V úterý 7.6.2022 jsme přivítali účastníky pilotního kurzu zdravého vaření v kuchařském studiu Rational v Praze. I když nám počasí moc nepřálo a většina z příchozích pěkně zmokla, na jejich rozpoložení jim to neubralo ani trochu. Panovala dobrá nálada a v jejich očích bylo vidět očekávání a zvědavost.
O čem se diskutovalo
Ovace sklidila čočková polévka. Účastníci si cenili její konzistence a perfektního dochucení. Poutavá diskuse se pak odehrála při degustaci osmažených řízků z konvektomatu. Návštěvníci kurzu pomáhali s jejich obalováním a při následném ochutnávání si vyměnili své zkušenosti a názory na to, jak dosáhnout co nejlepší křupavosti a barvy, jaká mouka je pro smažení v konvektomatu nejlepší a jaké další suroviny volit pro lepší vzhled. Zazněly užitečné tipy na sezam nebo červenou papriku.
Další podnětná diskuse proběhla při přípravě rybího burgeru, který vznikal za pomoci účastníků. Měli dobré nápady, jaké zajímavé alternativy by šlo připravit bez nutnosti využít bulku. Zmíněna byla třeba možnost využití jako přírodní karbanátek s kaší či s čočkou.
Co nejvíce chutnalo
Asi nejvíce účastníky potěšil rybí burger. Překvapila je chutnost a také to, že z něj ryba vůbec nebyla cítit a poznat. Z anket jde také o nejčastěji zmiňovaný pokrm, který určitě vyzkouší. Kromě již zmíněné čočkové polévky byly dalším velmi kladně hodnoceným pokrmem cottage lívanečky.
Dojmy z kurzu dokreslují reakce z anket, které nám účastníci po kurzu vaření v Praze vyplnili.
Co se Vám na akci nejvíce líbilo:
1. jednoduché vaření a velmi chutná jídla
2. překvapila mě nízká cena kurzu, všechna jídla byla skvělá, oceňuji bezlepkové pokrmy
3. ta dokonalost, konvektomat, pánve
4. pan Peťa Náhlík
Který recept vyzkoušíte:
1. hrachová kaše
2. nejdříve vše vyzkouším doma a potom ve školce
3. postupně určitě všechny
4. těsto na pizzu ze špaldové mouky
Co Vám vadilo, chybělo anebo byste chtěl/a jinak:
1. nic
2. nic mě nenapadá
3. bylo to krátké 🙂
4. vše dokonalé
Jaké menu byste rádi viděli na příští akci:
1. zase nějakou polévku a další laskominy
2. pomazánky
3. bezmasá jídla
4. pomoci vymyslet nějaké slavnostní menu na závěr školního roku
Co můžeme příště zlepšit:
1. nic, jste fakt dobří
2. nějaké polévky
3. příště mě třeba něco napadne 🙂
4. myslím si, že nic
Vzkaz pro realizační tým:
1. jídlo bylo výtečné a celý servis na výbornou
2. moc děkujeme za takovéto akce, přeji hodně úspěchů
3. vždy skvělé, odvádíte skvělou práci
4. super zážitek
Celkový obrázek doplňujeme několika fotografiemi z průběhu kurzu.
Nejen z anket, ale i z živých ohlasů bylo cítit nadšení. Účastníci zmiňovali, že prý dlouho na ničem takovém nebyli a akce se jim moc líbila. Těší se na příště.
Ještě nyní se můžete zúčastnit kurzu 15.6.2022 v Ostravě – máme poslední volná místa. Další termín kurzu Zdravé vaření oblíbených dětských jídel plánujeme na 23.8.2022. Místo konání ještě upřesníme. Ranní kurz začíná od 8 hod., odpolední pak od 13 hod. Maximální kapacita každého kurzu je 15 osob. Chcete-li se i Vy hravou a zábavnou formou dozvědět, jak připravit oblíbená jídla tak, aby byla zajímavá pro malé strávníky, neváhejte a zajistěte si své místo včas. Těšíme se na vás! |
Tým Jídelny.cz
Diskuze