Již 27.2.2020 proběhne v Praze 2. ročník workshopů ASPOS. Na co se můžete těšit a co to vlastně je ten workshop?
Workshop je v překladu „dílna“. A i workshopy ASPOS jsou v podstatě takové malé dílničky, kde si vše osaháte a vyzkoušíte. Workshopy ASPOS se zaměřují na praxi a srozumitelnost. Cílem je tedy naučit se prakticky používat a aplikovat teoretické znalosti. Nedílnou součástí workshopů je vždy prostor zeptat se lektora na cokoliv, co Vás zajímá.
Letošní workshopy nabízí široké spektrum témat. Všechna témata ale mají jedno společné – školní stravování.
Přihlaste se zde.
Příprava pokrmů
Jedním z nejžádanějších workshopů loňského i letošního ročníku, je příprava luštěninového jídelníčku s praktickou ukázkou a ochutnávkou. S lektory se doslova podíváte pod pokličku vaření luštěninových jídel tak, aby strávníkům chutnala. Naučíte se nejen základní principy tvorby luštěninového jídelníčku, ale získáte velké množství tipů a rad, jak v jídelně zaujmout.
Nové téma Diety rozhodně osloví ty, kteří mají strávníky se speciálními dietními požadavky. Během workshopu sestavíte bezlepkový a šetřící dietní jídelníček, vyzkoušíte si, jestli se v potravinách vyznáte a naučíte se technologické postupy pro přípravu surovin konkrétních diet.
Hygiena
Z kuchyně se příliš nevzdálíme a v dalším workshopu se s lektorem podíváte na zoubek Auditu školní jídelny. Workshop se odehrává přímo ve školní jídelně, kde si ukážete na konkrétních příkladech, na co si dát pozor, jak se připravit nebo kdo může audit provádět či k čemu vlastně interní audit slouží.
Při zpracování potravin vzniká značné množství odpadů. Nakládáte s nimi správně? Lektor Vás naučí, co udělat s odpadem před vyhozením, jaké jsou obecně vaše povinnosti, jak se správně likvidují zbytky jídel a jak je to například s drtičem odpadů. A to vše opět prakticky a srozumitelně.
Posledním hygienickým tématem je HACCP. Naučte se na konkrétních příkladech, jak s HACCP pracovat v praxi, pochopte jeho důležitost a nevnímejte ho pouze jako formální stránku. Máte-li v HACCP nejasnosti, je pro vás tento workshop jasnou volbou.
Ekonomika
Nejžádanější tématem 1. ročníku byly kalkulace cen jídel a ani letos tomu není jinak. Workshop Vás provede kalkulacemi od A do Z a na konkrétních příkladech z praxe se naučíte, jak správně stanovit cenu jídla, jak rozpočítat mzdové a režijní náklady mezi hlavní a doplňkovou činnost nebo co vlastně znamenají čísla ve výsledovce. Toto je samozřejmě jen střípek z toho, co si pro Vás lektor připravil.
Manažerské dovednosti
Jak si zjednodušit řízení lidí ve školní jídelně? V tomto workshopu se naučíte, jak zajistit, aby každý pracovník přesně věděl, co má dělat a aby to opravdu dělal bez nutnosti neustálého připomínání, anebo zjistíte, jak si obhájit dostatečný počet pracovníků u vedení. Workshop plný otázek a odpovědí Vám jistě zodpoví vše, co potřebujete umět pro správné a efektivní řízení lidí.
Vyberte si 4 workshopy a přijeďte si užít den, který je Vám šitý přímo na míru.
Více informací a přihlášku naleznete zde.
Těšíme se na setkání s Vámi.
Diskuze