Přeskočit na obsah

Zorientujte se v práci kuchařky školní jídelny od A do Z

Nastupujete nově na pozici kuchařky školní jídelny, ale nemáte kvalifikaci? Přijali jste nekvalifikovanou kuchařku a potřebujete ji kvalitně zaškolit do provozu? Pomoci vám může naše novinka – specializovaný e-kurz pro nové kuchařky.

Autor: Mgr. Michaela Divišová
redakce portálu Jídelny.cz
Zorientujte se v práci kuchařky školní jídelny od A do Z

Pozice kuchařky školní jídelny je zcela zásadní a nepostradatelná. Náš nejnovější e-kurz určený pro nové kuchařky vás seznámí se vším, co je při této práci nutné znát. Problematika školního stravování je natolik obsáhlá, že pro nováčka není jednoduché se v ní zorientovat.

I pro nekvalifikované kuchařky školních jídelen

E-kurz pro nové kuchařky vám orientaci usnadní. Je speciálně navržen a připraven pro ty, kteří v této pozici začínají, jsou v ní nejvíce půl roku, nebo teprve uvažují, že by do takového zaměstnání nastoupili. Provede vás znalostmi a postupy od začátku do konce, krok za krokem. Obsahuje veškeré podstatné znalosti potřebné i pro nekvalifikované pracovnice školních jídelen:

  • Úvod do fungování školní jídelny a potřebné názvosloví
  • Základy správné výrobní a hygienické praxe
  • Systém kritických bodů (HACCP)
  • Zásady značení pokrmů a potravin
  • BOZP a PO
  • Zbožíznalství
  • Spotřební koš a nutriční doporučení
  • Skladba denního a týdenního menu
  • Doporučené postupy pro sestavování jídelního lístku
  • Chování kuchařek u výdeje / Komunikace kuchařek se strávníky
  • Příprava dietních pokrmů
  • Rady a praktické příklady

Absolvent tohoto kurzu bude zdatným pomocníkem znalým v oblasti přípravy pokrmů ve školním stravování. Zároveň získá všechny znalosti potřebné k tomu, aby připravil nejlepší jídla pro dětské strávníky.

Klikací tlačítko Jdu do toho

Co vás v kurzu čeká

Kurz je ve formě videoškolení, která jsou namluvena předními odborníky na problematiku školního stravování. Celkový rozsah videí je přes 14 hodin, většina témat je podrobně popsána v tištěných materiálech. Studijní materiál si můžete stáhnout do svého počítače. Není potřeba si jej tisknout, pošleme vám jej vytištěný.

Ke studijnímu materiálu navíc poštou obdržíte učebnice, které jsou určeny pro navazující samostudium:

  • Učebnici výživy (cca 300 stran)
  • Učebnici hygieny (cca 200 stran)
  • Průvodce školní jídelny 1+1. Publikace se skládá se ze dvou dílů. První díl s podtitulem „Metodika řízení“ obsahuje návody k řízení školní jídelny a druhý díl s podtitulem „Receptury“ přináší receptář základních pokrmů pro školní stravování.

Kurz je přístupný po dobu 183 dnů od přijetí účastnického poplatku a je ukončen závěrečným testem. Po úspěšném splnění závěrečného testu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu.

Přihlášky:

Přihlásit se můžete elektronicky zde.
(Přihlášku najdete i v menu portálu Jídelny.cz v sekci E-shop – E-kurzy a webináře.)

Cena:

9 990 Kč včetně DPH

Nejste si jisti, zda je tento kurz právě pro vás? Projděte si materiály, které jsou dostupné zdarma, ať už některá naše výuková videa, ukázku studijního sešitu nebo přehled nejrozmanitějších kuchařských a cukrářských postupů. V rámci naší „ochutnávky“ si můžete vyzkoušet také ukázkový test.

Rádi vám pomůžeme se startem na této nelehké, ale důležité a záslužné pozici. Protože je to právě kuchařka školní jídelny, která svou prací formuje stravovací návyky dětí, jež mají významný vliv na jejich další život.

Mgr. Michaela Divišová – redakce portálu Jídelny.cz

Autor: Mgr. Michaela Divišová
redakce portálu Jídelny.cz

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se