• Chcete získat praktické zkušenosti s uplatňováním nutričního doporučení ve školních jídelnách?
• Chcete vědět, co je nového ve spotřebním koši, jaké nové požadavky přináší?
• Jsou nějaké jsou změny v zařazování potravin do skupiny?
• Víte, na co si dát pozor, aby byl váš spotřební koš objektivní?
• Hledáte informace, jak úspěšněji podávat bezmasé obědy?
Pak právě pro vás jsou určeny jarní krajské konference portálu Jídelny.cz. Přijďte, věříme, že nebudete litovat.
Program konference
08:00 – 09:30 | Jak zajistit objektivní výsledky spotřebního koše |
(Placená část; účastníci obdrží osvědčení o absolvování, podmínkou je účast na celém semináři/90 min.) | |
09:00 – 09:45 | Prezence účastníků |
09:45 – 10:00 | Zahájení konference – Jídelny.cz |
10:00 – 10:30 | Nutriční doporučení Ministerstva zdravotnictví v praxi – 1. část |
10:30 – 10:45 | Informačně propagační vystoupení |
10:45 – 11:15 | Nutriční doporučení Ministerstva zdravotnictví v praxi – 2. část |
11:15 – 11:25 | Informačně propagační vystoupení |
11:25 – 12:05 | Přestávka – občerstvení s informací hostitelů |
12:05 – 12:35 | Spotřební koš a vliv nutričního doporučení |
12:35 – 12:40 | Přestávka |
12:40 – 13:40 | Jak úspěšně na plnohodnotné bezmasé slané obědy |
(Placená část; účastníci obdrží osvědčení o absolvování, podmínkou je účast na celém semináři/60 min.) |
Změna programu vyhrazena.
Počet účastníků placeného semináře je omezen, proto si, prosím, místo rezervujte včas.
Lektor
Ing. Pavel Ludvík, vedoucí redakce Jídelny.cz
Jak zajistit objektivní výsledky spotřebního koše
(Účastníci obdrží seznam nejpoužívanějších potravin a jejich doporučené zařazení do spotřebního koše.)
- Nejčastější prohřešky v metodice, v nastavení parametrů a výpočtu
- Rozbor klíčových údajů pro objektivní výpočet výživových norem
- Některé nové požadavky na vykazování spotřebního koše
- Jak hledat chyby, když výpočet vede k nesprávným výsledkům?
- Zařazování potravin do skupin a volba správných koeficientů
Počet účastníků semináře je omezen, max. počet je 50 účastníků (placené školení).
Nutriční doporučení Ministerstva zdravotnictví v praxi – 1. část
- Jak pracovat s nutričním doporučením?
- Jak provést změny stravování – postupně, nebo skokem?
- Polévky, masová a bezmasá jídla v praxi – co přináší doporučení a co praxe?
- Jak se připravit na omezení v používání uzenin?
Nutriční doporučení Ministerstva zdravotnictví v praxi – 2. část
- Přílohy, zelenina, nápoje – co přináší doporučení a co praxe?
- Jak nově na svačiny v mateřských školách?
- Jak uplatnit nutriční doporučení u jídelníčků s výběrem?
- Umíte se přichystat na hodnocení jídelníčků?
Spotřební koš a vliv nutričního doporučení
- Stručná pravidla pro výpočet plnění výživových norem
- Řešení některých sporných situací, které nejsou popsány v legislativě
- Objektivně vedený spotřební koš – základní rady, jak na to
- Vliv nutričního doporučení na spotřebu v některých skupinách potravin (maso)
- Praktické rady, jak dosáhnout úspěšného plnění výživových norem
Jak úspěšně na plnohodnotné bezmasé slané obědy
(Účastníci dostanou 20 receptur úspěšných bezmasých slaných pokrmů ze školních jídelen.)
- Praktické zkušenosti z jídelen se zaváděním bezmasých obědů
- Jak vhodně kombinovat luštěniny s jinými potravinami v pokrmech?
- Na čem závisí sytost bezmasého oběda?
- Potraviny a postupy pro přípravu sytých plnohodnotných obědů
- Význam množství a kvality bílkovin v pokrmech
- Optimální poměr živin ve stravě
- Rozbor receptur – hodnocení nutriční terapeutky, možná nutriční vylepšení, praktické zkušenosti s podáváním jídel, diskuse
Počet účastníků semináře je omezen, max. počet je 30 účastníků (placené školení). Na přípravě školení spolupracovala nutriční terapeutka Mgr. Jana Petrová.
