Jídelny.cz Vás tímto srdečně zvou na naši, v pořadí již druhou, online konferenci hromadného stravování, která proběhne 24. listopadu 2020 od 8:00 hod. Online konference portálu Jídelny.cz proběhne přes odkaz na internetovou stránku, formou živého vysílání přednášek na vybraná témata.
Výklad lektorů bude doplněn prezentací a podkladovými materiály, které už nyní máte k dispozici ke stažení.
Pokud budete mít k tématu před nebo během konference dotaz, můžete ho lektorovi položit prostřednictvím chatu, na který bude lektor reagovat během diskuze.
Potřebujete jen internetový prohlížeč a počítač s reproduktory nebo sluchátka.
Připojte se k nám již v 7:50, ať si vše vyzkoušíte a nic vám neunikne.
- Již jste si objednávku vyplnili? Pokračujte na stránku >>> Online konference hromadného stravování <<< klikněte na zelené tlačítko Přihlásit se a zadejte své uživatelské jméno a heslo. Po přihlášení ke svému účtu se Vám ve spodní části stránky aktivuje vstup do živého vysílání.
- Ještě nemáte vstup na online konferenci objednaný? Pokračujte na stránku >>> Online konference hromadného stravování <<< klikněte na oranžové tlačítko Objednat webinář a vyplňte objednávku.
Hlavní partneři online konference
Partneři online konference
Před začátkem online konference doporučujeme:
- ověřit, zda máte nainstalovaný internetový prohlížeč vhodný pro spuštění webináře vhodné jsou prohlížeče Microsoft Edge, Google Chrome, Opera nebo Mozilla Firefox,
- ověřit připojení na internet,
- otestovat funkčnost reproduktorů nebo sluchátek a ještě před začátkem online konference zkontrolovat nastavení hlasitosti,
- zajistit, aby Vás po dobu živého vysílání nikdo nevyrušoval.
Pokud se přihlašujete z organizace s přísnými pravidly pro správu sítě, může být přenos videa v síti zakázán a je nutné kontaktovat Vaše IT oddělení! V tomto případě doporučujeme informovat IT oddělení o termínu konání online konference a zkonzultovat funkčnost přehrávání videa a připojení.
Program online konference
08:00–08:15 | Zahájení konference – Jídelny.cz |
08:15–09:05 | První konferenční blok |
Kontrola finanční bilance – Ing. Vladimír Bureš | |
Informačně propagační vystoupení | |
Diskuse k přednášce | |
Přestávka | |
09:05–10:15 | Druhý konferenční blok |
Kontrola uzávěrky skladu a stravného – Ing. Vladimír Bureš | |
Informačně propagační vystoupení | |
Diskuse k přednášce | |
Přestávka | |
10:15–11:10 | Třetí konferenční blok |
Co vše musí znát vedoucí školní jídelny ohledně přijímání nových pracovníků – Mgr. Alena Strosserová | |
Informačně propagační vystoupení | |
Diskuse k přednášce | |
Konec online konference |
Změna programu vyhrazena.
Lektoři:
- Mgr. Alena Strosserová – Městská část Praha 3, odbor školství
- Ing. Vladimír Bureš – Veřejná informační služba, spol. s r.o.
Kontrola finanční bilance
Lektor: Ing. Vladimír Bureš – Veřejná informační služba, spol. s r.o.
Víte, že můžete finanční bilanci nechat kolísat v poměrně velkém rozsahu a nikdy ji nenulovat, ani uměle k nule nepřibližovat? Dovedete takový postup obhájit před kontrolním orgánem? Je správné převést úsporu nebo provar do dalšího roku? Kdy finanční bilanci školní jídelny členit, anebo nečlenit po skupinách strávníků a proč? Kdy je třeba dělat více samostaných skladových výdejek? Ukážeme si jednoduchý a přitom dobře obhajitelný pohled na tuto problematiku, který Vám usnadní práci s finanční bilancí i související jednání s kontrolními orgány.
Kontrola uzávěrky skladu a stravného
Lektor: Ing. Vladimír Bureš – Veřejná informační služba, spol. s r.o.
Našli jste někdy chybu ve skladu či stravném až po několika měsících a pracně ji napravovali? Míváte starosti, zda jste uzávěrku provedli a odevzdali správně, zda jste nepřehlédli nějakou chybu? Nemohli jste se někdy shodnout s účetní, zda je chyba u Vás nebo u ní? Na semináři se dozvíte, jak se ve školní jídelně neustále mění ekonomické hodnoty a jak na sebe navazují. Zjistíte, co je pro řádnou kontrolu uzávěrky důležité a na čem naopak vůbec nezáleží. Zjednodušíte si Vaše pracovní postupy. Ukážeme si základní principy velmi jednoduché, rychlé a přitom spolehlivé kontroly uzávěrky. Při využití získaných poznatků v praxi získáte během 10 minut jistotu, že máte uzávěrku provedenou správně, anebo objevíte každý rozpor ještě před tím, než uzávěrku odevzdáte. Po uzávěrce budete klidně spát – účetní Vám ve Vaší uzávěrce již žádnou chybu neobjeví.
Co vše musí znát vedoucí školní jídelny ohledně přijímání nových pracovníků
Lektor: Mgr. Alena Strosserová – Městská část Praha 3, odbor školství
Zaměříme se na základní znalosti z oblasti pracovního práva potřebné k výběru a přijímání nových pracovníků školní jídelny: jaké náležitosti má mít pracovní smlouva, jak správně zařadit pracovníky do platové třídy a podle čeho určit platový stupeň, jaké požadavky jsou kladeny na kvalifikaci pracovníků, jakou roli při určování platového stupně hraje praxe. Jaké složky platu jsou nárokové, které nenárokové, kdy dochází ke změnám platu.
Vstup na online konferenci je zdarma.
Pro registrované účastníky před termínem 24. 11. 2020 bude záznam z online konference k dispozici po dobu
1 týdne.
V případě pozdější registrace bude k dispozici záznam za poplatek 200 Kč.
Připojte se a sledujte nás 24. listopadu 2020, těšíme se na Vás!
Tým Jídelny.cz
Diskuze