Autor: Redakce Jídelny.cz
Druh receptury: Masité pokrmy – Kuřecí
Počet porcí: 10 dospělých
Tepelná úprava: Pečené
Suroviny
Surovina | Hrubá hmotnost | Jednotka |
sůl | 20 | g |
strouhanka | 100 | g |
celer bulvový | 250 | g |
vejce | 3 | ks |
olej | 50 | g |
majoránka | 2 | g |
kuřecí prsa | 900 | g |
paprika červená mletá | 5 | g |
Technologický postup
Kuřecí maso semeleme společeně s celerem. Přidáme sůl, vejce, strouhanku a majoránku. Umícháme směs. Z těsta tvoříme karbanátky, které vložíme do gastronádoby. Karbanátky potřeme směsí oleje a sladké papriky a pečeme v konvektomatu.
Doporučené polévky, přílohy, doplňky
Polévka: masová, zeleninová, luštěninová
Příloha: bramborová kaše, vařené brambory
Doplněk: zeleninový salát, ovocný kompot
Proč mít elektronickou Knihovnu receptur?
|
Autor: Redakce Jídelny.cz
Diskuze
Autor: zdenouš
karbanátek
Recept vyzkouším díky