Kde a kdy se s námi můžete setkat
Datum | Město | Adresa | Mapa |
---|---|---|---|
05.04.2016 | Liberec | Dům kultury Liberec spol. s r.o., Soukenné nám. 613 | mapa |
06.04.2016 | Ústí nad Labem | Clarion Congress Hotel Ústí nad Labem, Špitálské náměstí 3517 | mapa |
07.04.2016 | Hradec Králové | Kongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375 | mapa |
12.04.2016 | České Budějovice | Clarion Congress Hotel České Budějovice, Pražská třída 2306/14 | mapa |
13.04.2016 | Jihlava | DKO s.r.o., Tolstého 2 | mapa |
14.04.2016 | Praha 9 | Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141 | mapa |
18.04.2016 | Ostrava-Hrabůvka | Kulturní zařízení Ostrava-Jih, Dr. Martínka 1439/4 | mapa |
19.04.2016 | Olomouc | BEA centrum Olomouc , tř. Kosmonautů 1288/1 | mapa |
20.04.2016 | Zlín | Baťův institut, budova 14/15 továrního areálu, Vavrečkova 7040 | mapa |
21.04.2016 | Brno-Vinohrady | Základní škola Brno, Čejkovická 10 | mapa |
26.04.2016 | Praha 9 | Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141 NOVÉ | mapa |
27.04.2016 | Pardubice | ABC klub, Štolbova 2665 | mapa |
28.04.2016 | Plzeň | Angelo Hotel Pilsen, U Prazdroje 6 | mapa |
Pro velký zájem byl přidán termín v Praze: úterý 26. 4. 2016.
Účastnický poplatek
Krajská konference hromadného stravování | bezplatná účast |
1 x seminář / osoba / den | 550 Kč |
2 x semináře / osoba / den | 900 Kč |
Podmínkou uvedených cen je, že seminář absolvuje stejná osoba.
Ve výjimečných případech lze uhradit vstupné v hotovosti. Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč!
Podrobnosti – rezervace
- Na konferenci i seminář je nutno se přihlásit elektronickou formou na http://www.jidelny.cz.
- Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání semináře převodem na účet u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Do příkazu uveďte příjmení účastníka (pro identifikaci platby). Předpis k platbě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.cz. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě.
- Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě na Vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou.
- Zaslaná přihláška je závazná. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 3 pracovní dny před zahájením semináře. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč. Přihlášku lze zrušit pouze písemně na e-mail: info@jidelny.cz. Při neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
- Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz.
- V případě dotazů jsme Vám k dispozici na telefonním čísle 731 331 095 od 8:00 do 11:30 hod nebo na info@jidelny.cz.
Knižní tipy pro pracovníky školních jídelenReceptury ze soutěží školních jídelen
Kromě klasických jídel tvoří převážnou část receptáře nová, nápaditá, moderní a pestrá jídla, která Vám pomohou obohatit a osvěžit jídelníček ve Vaší školní jídelně. Dietní varianty receptur byly připraveny registrovanými nutričními terapeuty. Proto odpadá povinnost schvalování těchto receptur nutričním terapeutem a lze je využít pro přípravu dietních pokrmů dle novely vyhlášky o školním stravování. Prodejní cena 1 490 Kč včetně DPH. >>> Koupit Základy výživy pro stravovací provozyPraktická příručka o zásadách výživy ve školních jídelnách. Obsahuje věcné informace doplněné o příklady z praxe. Slouží ke snadné orientaci v poznatcích o výživě. Věnuje se stravování žáků, dětí s dietou, nemocným, sportujícím a seniorům. Prodejní cena 335 Kč včetně DPH. >>> Koupit |
Diskuze
Autor: 1jitka
počet účastníků
Dnes mi přišla pozvánka na krajskou konferenci, chtěla jsem se přihlásit,ale bohužel již je vše obsazeno.Bezplatná,tak placená část. Není počet 30 osob pro pražskou oblast trošku málo?
Autor: Ejsmanová
Konference
Také jsem měla zájem o konferenci a bohužel Praha a Plzeň nedostupná. Budete v tomto roce ještě něco podobného pořádat. Děkuji za odpověď
Autor: Jídelny.cz
Z důvodu velkého zájmu o Krajskou konferenci v Praze ve čtvrtek 14. 4. 2016 jsme zajistili její opakování v dalším termínu: 26. 4. 2016. Konference bude mít nezměněný program i rozsah.