Přeskočit na obsah

Pozvánka: Uplatnění lokálních potravin ve veřejném stravování – setkání tematické pracovní skupiny

Autor: Redakce Jídelny.cz
Pozvánka: Uplatnění lokálních potravin ve veřejném stravování – setkání tematické pracovní skupiny

Kdy: 26. května 2025, 10:00–15:00 (prezence od 8:00)

Kde: Národní zemědělské muzeum, Praha – Holešovice


V rámci aktivit Celostátní sítě pro venkov se uskuteční setkání Tematické pracovní skupiny „Uplatnění lokálních potravin ve veřejném stravování“.

Cílem akce je propojovat školní jídelny a další veřejná stravovací zařízení s místními farmáři a producenty potravin. Účastníci se seznámí s možnostmi využití lokálních surovin v praxi, vymění si zkušenosti a navážou nová partnerství.

Na co se můžete těšit?

  • Inspirativní panelové diskuze s odborníky a zástupci praxe
  • Workshop s kuchaři zaměřený na práci s lokálními surovinami
  • Diskuze o spolupráci s lokálními dodavateli
  • Networking a prostor pro sdílení zkušeností

Program zahrnuje například:

  • Strategie odpovědného stravování ve školních jídelnách (Lenka Hollerová, MÚ Jičín)
  • Udržitelné potraviny ve školním i nemocničním stravování (Mgr. Monika Dobrovodská, MMR)
  • Workshopy vedené Tomášem Popem a Martinem Staňkem
  • Panelové diskuze k logistice, síťování či nastavení smluvních podmínek

Pro koho je akce určena?

Školní jídelny, veřejná stravovací zařízení, zástupce státní správy, zemědělce a podnikatele v oblasti potravinářství.

Přihlášení:

Účast je bezplatná, ale registrace je nutná do 25. května 2025.

Registrační formulář zde: forms.gle/XJHJELP1fSCJZKbHA


Kompletní informace včetně programu najdete pod tlačítkem níže.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se