Přeskočit na obsah

Užitečná školení pro vás na konci prázdnin – poslední volná místa

Na konci prázdnin plánujeme uskutečnit řadu školení, která budou pro vás a zejména pro vaše nově nastupující kolegyně velmi užitečná. Seznamte se s těmito akcemi a myslete na přihlášky již nyní.

Autor: Jitka Fejtková

Na konci prázdnin budou nastupovat do práce vaše nové kolegyně, vedoucí jídelen i kuchařky, a budete jim muset předat spoustu informací. Možná ale i vy budete zahajovat působení na novém pracovišti a po týdnech odpočinku si budete chtít zopakovat některé důležité informace, které jsou pro školní stravování velmi potřebné.

Společnost Jídelny.cz připravila na konec prázdnin několik seminářů, které vám i vašim novým kolegyním mohou v novém školním roce pomoci.

Teorie a praxe spotřebního koše

Seminář přináší všechny informace potřebné pro úspěšné dodržování spotřebního koše. Úvodem budou účastníci seznámeni s legislativou, jejími úskalími a praktickými dopady, a s platnými výživovými normami. V další části budou podrobně rozebrány všechny údaje, které mají vliv na správnost výpočtu spotřebního koše. Víte, které to jsou? Mimořádná pozornost bude věnována zařazování potravin do skupin (včetně praktických příkladů a rozboru etiket výrobků), a zkušenostem, jak zlepšit dodržování spotřebního koše.

Lektorem je Ing. Pavel Ludvík

Termíny:

28. 8. 2018 Brno

29. 8. 2018 Praha poslední 4 volná místa

Další podrobnosti

Kurz pro nové vedoucí školní jídelny

Nastupujete nově na pozici vedoucí školní jídelny a potřebujete se dozvědět souhrn nejvýznamnějších informací, které budete pro řízení jídelny potřebovat? Pak právě pro vás je určen tento kurz.

Co se na kurzu dozvíte?

  • Co to je školní jídelna
  • Co je důležité nezanedbat při převzetí jídelny
  • Hygiena, sanitace a bezpečnost stravovacího provozu – na co se zaměřit
  • Kontrola ekonomiky provozu
  • Jak na řízení školní jídelny
  • Co to je kvalita stravovacího provozu
  • Nejdůležitější legislativa pro stravovací provozy

Termíny:

29.–30. 8. 2018  Praha  posledníh 6 volných míst

12.–13. 9. 2018  Brno

Další podrobnosti

Hygienické minimum a systém HACCP

Cílem semináře je shrnout podstatné znalosti v oblasti hygieny a připomenout či doplnit, co vše by měli pracovníci ve stravovacím provozu vědět a dodržovat. Seminář má dvě části. První část – Hygienické minimum – se bude zabývat bezpečnou manipulací s potravinami. Proberete si základní požadavky osobní i provozní hygieny, zásady správné výrobní a hygienické praxe i v souvislosti s manipulací s alergeny, dále základní znalosti o mikroorganismech a dozvíte se, jak předcházet tomu, aby způsobily onemocnění strávníků.

Druhá část bude zaměřena na systém HACCP. Připomenete si problematiku nebezpečí z potravin a systému HACCP a dozvíte se, jak systém HACCP ověřovat v praxi.

Lektorkou je Ing. Lucie Janotová, Ph.D.

Termíny:

22. 8. 2018 Praha NOVÝ TERMÍN poslední 1 volné místo

27. 8. 2018 Plzeň (obsazeno)

28. 8. 2018 Brno (obsazeno)

29. 8. 2018 Praha (obsazeno)

30. 8. 2018 Praha (obsazeno)

Další podrobnosti

Účastníci všech seminářů obdrží osvědčení o absolvování. Věříme, že nejen osvědčení, ale i praktické znalosti získané na těchto seminářích, budou výborným základem pro to, aby nový školní rok byl pro vaši jídelnu úspěšný. Pokud máte zájem o termín, který je obsazený, napište nám na info@jidelny.cz. Zařadíme vás mezi náhradníky. 

Krajské konference hromadného stravování proběhnou v říjnu 2018. Přihlášky na konference budou k dispozici od 7. září 2018. 

Přejeme vám krásné prázdniny a těšíme se na další setkání s vámi!

Jitka Fejtková – za organizační tým seminářů

Autor: Jitka Fejtková

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se