Na konci prázdnin budou nastupovat do práce vaše nové kolegyně, vedoucí jídelen i kuchařky, a budete jim muset předat spoustu informací. Možná ale i vy budete zahajovat působení na novém pracovišti a po týdnech odpočinku si budete chtít zopakovat některé důležité informace, které jsou pro školní stravován velmi potřebné.
Společnost Jídelny.cz připravila na konec prázdnin několik seminářů, které vám i vašim novým kolegyním mohou v novém školním roce pomoci.
Hygienické minimum a systém HACCP v kostce
Cílem semináře je připomenout, doplnit či zopakovat vše, co by měli pracovníci ve stravovacím provozu vědět a dodržovat v oblasti hygieny a HACCP. Seminář má dvě části. První část – Hygienické minimum – se bude zabývat bezpečnou manipulací s potravinami. Proberete si základní požadavky osobní i provozní hygieny, zásady správné výrobní a hygienické praxe i v souvislosti s manipulací s alergeny, dále základní znalosti o mikroorganismech a dozvíte se, jak předcházet tomu, aby způsobily onemocnění strávníků.
Druhá část bude zaměřena na systém HACCP. Připomenete si problematiku nebezpečí z potravin a systému HACCP a dozvíte se, jak systém HACCP ověřovat v praxi.
Lektorkou je Ing. Lucie Janotová, Ph.D.
Termíny:
22. 8. 2017 Brno
23. 8. 2017 Zlín
28. 8. 2017 Plzeň
29. 8. 2017 Praha (obsazeno)
Odpady ve školní jídelně – jak třídit odpady a kam s nimi, jak likvidovat odpad
Seminář přináší odpovědi na otázky, co se má udělat s odpadem před jeho vyhozením, jak správně likvidovat zbytky jídel, a mnoho dalších informací.
Téměř při každé činnosti ve stravovacím provozu vznikají odpady. Víte, jaké všechny to jsou, jak je správně třídit a kam s nimi? Znáte, jaké máte povinnosti jako původce odpadů? A jste si jisti, že všechny povinnosti plníte (např. vedení průběžné evidence odpadů, označení provozovny identifikačním číslem, tzv. IČP)? Předáváte odpady jen oprávněným osobám a víte, kdo takovou osobou je?
Lektorkou je Ing. Lucie Janotová, Ph.D.
Termíny:
24. 8. 2017 Praha
30. 8. 2017 Plzeň (zrušeno)
Teorie a praxe spotřebního koše
Seminář přináší všechny informace potřebné pro úspěšné dodržování spotřebního koše. Úvodem budou účastníci seznámeni s legislativou, jejími úskalími a praktickými dopady, a s platnými výživovými normami. V další části budou podrobně rozebrány všechny údaje, které mají vliv na správnost výpočtu spotřebního koše. Víte, které to jsou? Mimořádná pozornost bude věnována zařazování potravin do skupin (včetně praktických příkladů a rozboru etiket výrobků), a zkušenostem, jak zlepšit dodržování spotřebního koše.
Lektorem je Ing. Pavel Ludvík
Termíny:
22. 8. 2017 Olomouc
23. 8. 2017 Zlín (zrušeno)
29. 8. 2017 Praha (obsazeno)
30. 8. 2017 Plzeň
31. 8. 2017 České Budějovice
Účastníci všech seminářů obdrží osvědčení o absolvování. Věříme, že nejen osvědčení, ale i praktické znalosti získané na těchto seminářích, budou výborným základem pro to, aby nový školní rok byl pro vaši jídelnu úspěšný.
Přejeme vám krásné prázdniny a těšíme se na další setkání s vámi!
Jitka Fejtková – organizační tým seminářů
Co by nemělo uniknout vaší pozornostiA ještě než se rozejdeme užívat si klidu a pohody letní dovolené, přinášíme vám termíny našich dalších podzimních akcí, které by neměly uniknout vaší pozornosti. Odborné kurzy ústavního stravování – HACCP aneb máte kritické body správně? (Kurzy jsou zařazeny do kreditního systému ČAS.) 05. 9. 2017 Ústí nad Labem Pozvánky budeme rozesílat 14. srpna 2017, ale už nyní máte možnost přihlásit se.
Konference proběhnou v říjnu 2017. Přihlášky na konference budou k dispozici od 4. září 2017. |
Diskuze