Přeskočit na obsah

V jaké atmosféře proběhlo Podzimní školení pro vedoucí školních jídelen?

Autor: Redakce Jídelny.cz
V jaké atmosféře proběhlo Podzimní školení pro vedoucí školních jídelen?

Prázdniny utekly jako voda a s příchodem podzimu jsme pro vás zorganizovali ve městech Praha, Brno a Plzeň školení pro vedoucí školních jídelen. Již během registrace jsme zaznamenali váš velký zájem a ve všech sálech jsme navyšovali kapacitu. Celkově se letošních podzimních konferencí zúčastnilo více než 400 lidí. 

Znovu se nám potvrdilo, že tato setkání jsou místem, kde vedoucí školních jídelen mohou najít podporu, inspiraci a praktickou pomoc – a to jak od kolegů, kteří řeší podobné problémy, tak od odborníků, jenž se podíleli na programu jako lektoři, organizátoři nebo vystavující partneři. Nechyběly degustace, konkrétní ukázky, co a jak funguje ve školním stravování a zkušení řečníci, kteří účastníkům přiblížili aktuální dění v hromadném stravování. 

Tolik debat a diskuzí o budoucnosti školního stravování jsme opravdu dlouho nezaznamenali a bylo nadmíru jasné, že všichni máte společný cíl: vařit pro své strávníky pokrmy, které mají skutečnou hodnotu, a to nejen „na papíře.“ 

Jaké přednášející jste mohli vidět v akci? 

Nesmírně si vážíme času a ochoty všech našich přednášejících podělit se o své zkušenosti s ostatními v sále. A pokud se povede navázat spolupráci i s někým, kdo ví nejlépe, s čím se vedoucí ŠJ musí potýkat, neboť sám tuto pozici vykonává, je to pro nás o to vzácnější. Tímto naším speciálním hostem a zároveň přednášejícím byla Bc. Renáta Černá, vedoucí školní jídelny v Dobřanech u Plzně. Podělila se mimo jiné o zkušenosti z pilotního testování spotřebního koše. Očekávali jsem, že téma vzbudí velké emoce a těší nás, že závěr přednášky jste využili k otevřené diskuzi a zájmu o budoucnost školních jídelen. 

 Mgr. Alena Strosserová, metodička školního stravování pro Prahu 3, na toto téma navázala neméně důležitou přednáškou z pohledu legislativního a na závěr konferenčního dne stručně a srozumitelně vysvětlila, jaké konkrétní úkoly spadají do práce vedoucí školní jídelny. 

Poděkování na závěr

Každému, kdo se akce účastnil patří naše díky. Vám, účastníkům a čtenářům portálu Jídelny.cz, vám, kteří jste se postarali o kuchařské ukázky a ochutnávky i vám, kteří nám předáváte své myšlenky. Ředitel Jídelen.cz, Lukáš Doubek dodává: „Tyto akce jsou příležitostí, jak se navzájem podpořit a společně hledat řešení každodenních výzev, se kterými se ve školních jídelnách setkáváte. Věřím, že jste si z programu odnesli spoustu zajímavých podnětů, ať už z kuchařské show, nebo z diskusí s odborníky.“ 

Co přinese školnímu stravování rok 2025, si zatím můžeme jen představovat. Jisté však je, že pro vás tyto konference budeme pořádat i nadále – zdarma, s odborníky a v atmosféře otevřené diskuzím a podnětům. Na další školení pro vedoucí školních jídelen se můžete těšit na jaře příštího roku.  

A jako úplnou tečku k dnešnímu článku přidáváme i krátký video sestřih, který vám jistě přiblíží atmosféru zase o něco více.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se