Přeskočit na obsah

Pozvánka na krajské konference – podzim 2016

V říjnu 2016 pro vás opět pořádáme populární krajské konference. Jejich pestrý program z oblasti hygieny, sanitace, nakládání s odpady, ale i řízení školní jídelny je zárukou, že nebudete litovat účasti. Přijďte se přesvědčit!

Autor: Redakce Jídelny.cz

Potřebujete si osvěžit znalosti základních pravidel hygieny ve stravovacích provozech? Chcete znát legislativní novinky pro školní jídelny? Víte, jak nakládat s chemickými látkami v jídelně a s odpady? Rádi byste řídili vaši jídelnu lépe než dosud? 

To vše se dozvíte na podzimních krajských konferencích portálu Jídelny.cz. Přijďte – nebudete litovat.

Program

08:00 – 09:30Hygienické minimum ve stravovacích provozech
(Placená část; účastníci obdrží osvědčení o absolvování, podmínkou je účast na celém semináři/90 min.)
09:00 – 09:45Prezence účastníků
09:45 – 09:55Zahájení konference – Jídelny.cz
09:55 – 10:15Legislativní novinky pro stravovací provozy
10:15 – 10:25Informačně propagační vystoupení
10:25 – 10:55Povinnosti při nakládání s chemickými látkami a sanitace
10:55 – 11:05Informačně propagační vystoupení
11:05 – 11:45Odpady ve školní jídelně, kam s nimi
11:45 – 11:55Informačně propagační vystoupení
11:55 – 12:35Přestávka – občerstvení s informací hostitelů
12:35 – 13:35Řídím dobře svoji jídelnu?
13:35 – 13:45Přestávka
13:45 – 15:45Řídím dobře svoji jídelnu? – 2. část
(Placená část; účastníci obdrží osvědčení o absolvování, podmínkou je účast na celém semináři/120 min.)

Změna programu vyhrazena.

Počet účastníků placeného semináře je omezen, proto si, prosím, místo rezervujte včas.

Lektoři

Ing. Lucie Janotová, Ph.D. – Jídelny.cz

Ing. Vladimír Bureš – Veřejná informační služba

Hygienické minimum ve stravovacích provozech

  • Víte, jak bezpečně postupovat při manipulaci s potravinami i v souvislosti s alergeny? Přijďte si s námi připomenout, jaké zásady je třeba dodržovat, aby nedošlo k onemocnění strávníků.
  • Zopakujte si s námi bezpodmínečně nutné požadavky osobní a provozní hygieny; zásady správné výrobní a hygienické praxe; informace o činitelích, kteří mohou způsobit onemocnění strávníků, a o tom, jak onemocněním předcházet.

Počet účastníků semináře je omezen, max. počet je 25 účastníků (placené školení).

Lektor: Ing. Lucie Janotová, Ph.D. – Jídelny.cz

Legislativní novinky pro stravovací provozy

  • Jak je to s povinností informovat strávníka o výživových údajích u pokrmů?
  • Co přinesla novela zákona o potravinách pro stravovací služby?
  • Jak na připravu zmrazených polotovarů bez použití šokeru a co musíte splnit?
  • Jak na přípravu polotovarů pohlíží dozorové orgány?

Lektor: Ing. Lucie Janotová, Ph.D. – Jídelny.cz

Povinnosti při nakládání s chemickými látkami a sanitace

  • Víte, co se změnilo v legislativě a jaké povinnosti mají provozy při nakládání s chemickými látkami.
  • Jste si jistí, že máte správně nastaven systém sanitace?
  • Na co si dát pozor a jak ověřovat účinnost sanitace?

Lektor: Ing. Lucie Janotová, Ph.D. – Jídelny.cz

Odpady ve školní jídelně, kam s nimi

  • Jaké jsou povinnosti původce odpadů?
  • Jak správně odpady třídit a kam s nimi?
  • Komu můžete předat obalové odpady, komu zbytky jídel a dalších potravin?
  • Jak a proč vést průběžnou evidenci odpadů?
  • Kdo může přijít na kontrolu?

Přednáška přináší odpovědi na otázky a mýty, jak by měly stravovací provozy likvidovat zbytky jídel, a mnoho dalších informací.

Lektor: Ing. Lucie Janotová, Ph.D. – Jídelny.cz

Na přípravě přednášky se podílela Ing. Jana Königová, technický poradce v oblasti životního prostředí.

Řídím dobře svoji jídelnu?

  • Kde vzít čas na všechno, co se na nás valí?
  • Jak rychle uklidnit naštvaného rodiče nebo učitelku?
  • Jak úspěšně jednat se svým nadřízeným?
  • Kdy jsem opravdu šéfem a kdy si to jenom myslím?

Účastníci získají odpovědi na položené otázky a seznámí se i s dalšími praktickými postupy, které směřují nejen k dosažení vynikajících výsledků při řízení pracovního týmu ve školní jídelně, ale i k úspěšnému osobnímu životu. Jednoduché, praktické, srozumitelné a okamžitě použitelné rady.

Lektor: Ing. Vladimír Bureš – Veřejná informační služba

Řídím dobře svoji jídelnu? – 2. část

Moji pracovníci se nechtějí učit nic nového, často jsou otrávení. Jak je mám přesvědčit a získat pro nové věci? Jedna pracovnice mi rozeštvává celý kolektiv, svoji práci přitom zná a úkoly plní. Co s ní mám dělat? Nemohu se spolehnout na své pracovníky, pořád je musím hlídat a usměrňovat. Nemohu si dovolit ani onemocnět. Co s tím?

