ÚTERÝ 20. května
Odpoledne 14.00 – 17.00 hod.
Zahájení: MUDr. P. Tláskal, CSc., předseda Společnosti pro výživu
I. blok: ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ V MÉDIÍCH – panelová diskuse
Moderátoři: MUDr. P. Tláskal, CSc., FN v Motole Praha; zástupce MF Dnes
- Test MF Dnes – organizace, průběh, účastníci a způsob hodnocení.
- Výsledky testu, posudky jídelníčků, stanoviska strávníků, výsledky objektivního hodnocení.
- Informace prezentované v krajských a dalších médiích.
- Jak využijeme výsledky mediální kampaně?
Účastníci panelu: MUDr. P. Tláskal, CSc., FN v Motole Praha; Bc. A. Strosserová, ÚMČ Praha 3; MUDr. V. Kunová, NUTRADIT s.r.o., Praha; zástupci některých zúčastněných médií; zástupci MŠMT ČR, MZd ČR a školních jídelen.
Firma Vitana a.s. zve všechny účastníky konference od 20.00 hod. na divadelní představení. Vstupenku s programem obdrží účastníci při prezenci.
STŘEDA 21. května
Dopoledne 8.30 – 12.00 hod.
II. blok: POTRAVINY, KTERÉ NÁS ZAJÍMAJÍ – VÝHODY A PŘÍPADNÁ RIZIKA
Moderátoři: Ing. J. Blattná, CSc., SPV Praha; Doc. Ing. J. Dostálová, CSc., VŠCHT Praha
MUDr. B. Turek, CSc., SPV Praha; MUDr. P. Tláskal, CSc., FN v Motole Praha: Bílkoviny ve výživě a bílkoviny ve stravě dětí
N.T. T. Starnovská, FTN Praha: Problémy naplnění současných Výživových doporučených dávek (VDD) a úskalí nově navrhovaných
Prof. Dr. Ing. T. Komprda, CSc., MZLU Brno: Biopotraviny
MUDr. L. Ryšavá, Ph.D., SZÚ Praha; N.T. E. Chocenská, FTN Praha: Koření a ochucovadla ve školní jídelně
Prof. Ing. K. Kopec, DrSc., MZLU Brno: Ochucování pokrmů nejen kořením
Diskuse
V průběhu dopoledního programu představení první části výrobců a distributorů potravinářského zboží, kuchyňského zařízení a strojů, čisticích a ochranných pomůcek, počítačových programů apod.
Odpoledne 14.00 – 18.00 hod.
V průběhu odpoledního programu vystoupení druhé části výrobců
III. blok: DISKUSNÍ ODPOLEDNE
Moderátoři: Ing. L. Věříšová, CSc., SPV Praha; P. Gleichová, ÚMČ Praha 6
Ing. Silvia Tokárová, MŠ SR: Projektové financování zařízení školního stravování
Ptejte se na cokoli aneb odpovědi na Vaše dotazy.
Prosíme o zaslání dotazů pokud možno předem, abychom mohli zajistit kvalifikované odpovědi. Budete mít samozřejmě možnost položit dotazy i v průběhu konference.
Novela vyhlášky o školním stravování – vyhovují finanční normativy na nákup potravin?
Novelizace spotřebního koše.
Několik slov k recepturám.
Nabídka pokrmů aneb jídelní lístky – co můžeme dělat lépe.
Informace o konkrétních finančních normativech pro školní jídelny v jednotlivých krajích.
Na dotazy budou odpovídat: Zástupce MŠMT ČR a MZd ČR; Ing. O. Štiková, VÚZE Praha; M. Zachová, ved. ŠJ Příbram; Ing. E. Šulcová, SPV Praha; A. Packová, OŠ, Mag. města Brna; Z. Dlouhá, OŠ, Mag. hl. města Prahy
Firma AG FOODS GROUP a.s. Vás srdečně zve ve středu 21. května večer od 20.00 hod. na diskotéku, která se koná v restaurantu PHILADELPHIA, Dům techniky (1. patro), náměstí Republiky.
ČTVRTEK 22. května
Dopoledne 8.00 – 12.30 hod.
IV. blok: VÝŽIVA A VZDĚLÁNÍ – DVĚ STRANY JEDNÉ MINCE
Moderátoři: MUDr. L. Ryšavá, Ph.D., SZÚ, Praha; Bc. A. Strosserová, ÚMČ, Praha 3
MVDr. H. Matějová; Mgr. L. Suchopárová, LF MU Brno: Co může udělat školní jídelna ve spolupráci se školou, aby děti rozuměly správné výživě
MUDr. L. Ryšavá, Ph.D., SZÚ Praha: Další vzdělávání pedagogů – co musí vědět o výživě, zdravém životním stylu a školním stravování
Ing. O. Obermaier, ČKMMF Praha: SAPERE – systém vzdělávání dětí ve výživě a stravování – příklad z Francie
Ing. L. Dohnalová; Mgr. H. Křístková, SOU Brno: Praktická škola výživy ve škole
Ing. E. Šulcová, SPV Praha: Soustavné vzdělávání pracovníků školního stravování – cesta ke zvýšení kvalifikace, odměňování a společenského uznání
Diskuse
Zhodnocení a závěr: MUDr. P. Tláskal, CSc., předseda Společnosti pro výživu
Přihlášky najdete vložené v časopisu Výživa a potraviny č. 2/2008. Případně si je můžete vyžádat v sekretariátu Společnosti pro výživu telefonicky (267 311 280) nebo e-mailem (vyziva.spv@volny.cz).
V ceně vložného je CD-R s přednáškami a po zpracování účastníci konference obdrží e-mailem i záznamy diskusí.
Diskuze