Potřebujete si osvěžit znalosti základních pravidel hygieny ve stravovacích provozech? Chcete znát legislativní novinky pro školní jídelny? Víte, jak nakládat s chemickými látkami v jídelně a s odpady? Rádi byste řídili vaši jídelnu lépe než dosud?
To vše se dozvíte na podzimních krajských konferencích portálu Jídelny.cz. Přijďte – nebudete litovat.
Program
08:00 – 09:30 | Hygienické minimum ve stravovacích provozech |
(Placená část; účastníci obdrží osvědčení o absolvování, podmínkou je účast na celém semináři/90 min.) | |
09:00 – 09:45 | Prezence účastníků |
09:45 – 09:55 | Zahájení konference – Jídelny.cz |
09:55 – 10:15 | Legislativní novinky pro stravovací provozy |
10:15 – 10:25 | Informačně propagační vystoupení |
10:25 – 10:55 | Povinnosti při nakládání s chemickými látkami a sanitace |
10:55 – 11:05 | Informačně propagační vystoupení |
11:05 – 11:45 | Odpady ve školní jídelně, kam s nimi |
11:45 – 11:55 | Informačně propagační vystoupení |
11:55 – 12:35 | Přestávka – občerstvení s informací hostitelů |
12:35 – 13:35 | Řídím dobře svoji jídelnu? |
13:35 – 13:45 | Přestávka |
13:45 – 15:45 | Řídím dobře svoji jídelnu? – 2. část |
(Placená část; účastníci obdrží osvědčení o absolvování, podmínkou je účast na celém semináři/120 min.) |
Změna programu vyhrazena.
Počet účastníků placeného semináře je omezen, proto si, prosím, místo rezervujte včas.
Lektoři
Ing. Lucie Janotová, Ph.D. – Jídelny.cz
Ing. Vladimír Bureš – Veřejná informační služba
Hygienické minimum ve stravovacích provozech
- Víte, jak bezpečně postupovat při manipulaci s potravinami i v souvislosti s alergeny? Přijďte si s námi připomenout, jaké zásady je třeba dodržovat, aby nedošlo k onemocnění strávníků.
- Zopakujte si s námi bezpodmínečně nutné požadavky osobní a provozní hygieny; zásady správné výrobní a hygienické praxe; informace o činitelích, kteří mohou způsobit onemocnění strávníků, a o tom, jak onemocněním předcházet.
Počet účastníků semináře je omezen, max. počet je 25 účastníků (placené školení).
Lektor: Ing. Lucie Janotová, Ph.D. – Jídelny.cz
Legislativní novinky pro stravovací provozy
- Jak je to s povinností informovat strávníka o výživových údajích u pokrmů?
- Co přinesla novela zákona o potravinách pro stravovací služby?
- Jak na připravu zmrazených polotovarů bez použití šokeru a co musíte splnit?
- Jak na přípravu polotovarů pohlíží dozorové orgány?
Lektor: Ing. Lucie Janotová, Ph.D. – Jídelny.cz
Povinnosti při nakládání s chemickými látkami a sanitace
- Víte, co se změnilo v legislativě a jaké povinnosti mají provozy při nakládání s chemickými látkami.
- Jste si jistí, že máte správně nastaven systém sanitace?
- Na co si dát pozor a jak ověřovat účinnost sanitace?
Lektor: Ing. Lucie Janotová, Ph.D. – Jídelny.cz
Odpady ve školní jídelně, kam s nimi
- Jaké jsou povinnosti původce odpadů?
- Jak správně odpady třídit a kam s nimi?
- Komu můžete předat obalové odpady, komu zbytky jídel a dalších potravin?
- Jak a proč vést průběžnou evidenci odpadů?
- Kdo může přijít na kontrolu?
Přednáška přináší odpovědi na otázky a mýty, jak by měly stravovací provozy likvidovat zbytky jídel, a mnoho dalších informací.
Lektor: Ing. Lucie Janotová, Ph.D. – Jídelny.cz
Na přípravě přednášky se podílela Ing. Jana Königová, technický poradce v oblasti životního prostředí.
Řídím dobře svoji jídelnu?
- Kde vzít čas na všechno, co se na nás valí?
- Jak rychle uklidnit naštvaného rodiče nebo učitelku?
- Jak úspěšně jednat se svým nadřízeným?
- Kdy jsem opravdu šéfem a kdy si to jenom myslím?
