Technologický postup
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout. Čočku beluga uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Omytého sumečka nakrájíme na kostičky, orestujeme na oleji, necháme vychladnout a smícháme s těstovinami a čočkou. Přidáme ajvar, nasekanou pažitku a vše smícháme. Dle chuti osolíme a opepříme.Při podávání můžeme dozdobit pažitkou.
Poznámka
Alergeny: 1,4
Hmotnost 1 porce: 100 g
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Těstoviny farfalle Podravka | 300 | 300 | 240 | 240 | 240 | 240 |
Sůl Lagris | 10 | 10 | 8 | 8 | 8 | 8 |
Čočka beluga Lagris | 50 | 50 | 40 | 40 | 40 | 40 |
Filety ze sumečka afrického | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Rostlinný olej | 20 | 20 | 16 | 16 | 16 | 16 |
Ajvar jemný Podravka | 150 | 150 | 120 | 120 | 120 | 120 |
Pažitka | 2 | 2 | 1,6 | 1,6 | 1,6 | 1,6 |
Pepř černý mletý Podravka | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Diskuze