Přeskočit na obsah

Nové konvektomaty

Konvektomat se stal základem moderní kuchyně. Článek popisuje, jaké jsou novinky u konvektomatů firmy RETIGO.

Autor: Marie Ludvíková

V moderní gastronomii stále stoupají nároky na bezpečnost a hygienu při přípravě pokrmů. Dvojnásob to platí ve školním stravování, kde strávníky jsou malé děti.

Nová modelová řada parních konvektomatů RETIGO 2003 byla navržena tak, aby splňovala požadavky i těch nejnáročnějších kuchařů. Avšak i menší provozy s nižšími nároky si z ní mohou vybrat. Je dáno modulárním systémem volitelného příslušenství a doplňkových funkcí. Každý si tak může vybrat to, co potřebuje.

Řada také přináší některá nová řešení a zajímavé technické prvky. Mezi ně patří např. modernizovaný systém hospodaření s vodou. Díky němu se minimalizuje spotřeba vody pro chlazení odpadu. Nově je také řešen odpad se sifonem a klesá tak celková spotřeba vody. Vnitřní nerezový prostor konvektomatu je díky zdokonalenému způsobu svařování zcela beze spár. Tím byl vytvořen hygienicky dokonalý varný prostor.

U bojlerových parních konvektomatů je při poruše bojleru zajištěn automatický přechod na systém přímého vyvíjení páry ve varném prostoru, čímž je umožněno dokončení přípravy pokrmů.

Konvektomaty Retigo řady 2003 jsou opatřeny novým moderním a atraktivním designem. To umožňuje, aby se tato zařízení stala součástí moderních kuchyní, kde kuchyně je integrovanou součástí jednoho velkého prostoru společně s místem pro strávníky. Ti pak mohou celý proces přípravy pokrmů na vlastní oči.

Na konvektomatech byl snížen počet tlačítek a umožněn tak rychlý přístup k nejpoužívanějším funkcím. Ovládání konvektomatu se tím stává velmi jednoduchým a intuitivním. Velký grafický displej umožňuje přehledně zobrazit všechny nastavené parametry včetně názvu pokrmu. Při spuštění některého ze základních režimů stačí nastavit pouze čas a teplotu a příprava pokrmů může začít. Díky velkému displeji můžete snadno a rychle zkontrolovat nastavené parametry. Můžete si připravit také knihu receptů, kde můžete mít připraveno až 99 programů.

Dodržování norem HACCP se pomalu stává standardem a mnozí zákazníci berou při výběru kuchyňských zařízení v úvahu, zda vybraná zařízení sledování dat HACCP podporují. Z tohoto hlediska poskytuje řada 2003 rovněž velký komfort. Data lze prohlížet přímo na displeji konvektomatu nebo je můžete vytisknout na externí tiskárně. Nejkomfortnějším způsobem je propojení konvektomatu s počítačem. Pro účely komunikace je ke konvektomatům dodáván speciální software. Ten umožňuje přenést data do počítače a tam je vyhodnocovat. Každý uživatel určitě ocení grafické znázornění průběhu teplot ve varném prostoru a uvnitř potraviny. Můžete si zde vytvářet vlastní programy pro příprav jídel. Lze je přímo z počítače spouštět, event. zamknout nastavené parametry, aby měl vedoucí provozu jistotu, že je nikdo nezmění.

Marie Ludvíková je externí redaktorkou portálu Jídelny.cz

Autor: Marie Ludvíková

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se