Účastníci získají odpovědi na položené otázky a seznámí se i s dalšími praktickými postupy, které směřují nejen k dosažení vynikajících výsledků při řízení pracovního týmu ve školní jídelně, ale i k úspěšnému osobnímu životu. Jednoduché, praktické, srozumitelné a okamžitě použitelné rady.
Lektor: Ing. Vladimír Bureš – Veřejná informační služba
Řídím dobře svoji jídelnu? – 2. část
Moji pracovníci se nechtějí učit nic nového, často jsou otrávení. Jak je mám přesvědčit a získat pro nové věci? Jedna pracovnice mi rozeštvává celý kolektiv, svoji práci přitom zná a úkoly plní. Co s ní mám dělat? Nemohu se spolehnout na své pracovníky, pořád je musím hlídat a usměrňovat. Nemohu si dovolit ani onemocnět. Co s tím?
Pokud opravdu chcete zlepšit fungování Vaší jídelny, být úspěšnější v práci i v osobním životě, přijďte na pokračovací besedu, která volně naváže na úvodní přednášku „Řídím dobře svoji jídelnu?“ Můžete si připravit i Vaši otázku, která Vás trápí nejvíce. Bude zodpovězena hned v úvodu a předurčí i další obsah besedy. Vyzkoušíte si, že na besedách s Ing. Vladimírem Burešem neusnete. Odnesete si důležité poznatky, které snadno použijete ve své praxi a nikdy je už nezapomenete.
Počet účastníků semináře je omezen, max. počet je 25 účastníků (placené školení).
Lektor: Ing. Vladimír Bureš – Veřejná informační služba
Kde a kdy se s námi můžete setkat:
Datum | Město | Adresa | Mapa |
---|---|---|---|
04.10.2016 | Pardubice | ABC klub, Štolbova 2665 | mapa |
05.10.2016 | Hradec Králové | Kongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375 | mapa |
06.10.2016 | Jihlava | DKO s.r.o., Tolstého 2 | mapa |
11.10.2016 | Ústí nad Labem | Clarion Congress Hotel Ústí nad Labem, Špitálské náměstí 3517 | mapa |
12.10.2016 | Liberec | Dům kultury Liberec spol. s r.o., Soukenné nám. 613 | mapa |
13.10.2016 | Praha 9 | Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141 | mapa |
17.10.2016 | Ostrava-Hrabůvka | Kulturní zařízení Ostrava-Jih, Dr. Martínka 1439/4 | mapa |
18.10.2016 | Olomouc | BEA centrum Olomouc , tř. Kosmonautů 1288/1 | mapa |
19.10.2016 | Zlín | Baťův institut, 14. a 15. budova, Vavrečkova 7040 | mapa |
20.10.2016 | Brno-Vinohrady | Základní škola Brno, Čejkovická 10 | mapa |
24.10.2016 | Plzeň | angelo Hotel Pilsen, U Prazdroje 6 | mapa |
25.10.2016 | Praha 9 | Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141 | mapa |
26.10.2016 | České Budějovice | Clarion Congress Hotel České Budějovice, Pražská třída 2306/14 | mapa |
Upozornění: Na konferencích bude možno koupit knihu receptur Bezmasé nesladké pokrmy.
Účastnický poplatek
Krajská konference hromadného stravování | bezplatná účast |
1 x seminář / osoba / den | 550 Kč |
2 x semináře / osoba / den | 900 Kč |
Ve výjimečných případech lze uhradit vstupné v hotovosti.
Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč!
Podrobnosti – rezervace účasti
- Na konferenci i seminář je nutno se přihlásit elektronickou formou na http://www.jidelny.cz.
- Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání semináře převodem na účet u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Do příkazu uveďte příjmení účastníka (pro identifikaci platby). Předpis k platbě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.cz. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě.
- Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě na Vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou.
- Zaslaná přihláška je závazná. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 3 pracovní dny před zahájením semináře. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč. Přihlášku lze zrušit pouze písemně na e-mail: info@jidelny.cz. Při neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
- Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz.
- V případě dotazů jsme Vám k dispozici na 731 331 095 od 8:00 do 11:30 hod nebo na info@jidelny.cz.
Knižní tipy pro školní jídelny Receptury ze soutěží školních jídelen
Kniha je k dostání ve dvojím provedení: 1. Tři šanony s jednotlivými laminovanými listy, které jsou lépe chráněné proti mechanickému poškození či vlhkosti, za cenu 2.190 Kč včetně DPH. 2. Kroužková vazba bez laminace za cenu 1.490 Kč včetně DPH.Bezpečnost potravin ve stravovacích provozech
Prodejní cena 335 Kč včetně DPH. |
Diskuze