Přeskočit na obsah

Zdravé a rychlé recepty na rostlinné pomazánky

Autor: Redakce Jídelny.cz
Zdravé a rychlé recepty na rostlinné pomazánky

Pomazánky jsou oblíbené pro svou variabilitu a jednoduchou přípravu. Často se podávají s pečivem, krekry nebo čerstvou zeleninou. Mohou být skvělým způsobem, jak využít zbytky jídla nebo sezónní zeleniny. Připravili jsme pro vás dva jednoduché recepty, které připravíte během pár sekund, chutnají skvěle a jsou super zdravé.

Když vaši strávníci z různých důvodů preferují rostlinnou stravu

A tím nejčastějším důvodem může být jiná forma životního stylu – veganství. Jedná se o přísnější formu vegetariánství, kdy jsou ze stravy vylučovány veškeré potraviny živočišného původu (maso, mléko, vejce, dokonce i med). Strava veganů často postrádá některé živiny, které nám dodávají právě živočišné potraviny. Při sestavování jídelníčku je třeba důsledně dbát na zařazování široké škály potravin a jejich vhodnou kombinaci. Pokud zařazujeme do pokrmů veganské alternativy sýrových výrobků, je dobré ohlídat si, zda jsou produkty obohaceny o vitamíny – především B12.

Stejně tak mohou rostlinnou stravu vyhledávat všichni, kteří trpí laktózovou intolerancí.

Produkty použité v uváděných receptech neobsahují laktózu, což je výhodné pro děti s intolerancí na mléčné výrobky, a zároveň snižují riziko alergických reakcí. Veganské sýry navíc podporují pestrost stravy, která je důležitá pro zdravý růst a vývoj našich malých strávníků.

Více informací můžete najít na stránkách našich partnerů:

Violife professional

Robot Coupé

Úvodní fotografie: www.freepik.com

Autor: Redakce Jídelny.cz

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se