Pokud opravdu chcete zlepšit fungování Vaší jídelny, být úspěšnější v práci i v osobním životě, přijďte na pokračovací besedu, která volně naváže na úvodní přednášku „Řídím dobře svoji jídelnu?“ Můžete si připravit i Vaši otázku, která Vás trápí nejvíce. Bude zodpovězena hned v úvodu a předurčí i další obsah besedy. Vyzkoušíte si, že na besedách s Ing. Vladimírem Burešem neusnete. Odnesete si důležité poznatky, které snadno použijete ve své praxi a nikdy je už nezapomenete.

Počet účastníků semináře je omezen, max. počet je 25 účastníků (placené školení).

Lektor: Ing. Vladimír Bureš – Veřejná informační služba

Kde a kdy se s námi můžete setkat:

Datum

Město

Adresa

Mapa

04.10.2016PardubiceABC klub, Štolbova 2665mapa
05.10.2016Hradec KrálovéKongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375mapa
06.10.2016JihlavaDKO s.r.o., Tolstého 2mapa
11.10.2016Ústí nad LabemClarion Congress Hotel Ústí nad Labem, Špitálské náměstí 3517mapa
12.10.2016LiberecDům kultury Liberec spol. s r.o., Soukenné nám. 613mapa
13.10.2016Praha 9Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141mapa
17.10.2016Ostrava-HrabůvkaKulturní zařízení Ostrava-Jih, Dr. Martínka 1439/4mapa
18.10.2016OlomoucBEA centrum Olomouc , tř. Kosmonautů 1288/1mapa
19.10.2016ZlínBaťův institut, 14. a 15. budova, Vavrečkova 7040mapa
20.10.2016Brno-VinohradyZákladní škola Brno, Čejkovická 10mapa
24.10.2016Plzeňangelo Hotel Pilsen, U Prazdroje 6mapa
25.10.2016Praha 9Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141mapa
26.10.2016České BudějoviceClarion Congress Hotel České Budějovice, Pražská třída 2306/14mapa

Upozornění: Na konferencích bude možno koupit knihu receptur Bezmasé nesladké pokrmy.

Účastnický poplatek

Krajská konference hromadného stravování                                bezplatná účast
1 x seminář / osoba / den550 Kč
2 x semináře / osoba / den900 Kč

Ve výjimečných případech lze uhradit vstupné v hotovosti.
Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč!

Podrobnosti – rezervace účasti

  1. Na konferenci i seminář je nutno se přihlásit elektronickou formou na http://www.jidelny.cz.
  2. Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání semináře převodem na účet u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Do příkazu uveďte příjmení účastníka (pro identifikaci platby). Předpis k platbě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.cz. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě.
  3. Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě na Vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou.
  4. Zaslaná přihláška je závazná. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 3 pracovní dny před zahájením semináře. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč. Přihlášku lze zrušit pouze písemně na e-mail: info@jidelny.cz. Při neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
  5. Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz.
  6. V případě dotazů jsme Vám k dispozici na 731 331 095 od 8:00 do 11:30 hod nebo na info@jidelny.cz.

Knižní tipy pro školní jídelny

Receptury ze soutěží školních jídelen

  • Všechny recepty byly vytvořeny v prostředí školních jídelen.
  • Základem je 500 receptur z celostátních soutěží školních jídelen O nejlepší školní oběd.
  • K základním receptům pro strávníky bez zdravotního omezení jsou připravené i varianty pro bezlepkovou a šetřící dietu (tam, kde to bylo možné).
  • Kromě klasických jídel tvoří převážnou část receptáře nová, nápaditá, moderní a pestrá jídla, která Vám pomohou obohatit a osvěžit jídelníček ve Vaší školní jídelně.
  • Dietní varianty receptur byly připraveny registrovanými nutričními terapeuty. Proto odpadá povinnost schvalování těchto receptur nutričním terapeutem a lze je využít pro přípravu dietních pokrmů dle novely vyhlášky o školním stravování.

Kniha je k dostání ve dvojím provedení:

1. Tři šanony s jednotlivými laminovanými listy, které jsou lépe chráněné proti mechanickému poškození či vlhkosti, za cenu 2.190 Kč včetně DPH.

2. Kroužková vazba bez laminace za cenu 1.490 Kč včetně DPH.

Koupit >>>

 Bezpečnost potravin ve stravovacích provozech

  • Kniha je určena pro všechna zařízení, kde se hromadně připravují pokrmy .
  • Kniha poskytuje základní přehled v oblasti dodržování hygienických požadavků ve stravovacích službách, poukazuje na správnou praxi, kterou mohou převzít vedoucí pracovníci, aby zlepšili, příp. zavedli odpovědný přístup pracovníků k přípravě pokrmů.
  • Kniha má formu distanční učebnice. Každá kapitola obsahuje studijní cíl, učební text, řadu cvičení, námětů k přemýšlení, úkolů a souhrn dané kapitoly.

Prodejní cena 335 Kč včetně DPH.

Koupit >>>

Autor: Redakce Jídelny.cz

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se