Pomazánky jsou oblíbené pro svou variabilitu a jednoduchou přípravu. Často se podávají s pečivem, krekry nebo čerstvou zeleninou. Mohou být skvělým způsobem, jak využít zbytky jídla nebo sezónní zeleniny. Připravili jsme pro vás dva jednoduché recepty, které připravíte během pár sekund, chutnají skvěle a jsou super zdravé.
Když vaši strávníci z různých důvodů preferují rostlinnou stravu
A tím nejčastějším důvodem může být jiná forma životního stylu – veganství. Jedná se o přísnější formu vegetariánství, kdy jsou ze stravy vylučovány veškeré potraviny živočišného původu (maso, mléko, vejce, dokonce i med). Strava veganů často postrádá některé živiny, které nám dodávají právě živočišné potraviny. Při sestavování jídelníčku je třeba důsledně dbát na zařazování široké škály potravin a jejich vhodnou kombinaci. Pokud zařazujeme do pokrmů veganské alternativy sýrových výrobků, je dobré ohlídat si, zda jsou produkty obohaceny o vitamíny – především B12.
Stejně tak mohou rostlinnou stravu vyhledávat všichni, kteří trpí laktózovou intolerancí.
Produkty použité v uváděných receptech neobsahují laktózu, což je výhodné pro děti s intolerancí na mléčné výrobky, a zároveň snižují riziko alergických reakcí. Veganské sýry navíc podporují pestrost stravy, která je důležitá pro zdravý růst a vývoj našich malých strávníků.
Více informací můžete najít na stránkách našich partnerů:
Úvodní fotografie: www.freepik.com
Diskuze