Přeskočit na obsah

Spotřební koš a nutriční doporučení – pozvánka na jarní Krajské konference

Obsahem jarních Krajských konferencí bude nutriční doporučení, zkušenosti s jeho praktickým uplatňováním ve školních jídelnách, novinky ve spotřebním koši a tipy na úspěšné bezmasé obědy. Je dostupný nový termín v Praze!

Autor: Redakce Jídelny.cz

•  Chcete získat praktické zkušenosti s uplatňováním nutričního doporučení ve školních jídelnách?

•  Chcete vědět, co je nového ve spotřebním koši, jaké nové požadavky přináší?

•  Jsou nějaké jsou změny v zařazování potravin do skupiny?

•  Víte, na co si dát pozor, aby byl váš spotřební koš objektivní?

•  Hledáte informace, jak úspěšněji podávat bezmasé obědy?

Pak právě pro vás jsou určeny jarní krajské konference portálu Jídelny.cz. Přijďte, věříme, že nebudete litovat.

Program konference

08:00 – 09:30Jak zajistit objektivní výsledky spotřebního koše
(Placená část; účastníci obdrží osvědčení o absolvování, podmínkou je účast na celém semináři/90 min.)
09:00 – 09:45Prezence účastníků
09:45 – 10:00Zahájení konference – Jídelny.cz
10:00 – 10:30Nutriční doporučení Ministerstva zdravotnictví v praxi – 1. část
10:30 – 10:45Informačně propagační vystoupení
10:45 – 11:15Nutriční doporučení Ministerstva zdravotnictví v praxi – 2. část
11:15 – 11:25Informačně propagační vystoupení
11:25 – 12:05Přestávka – občerstvení s informací hostitelů
12:05 – 12:35Spotřební koš a vliv nutričního doporučení
12:35 – 12:40Přestávka
12:40 – 13:40Jak úspěšně na plnohodnotné bezmasé slané obědy
(Placená část; účastníci obdrží osvědčení o absolvování, podmínkou je účast na celém semináři/60 min.)

Změna programu vyhrazena.

Počet účastníků placeného semináře je omezen, proto si, prosím, místo rezervujte včas.

Lektor

Ing. Pavel Ludvík, vedoucí redakce Jídelny.cz

Jak zajistit objektivní výsledky spotřebního koše

(Účastníci obdrží seznam nejpoužívanějších potravin a jejich doporučené zařazení do spotřebního koše.)

  • Nejčastější prohřešky v metodice, v nastavení parametrů a výpočtu
  • Rozbor klíčových údajů pro objektivní výpočet výživových norem
  • Některé nové požadavky na vykazování spotřebního koše
  • Jak hledat chyby, když výpočet vede k nesprávným výsledkům?
  • Zařazování potravin do skupin a volba správných koeficientů

Počet účastníků semináře je omezen, max. počet je 50 účastníků (placené školení).

Nutriční doporučení Ministerstva zdravotnictví v praxi – 1. část

  • Jak pracovat s nutričním doporučením?
  • Jak provést změny stravování – postupně, nebo skokem?
  • Polévky, masová a bezmasá jídla v praxi – co přináší doporučení a co praxe?
  • Jak se připravit na omezení v používání uzenin?

Nutriční doporučení Ministerstva zdravotnictví v praxi – 2. část

  • Přílohy, zelenina, nápoje – co přináší doporučení a co praxe?
  • Jak nově na svačiny v mateřských školách?
  • Jak uplatnit nutriční doporučení u jídelníčků s výběrem?
  • Umíte se přichystat na hodnocení jídelníčků?

Spotřební koš a vliv nutričního doporučení

  • Stručná pravidla pro výpočet plnění výživových norem
  • Řešení některých sporných situací, které nejsou popsány v legislativě
  • Objektivně vedený spotřební koš – základní rady, jak na to 
  • Vliv nutričního doporučení na spotřebu v některých skupinách potravin (maso)
  • Praktické rady, jak dosáhnout úspěšného plnění výživových norem

Jak úspěšně na plnohodnotné bezmasé slané obědy

(Účastníci dostanou 20 receptur úspěšných bezmasých slaných pokrmů ze školních jídelen.)

  • Praktické zkušenosti z jídelen se zaváděním bezmasých obědů
  • Jak vhodně kombinovat luštěniny s jinými potravinami v pokrmech?
  • Na čem závisí sytost bezmasého oběda?
  • Potraviny a postupy pro přípravu sytých plnohodnotných obědů
  • Význam množství a kvality bílkovin v pokrmech 
  • Optimální poměr živin ve stravě 
  • Rozbor receptur – hodnocení nutriční terapeutky, možná nutriční vylepšení, praktické zkušenosti s podáváním jídel, diskuse

Počet účastníků semináře je omezen, max. počet je 30 účastníků (placené školení). Na přípravě školení spolupracovala nutriční terapeutka Mgr. Jana Petrová.

