Technologický postup
10 porcíDRUH POTRAVIN |
Hmotnost v g/ml |
|
Hrubá |
Čistá |
|
Bramborová kaše s mlékem Vitana |
334 |
334 |
Voda do kaše |
1 640 |
1 640 |
Máslo do kaše |
60 |
60 |
Sůl |
7 |
7 |
Mrkev |
850 |
680 |
Petrželová nať |
6 |
5 |
Hmotnost potravin celkem |
2 897 |
2 726 |
Ztráty celkem |
|
226 |
Hmotnost hotového výrobku v g |
|
2 500 |
POSTUP PŘÍPRAVY:
Bramborovou kaši s mlékem připravíme podle návodu. Mrkev uvaříme v děrované gastronádobě nebo ve vodě do měkka, jemně ji semeleme nebo rozmixujeme a vmícháme do kaše. Podle potřeby dochutíme solí. Při podávání kaši sypeme sekanou petrželovou natí. Tato příloha je vhodná k pečeným, smaženým i dušeným masům.
Diskuze