovice Střední škola polytechnická, Nerudova 59mapa

Akce 3.11.2015 v Ústí nad Labem a 4.11.2015 v Hradci Králové byly zrušeny.

Podrobnosti rezervace

1. Na seminář nebo kurz je nutno se přihlásit elektronickou formou na http://www.jidelny.cz

2. Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání semináře nebo kurzu převodem na účet
u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, kdy variabilní symbol bude číslo přihlášky. Do příkazu uveďte příjmení účastníka (pro identifikaci platby). Předpis k platbě získáte vyplněním elektronické přihlášky. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad.

3. Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě (PDF) na Vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Potvrzení o platbě přineste, prosím, s sebou.

4. Ve výjimečných případech lze uhradit vstupné hotově u prezence. Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč.

5. Zaslaná přihláška je závazná. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 3 pracovní dny před zahájením kurzu. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč. Přihlášku lze zrušit pouze elektronickou poštou (e-mail: info@jidelny.cz). Při neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.

6. Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz.

7. V případě dotazů jsme Vám k dispozici na telefonním čísle 731 331 095 od 8:00 do 11:30 hod nebo na info@jidelny.cz.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se