Kde a kdy se s námi můžete setkat

DatumMěstoAdresaMapa
05.04.2016LiberecDům kultury Liberec spol. s r.o., Soukenné nám. 613mapa
06.04.2016Ústí nad LabemClarion Congress Hotel Ústí nad Labem, Špitálské náměstí 3517mapa
07.04.2016Hradec KrálovéKongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375mapa
12.04.2016České BudějoviceClarion Congress Hotel České Budějovice, Pražská třída 2306/14mapa
13.04.2016JihlavaDKO s.r.o., Tolstého 2mapa
14.04.2016Praha 9Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141mapa
18.04.2016Ostrava-HrabůvkaKulturní zařízení Ostrava-Jih, Dr. Martínka 1439/4mapa
19.04.2016OlomoucBEA centrum Olomouc , tř. Kosmonautů 1288/1mapa
20.04.2016ZlínBaťův institut, budova 14/15 továrního areálu, Vavrečkova 7040mapa
21.04.2016Brno-VinohradyZákladní škola Brno, Čejkovická 10mapa
26.04.2016Praha 9Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141  NOVÉmapa
27.04.2016PardubiceABC klub, Štolbova 2665mapa
28.04.2016PlzeňAngelo Hotel Pilsen, U Prazdroje 6mapa

Pro velký zájem byl přidán termín v Praze: úterý 26. 4. 2016.

Účastnický poplatek

Krajská konference hromadného stravování                                bezplatná účast
1 x seminář / osoba / den550 Kč
2 x semináře / osoba / den900 Kč

           
Podmínkou uvedených cen je, že seminář absolvuje stejná osoba.
Ve výjimečných případech lze uhradit vstupné v hotovosti. Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč!

Podrobnosti – rezervace

  1. Na konferenci i seminář je nutno se přihlásit elektronickou formou na http://www.jidelny.cz.
  2. Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání semináře převodem na účet u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Do příkazu uveďte příjmení účastníka (pro identifikaci platby). Předpis k platbě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.cz. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě.
  3. Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě na Vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou. 
  4. Zaslaná přihláška je závazná. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 3 pracovní dny před zahájením semináře. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč. Přihlášku lze zrušit pouze písemně na e-mail: info@jidelny.cz. Při neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
  5. Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz. 
  6. V případě dotazů jsme Vám k dispozici na telefonním čísle 731 331 095 od 8:00 do 11:30 hod nebo na info@jidelny.cz.

Knižní tipy pro pracovníky školních jídelen

Receptury ze soutěží školních jídelen

  • Všechny recepty byly vytvořeny v prostředí školních jídelen.
  • Základem je 500 receptur z celostátních soutěží školních jídelen O nejlepší školní oběd. 
  • K základním receptům pro strávníky bez zdravotního omezení jsou připravené i varianty pro bezlepkovou a šetřící dietu (tam, kde to bylo možné).

Kromě klasických jídel tvoří převážnou část receptáře nová, nápaditá, moderní a pestrá jídla, která Vám pomohou obohatit a osvěžit jídelníček ve Vaší školní jídelně.

Dietní varianty receptur byly připraveny registrovanými nutričními terapeuty. Proto odpadá povinnost schvalování těchto receptur nutričním terapeutem a lze je využít pro přípravu dietních pokrmů dle novely vyhlášky o školním stravování.

Prodejní cena 1 490 Kč včetně DPH.    >>>  Koupit

Základy výživy pro stravovací provozy

Praktická příručka o zásadách výživy ve školních jídelnách. Obsahuje věcné informace doplněné o příklady z praxe.

Slouží ke snadné orientaci v poznatcích o výživě. Věnuje se stravování žáků, dětí s dietou, nemocným, sportujícím a seniorům.

Prodejní cena 335 Kč včetně DPH.    >>>  Koupit

Autor: Redakce Jídelny.cz

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se
  • Autor: 1jitka

    počet účastníků
    Dnes mi přišla pozvánka na krajskou konferenci, chtěla jsem se přihlásit,ale bohužel již je vše obsazeno.Bezplatná,tak placená část. Není počet 30 osob pro pražskou oblast trošku málo?

  • Autor: Ejsmanová

    Konference
    Také jsem měla zájem o konferenci a bohužel Praha a Plzeň nedostupná. Budete v tomto roce ještě něco podobného pořádat. Děkuji za odpověď

    • Autor: Jídelny.cz

      Z důvodu velkého zájmu o Krajskou konferenci v Praze ve čtvrtek 14. 4. 2016 jsme zajistili její opakování v dalším termínu: 26. 4. 2016. Konference bude mít nezměněný program i rozsah.