3. ročník kulinární soutěže Nejlepší kuchař/kuchařka 2020 ve společném stravování, kterou pořádala Asociace kuchařů a cukrářů ČR, je již úspěšně za námi. Finále probíhalo 25.–27.srpna 2020 v prostorách Makro akademie v Praze Stodůlkách.
Nyní vám prozradíme vítěze prvních čtyř kategorií soutěže, které byly určeny především školním jídelnám.
Kategorie MŠ:
1. místo – 51. mateřská škola Plzeň, p. o., Částkova 2140/6
Sladká svačinka: Smoothie miska
Slaná svačinka 1: Domácí lučina s česnekovou trávou
Slaná svačinka 2: Pomazánka z tempehu a fermentované papriky
2. místo – Mateřská škola Podlesí, Příbram
Sladká svačinka: Domácí vanilkový pribináček s hruškovo-jablečným pyré
Slaná svačinka 1: Domácí kváskový chléb, drožďová pomazánka s křepelčími vajíčky a zeleninkou, melta
Slaná svačinka 2: Špenátové rolky s chia semínky, jahodový kefír
3. místo – Mateřská škola, Drobného 299, Nové Město na Moravě, p.o.
Sladká svačinka: Crumble s lesním ovocem, borůvkové smoothie
Slaná svačinka 1: Kapsičky z tvarohového těsta plněné ratatouille sypané parmezánem
Slaná svačinka 2: Pomazánka z čerstvého smetanového sýra s pečeným česnekem ovoněný tymiánem, žitná bagetka, zeleninová přízdoba
Kategorie ZŠ:
1. místo – Základní škola Svitavy, Felberova 2
Pokrm: Šťavnaté kuřecí minikarbanátky se sýrem a zeleninou, bramborovo-batátové pyré, pečená červená řepa s mrkví a bylinkami
2. místo – Ekolandia s.r.o., Výletní 36, Brandýs nad Labem
Pokrm: Vepřová kotleta plněná kaštany a švestkami s dýňovou omáčkou a karlovarský knedlík s chia semínkem
3. místo – Základní škola Valašské Klobouky, Školní 856
Pokrm: Kuřecí steak na tymiánu, rajčatovo-paprikový přeliv, jáhly s kurkumou, zeleninový salát s dýňovými semínky
Kategorie SŠ:
1. místo – F-Gastro catering zařízení školního stravování s.r.o., Školní jídelna Slovanská, Vrchlabí
Pokrm: Marinovaná vepřová pečeně, dýňové pyré, cherry rajčátka, listové trhané saláty
2. místo – Základní škola Nové Město na Moravě okr. Žďár nad Sázavou, Leandra Čecha 860
Pokrm: Jarní závitek z kuřecího masa a zeleniny, gratinované brambory, pečená zelenina
3. místo – Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Praha – Čakovice, Ke Stadionu 623/9
Pokrm: Kuřecí roláda s bazalkou, sušenými rajčaty a mozzarellou, hráškové rizoto s parmazánem
Kategorie Bezmasý pokrm:
1. místo – F-Gastro catering zařízení školního stravování s.r.o., Školní jídelna Slovanská, Vrchlabí
Pokrm: Barevná letní miska
2. místo – Mateřská škola Hronov, Havlíčkova 520
Pokrm: Fazolová kaše podávaná s kořeněnou omáčkou z pečených paprik, vlašskými ořechy a mesclun salátem
3. místo – Léčebné lázně Konstantinovy Lázně, a. s., Rodrigo Retamal
Pokrm: Domácí špagety s mořskými řasami a rajčatovou omáčkou s olivami a Šmakoun klasik
Vítězům ze srdce gratulujeme. Všem zúčastněným velmi děkujeme za odvahu se přihlásit do soutěže i přes letošní složitější situaci s koronavirem, děkujeme za skvělé výkony, které před obecenstvem a hodnotící porotou předvedli a v neposlední řadě i za to, že všem opět ukázali, jak skvěle, moderně a chutně se v našem společném stravování vaří.
Diskuze