Přeskočit na obsah

1. ročník soutěže Nejlepší kuchař roku 2018 ve společném stravování

Asociace kuchařů a cukrářů ČR vyhlašuje 1. ročník soutěže určené pro kuchařky a kuchaře společného stravování s názvem Nejlepší kuchař roku 2018. Vyberte si ze soutěžních kategorií a ukažte světu, že umíte vařit zdravě a chutně.

Autor: Miroslav Kubec

Světová premiéra pro kuchařky a kuchaře společného stravování v ČR

Asociace kuchařů a cukrářů ČR vyhlašuje 1. ročník soutěže, která má ukázat možnosti v jednotlivých oblastech společného stravování, má odhalit rezervy, splnit požadavky současných strávníků a inspirovat ke zdravému trendovému vaření.

Jedná se o první takto propojenou soutěž, která chce poukázat na různorodost společného stravování, na jeho náročnost a zároveň vyzvednout snahu všech těchto společenských skupin odvést co nejlepší práci.

Vážené kuchařky a kuchaři, vyberte si kategorii a pojďte ukázat světu Váš pokrm. Můžete soutěžit i ve více kategoriích.

Soutěžní kategorie:

  • Nejchutnější svačinky v mateřských školách
  • Nejchutnější hlavní pokrm v základních školách
  • Nejlepší racionální hlavní pokrm
  • Nejlepší hlavní pokrm pro seniory 70+

Propozice do soutěže naleznete zde.

Uzávěrka korespondenčního kola je 15. 10. 2018.

Finálové kolo: 10. – 11. 11. 2018

Kategorie: Nejchutnější svačinky v mateřských školách

Téma soutěže: Chutné, pestré a výživově hodnotné svačinky v MŠ

Smyslem soutěže je ukázat, že se stravování dětí v mateřských školách věnuje veliká péče a pozornost, což se promítá i do denních doplňkových jídel – přesnídávek a svačin, jejichž nutriční hodnota je neméně důležitá.

Soutěž je určena:

  • Kuchařkám a kuchařům, kteří pracují ve školních jídelnách.

Kategorie: Nejchutnější hlavní pokrm v základních školách

Téma soutěže: Chutný a nutričně hodnotný hlavní pokrm

Smyslem soutěže je ukázat, že stravování ve školních jídelnách je na vysoké úrovni a pracovníci těchto zařízení umí připravit stravu nejen kvalitní, ale zároveň chutnou a atraktivní pro žáky.

Soutěž je určena:

  • Kuchařkám a kuchařům, kteří pracují ve školních jídelnách.

Kategorie: Nejlepší racionální hlavní pokrm

Téma soutěže: Česká klasika chutně, zdravě a sezónně

Smyslem soutěže je ukázat, že ve společném stravování lze i s limitovanou stravovací jednotkou uvařit pokrmy, které jsou chutné, odpovídají současným trendům na stravování, jsou dobře stravitelné, s dostatkem vlákniny. Jsou vhodné pro osoby, které nepotřebují přísné dietní omezení, ale např. z důvodu snížené pohyblivosti pro ně není vhodná běžná strava, jedná se o tzv. dietu č.3.

Soutěž je určena:

  • Kuchařkám a kuchařům z nemocnic, sociálních zařízení, lázeňských léčeben i firem, které zajišťují přípravu stravy pro pacienty či klienty sociálních služeb.
  • Kuchařkám a kuchařům, kteří chtějí představit svůj racionální pokrm.

Kategorie: Nejlepší hlavní pokrm pro seniory 70+

Téma soutěže: Česká klasika chutně, zdravě a sezónně

Smyslem soutěže je ukázat, že stravování seniorů může pomáhat vitalitě a zdraví, že i klasické oblíbené pokrmy dnešních seniorů můžou být mnohem zdravější, odpovídající současným trendům na stravování, a přitom strávníkům chutnat.

Soutěž je určena:

  • Kuchařkám a kuchařům, kteří pracují v sociálních službách.
  • Kuchařkám a kuchařům seniorům.
  • Kuchařkám a kuchařům, kteří chtějí představit svůj pokrm pro seniory.

Těšíme se na vaše soutěžní pokrmy.

Bc. Miroslav Kubec – prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR, kontinentální ředitel WorldChefs pro centrální Evropu

Autor: Miroslav Kubec

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se