je spolupracovnicí redakce
Prosíme, čtěte aktualizace na konci článku!
Úvod
Nový školní rok je již zase v plném proudu. Do jídelen se nahrnuli strávníci od nováčků z prvních tříd až po ostřílené „skoro dospěláky“. Jaký ten letošní rok bude? Které úkoly čekají pracovníky v jídelnách? Co jim může ulehčit práci? A na co se určitě těší? Jistě na možnost setkat se na podzimních krajských konferencích, kde mohou získat inspiraci, promluvit si s kolegyněmi, načerpat nové zkušenosti a poznatky, seznámit se s novými nápady.
Letos jsme pro Vás připravili tento zajímavý program:
Program
08:00 – 09:45 | Hygienické minimum ve stravovacích službách (placená část) |
09:15 – 09:45 | Prezence |
09:45 – 10:00 | Zahájení konference – Jídelny.cz |
10:00 – 10:15 | Informačně propagační vystoupení |
10:15 – 10:35 | Nebezpečné chemické látky ve stravovacích provozech |
10:35 – 10:50 | Informačně propagační vystoupení |
10:50 – 11:10 | Zkušenosti z auditů ve stravovacích provozech |
11:10 – 11:25 | Cesta kolem světa s Vitanou |
11:25 – 11:55 | Jak se MŠMT a ASPOS dívají na školní stravování |
11:55 – 12:10 | Gastronomie ve světle pokroku – Nestlé |
12:10 – 12:40 | Přestávka – občerstvení s informací hostitelů |
12:40 – 13:25 | Víte, jak má účinně komunikovat a argumentovat vedoucí školní jídelny? |
13:25 – 13:30 | Přestávka |
13:30 – 15:30 | Trénink správného jednání s podřízenými, dealery, rodiči a žáky (placená část) |
Anotace
Hygienické minimum ve stravovacích službách
Prokážete, že dodržujete znalosti nutné k ochraně veřejného zdraví a průběžně je doplňujete? Víte, jak pravidelně ověřovat zavedené postupy přípravy zdravotně nezávadných pokrmů?
Zopakujte si s námi bezpodmínečně nutné požadavky hygieny; zásady správné výrobní a hygienické praxe; principy úchovy potravin; základní znalosti o mikroorganismech, o tom, proč rády vegetují v potravinách, a jak zamezit tomu, aby způsobily onemocnění strávníků.
Cílem školení je připomenout základní požadavky na pracovníky pracující ve stravovacích službách a doplnit či zopakovat, co vše by měli vědět a dodržovat, jaké potřebné znalosti musí mít.
Počet účastníků kurzu je omezen, max. počet je 45 účastníků. (placené školení)
Přednášející: Ing. Lucie Janotová, UniConsulting s.r.o., Praha
Zahájení konference – Jídelny.cz
Zásadní a velké události přicházejí většinou skoro nepovšimnuty. Když Kolumbus objevil Ameriku, tak se informace, že nějaký mladík omylem nedojel do Indie, skoro nedostala na veřejnost. Abyste dnes VY nepropásli aktuální zprávy z oboru a byli vždy v obraze, o to se stará portál Jídelny.cz. Pokud pravidelně navštěvujete stránky www.jidelny.cz a konference portálu Jídelny.cz, tak se nemusíte bát, že „objevení Ameriky“ v hromadném stravování proběhne bez Vás.
A co nového pro Vás Jídelny.cz v roce 2008 připravily a v budoucnu ještě připraví? To vše Vám řekneme při zahájení konference.
Přednášející: Ing. Martina Karlíčková, Jídelny.cz, s.r.o.
Nebezpečné chemické látky ve stravovacích provozech
Na sanitaci se v potravinářských provozech často používají chemické látky a přípravky. Víte, jak jsou klasifikovány nebezpečné látky a přípravky? Znáte práva a povinnosti při nakládání právě s touto skupinou chemických látek a přípravků? Znáte povinnosti vyplývající z manipulace s nebezpečnými chemickými látkami nebo chemickými přípravky klasifikovanými jako žíravé?
Přednáška vám přiblíží, co všechno byste měli vědět o nebezpečných látkách a přípravcích.
Přednášející: Ing. Lucie Janotová, UniConsulting s.r.o., Praha
Zkušenosti z auditů ve stravovacích provozech
Tušíte, jaké jsou časté hygienické prohřešky v provozech uzavřeného stravování a v dokumentaci související se zabezpečením zdravotní nezávadnosti? Netýkají se tyto prohřešky i vašeho provozu! Přednáška vychází z poznatků zjištěných při auditech a je zaměřena na výčet nejčastěji opakujících se problémů a nedostatků. Přináší řadu námětů jak tyto neshody řešit.
