Přeskočit na obsah

Pozvánka na zajímavý seminář

Přinášíme pozvánku na cyklus zajímavých seminářů, které jsou pod názvem PREVENCE ALIMENTÁRNÍCH ONEMOCNĚNÍ VE STRAVOVACÍCH PROVOZECH v těchto týdnech pořádány v krajských městech ĆR.

Autor: Redakce

Rádi bychom vás upozornili na cyklus zajímavých seminářů, které pořádá v různých městech ČR MVDr. Václav Prokop – INPROF, institut podnikatelského vzdělávání, České Budějovice. Semináře se jmenují PREVENCE ALIMENTÁRNÍCH ONEMOCNĚNÍ VE STRAVOVACÍCH PROVOZECH a jejich cílem je seznámit účastníky s nebezpečím vzniku alimentárních onemocnění, s aktuální legislativou a s požadavky na vnitřní kontrolní systémy.
Zákon č. 258/2000 Sb. „O ochraně veřejného zdraví“ ve znění zákona č. 274/2003 Sb. a vyhláška č. 137/2004 Sb. „O hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách provozní a osobní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných“, ukládá povinnosti výrobcům pokrmů. Cílem ukládaných povinností je zabezpečení podmínek, vedoucích k zajištění zdravotní nezávadnosti potravin a pokrmů, prevence zdravotních a hygienických rizik, zejména alimentárních onemocnění z potravin a pokrmů.
Seminář je vhodný pro všechny provozovatele a zaměstnance stravovacích provozoven, včetně restaurací, školních a závodních kuchyní a stravovacích provozů v rámci zdravotní a sociální péče.

Program
Vybrané kapitoly ze zákona č. 258/2000 Sb. „O ochraně veřejného zdraví“ ve znění zákona č.274/2003 Sb. vztahující se ke stravovacím službám
– povinnosti pracovníků vykonávajících činnosti epidemiologicky závažné
– povinnosti provozovatelů

Nejdůležitější a nejčastěji se vyskytující alimentární nákazy a současná situace ve výskytu alimentárních onemocnění v zařízeních společného stravování.

Vyhláška č. 137/2004 Sb. „O hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách provozní a osobní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných“
– požadavky na zřizování a vybavení provozoven společného stravování
– požadavky na výrobu pokrmů
– hygienické požadavky na chlazené a zmrazené pokrmy
– požadavky na výdej a rozvoz pokrmů a na jejich prodej
– požadavky na provozní a osobní hygienu

Stanovení kritických kontrolních bodů při výrobě pokrmů.

Správná výrobní a hygienická praxe při výrobě pokrmů.

Diskuse


Termíny seminářů
Část seminářů již proběhla v uplynulých týdnech (Brno, Ústí n. Labem, Praha, Liberec, Č. Budějovice, Ostrava), přehled zbývajících zde uvádíme.
20. dubna 2005 v Plzni (přednáší MUDr. Jaromíra Buzková, Krajská hygienická stanice Plzeňského kraje)
21. dubna 2005 v Hradci Králové (přednáší MUDr. Jarmila Číhalová, Zdravotní ústav Zlín)
27. dubna 2005 v Jihlavě (přednáší MUDr. Jiří Kos, MVDr. Filipová Zdravotní ústav Jihlava)
4. května 2005 ve Zlíně (přednáší MUDr. Jarmila Číhalová, Zdravotní ústav Zlín)

Pokyny pro účastníky
Místa konání:
20. dubna 2005 v Plzni, Restaurace u Salzmannů, salonek, Pražská 8. VS 20405
21. dubna 2005 v Hradci Králové, Amber Hotel Černigov, Riegrovo nám. VS 21405
27. dubna 2005 v Jihlavě, Grandhotel Jihlava, Husova 1. VS 27405
4. května 2005 ve Zlíně, Interhotel Moskva, Náměstí Práce 2512. VS 4505

Časový rozvrh (platný pro všechny termíny)
PREZENCE: 9. 00 – 9. 30 hod.
ZAHÁJENÍ SEMINÁŘE: 9.30 hod.
Předpokládaný konec: cca 13.30 hod.
Cena semináře:
700,- Kč + 133,- Kč (19%DPH) = 833,- Kč/1 osobu
Při počtu 2 a více účastníků z jedné firmy cena:
500,- Kč + 95,- Kč (19%DPH) = 595,- Kč/1 osobu

Přihlášky
MVDr. Václav Prokop – INPROF
Srubec 238
370 06 České Budějovice
tel. fax: 387 200 140, tel. 602 832 508
E-mail:prokop.mail@tiscali.cz

Autor: Redakce

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se