5. odborná konference iniciativy Vím, co jím a piju proběhne ve čtvrtek 21. 1. 2016 v Hotelu Diplomat, Evropská 370/15, Praha 6 – Dejvice. Registrace od 9:30, zahájení v 10:00, konec je plánován v 15:30. Přihlásit se je možné zde.
Dopolední sekce 10:00 – 12:00
Aktivity MZ ČR v oblasti podpory zdraví a primární prevence nemocí
Marta Špillingová, M.A., MPH, vedoucí oddělení podpory zdraví a primární prevence MZČR
Sůl, cukr, rizikové tuky – jaký mají vliv na naše zdraví? (pohled lékaře)
Prof. MUDr. Věra Adámková, CSc., přednosta preventivní kardiologie, CEM IKEM
Národní strategie Zdraví 2020 – Akční plány na podporu správné výživy a výzvy pro potravinářský průmysl
Doc. MUDr. Dana Müllerová, Ph. D., odborný garant akčních plánů Národní strategie Zdraví 2020, LF KU Plzeň
Healthy Choices should be everywhere (Značky na potravinách – zkušenosti Choices programme) – v anglickém jazyce, překlad bude k dispozici
Rutger Schilpzand, Executive Secretary of Choices International Foundation
Úloha loga Vím, co jím v podpoře správné výživy, příležitosti pro výrobce v roce 2016
Robert Svoboda, předseda správní rady VCJ
Jak číst etikety potravin a umíme vybírat výživově vhodné potraviny? (Výsledky průzkumu)
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., předsedkyně Českého národního vědeckého výboru při Vím, co jím a piju o.p.s., potravinářský technolog, místopředsedkyně Společnosti pro výživu
Odpolední sekce 13:00 h – 15:30 h
—Blok A: Potravináři a zdraví
Podpora zdravého životního stylu jako marketingový nástroj
MUDr. Marie Nejedlá, Vedoucí Centra podpory veřejného zdraví, Státní zdravotní ústav
Kvalita a nutriční hodnota potravin – základ pro dobrý obchod
Kritéria VCJ jako možné vodítko pro vhodné reformulace potravin
Doc. Ing. Jiří Brát, CSc., vědecký tajemník Národního vědeckého výboru při VCJ; předseda výboru pro zdravotní a sociální politiku Potravinářské komory a České technologické platformy pro potraviny
Odpovědnost společnosti Ahold ve vztahu k výživové hodnotě potravin (pohled z retailu)
Ing. Pavel Mikoška, CSc., manažer kvality Ahold Czech Republic, a.s.
Možnosti úprav receptů s ohledem na rizikové živiny – příklady z praxe (pohled technologa)
Ing. Jan Pivoňka, Ph.D., Vysoká škola chemicko-technologická v Praze – odborný asistent, EUROFINS CZ, s.r.o. – výkonný ředitel
Jak využít logo Vím, co jím k podpoře prodeje – case study Nominal
Mgr. art. Ivona Hofmann, marketing, Nominal s.r.o.
—Blok B: Školní a hromadné stravování
Současné a plánované aktivity MŠMT
PaedDr. Miroslava Salavcová, Ministerský rada, Oddělení předškolního, základního a základního uměleckého vzdělávání, MŠMT
Vím, co jím – ozdravění výživy a aktivace pohybu na školách (představení komplexního projektu pro školy)
Robert Svoboda, předseda správní rady
The Concept of the Choices programme at school canteens and catering services – the Dutch example (Koncept školního stravování ve stravovacích provozech – příklad NL)
Rutger Schilpzand, Executive Secretary of Choices International Foundation
Zdravá školní jídelna – výsledky prvního roku
Mgr. Alexandra Košťálová, Státní zdravotní ústav
Svačení dětí – výsledky průzkumu
PhDr. Karolína Hlavatá, Ph.D., dietoložka, odborný garant VCJ
Jak může nutriční terapeut pomoci škole při podpoře správné výživy
Květa Krajíčková, nutriční terapeut, předsedkyně Sekce nutričních terapeutů ČAS ČLS JEP
Jak zlepšit kvalitu pokrmů s ohledem na nutriční hodnoty?
Diskuze
Autor: Regina
Konference
Škoda, že se to sem dostalo tak pozdě.
Ještě by mne zajímala cena této konference.
Děkuji
Autor: odpověď
Účast na konferenci není zpoplatněna.
Přihlášení předem je nutné z důvodu omezeného počtu míst. Registrace je platná po potvrzení ze strany iniciativy Vím, co jím a piju o.p.s.
Autor: Monik
Už mají obsazeno
Konference je zdarma, ale už se nesnažte, mají obsazeno