Přednášející: Ing. Lucie Janotová, UniConsulting s.r.o., Praha
Jak se MŠMT a ASPOS dívají na školní stravování
Školní stravování se dostává do popředí zájmu novinářů, politiků i občanů. Ing. Vladimír Bureš se za ASPOS zúčastnil několika jednání na MŠMT a zúčastnil se kongresu ASPOS. Seznámí Vás s nejdůležitějšími aktuálními závěry, poznatky a pokusí se zodpovědět důležité otázky: Má školní stravování do budoucna šanci? Jak může tuto šanci ovlivnit vedoucí jídelny? Jak úspěšně jednat s ředitelem školy? Jak posilovat svůj vliv na chod školní jídelny? Jak získat čas a klid pro svoji práci? Jak uskutečnit svoje představy o moderní školní jídelně?
Přednášející: Ing. Vladimír Bureš, ASPOS, Plzeň
Víte, jak má účinně komunikovat a argumentovat vedoucí školní jídelny?
V loňském roce jsme poprvé ochutnali, jak využívat asertivitu v jednání s dodavateli, rodiči, žáky a kontrolními orgány. Na Vaše přání budeme i letos pokračovat – tentokrát i s videoscénkami a jejich rozborem. Přijďte diskutovat, jaká reakce je nejúčinnější!
Přednášející: lektoři Grafia, s.r.o., Plzeň
Trénink správného jednání s podřízenými, dealery, rodiči a žáky
Na základě vybraných videoscének z reálného prostředí budeme trénovat asertivní jednání a zkoušet vybrat správnou variantu chování. Naučíme se poznávat modelové situace a vyzkoušíme, jak na ně reagovat. Nejde o to předělávat sám sebe, ale využít své schopnosti k tomu, abychom ze situace vytěžili maximum možného.
Počet účastníků kurzu je omezen, max. počet je 40 účastníků. (placené školení)
Přednášející: lektoři Grafia, s.r.o., Plzeň
Kde a kdy se s námi můžete setkat:
06.10.2008 | Karlovy Vary | Hotel Richmond a.s., Slovenská 3, čp. 567, mapka |
07.10.2008 | Ústí nad Labem | Dům techniky, Veleslavínova 14, mapka |
08.10.2008 | Liberec | Dům kultury, Soukenné nám. 613, mapka |
09.10.2008 | Praha | Kulturní centrum Zahrada, Malenická 1784, mapka (Ranní školení Hyg.minimum vyprodáno, náhradní začíná v 13:30 hod) |
13.10.2008 | Zlín | Interhotel Moskva, Náměstí Práce 2512, mapka |
14.10.2008 | Olomouc | Slovanský dům, Hynaisova 11, mapka |
15.10.2008 | Ostrava | Kulturní zařízení Ostrava-jih, Dr. Martínka 1439/4, mapka |
16.10.2008 | Brno | Evropská základní škola, Čejkovická 10, mapka |
10.11.2008 | České Budějovice | Hotel GOMEL a.s., Pražská 14, mapka |
11.11.2008 | Jihlava | DKO, Tolstého 2, mapka |
12.11.2008 | Pardubice | ABC klub, Štolbova 2665, mapka |
13.11.2008 | Hradec Králové | Kongresové centrum ALDIS, Eliščino nábř. 375, mapka |
19.11.2008 | Plzeň | INWEST – K, Americká 49, mapka |
Přihlášky
Aktualizováno 24.9.2008
1. V některých městech jsou konference pořádány v jiných prostorách, než tam tradičně probíhaly. Informujte se na přesné místo konání!
2. V Praze 9.10.2008 je ranní školení Hygienické minimum ve stravovacích službách již vyprodáno! Zajistili jsme však náhradní termín. Školení proběhne tentýž den odpoledne v době 13:30-15:30, ale v místnosti s menší kapacitou (pouze 30 lidí). Cena zůstává stejná.
Aktualizováno 10.10.2008
Věnujte, prosíme, pozornost nejpozdějšímu termínu přihlášek 7 dní před začátkem konference a platbě bankovním převodem!
Abychom mohli dostatečně pečlivě zpracovat soubory přihlášek (na každý týden jde o několik set účastníků), je opravdu nutno se přihlásit na konferenci nejpozději 7 dnů předem. Po tomto datu jsou elektronické přihlášky uzavřeny. Příp. další přihlášky a změny je pak nutno řešit na přetížené telefonní lince. Děkujeme.
Těšíme se nashledanou na Krajských konferencích.
je spolupracovnicí redakce
Diskuze
Autor: Anicka
hyg. minimum
Školení v otázkách hyg. minima se mi zdá poněkud „drahé“, myslím si,že si přečtu raději odbornou literaturu a even. se pozeptám hygieničky.
Autor: ludm
Konference
Taky se mi zdá dosti drahé, když vyšlu ved.strav. a ved.kuchařku, nechť taky ví o čem je řeč, jelikož kuchařky si myslí, že si vymýšlíme.Možná to stojí za úvahu.Přednáška cca 1 hod?