Přeskočit na obsah

Celerový karbanátek s kuřecím masem

Náš nový seriál „Recept měsíce“ vám každý měsíc představí zajímavý recept z Knihovny receptur. Řešíte, jak byste vašim strávníkům podali celer? Co třeba formou karbanátků s kuřecím masem? Přečtěte si, co je k jejich výrobě potřeba.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Druh receptury: Masité pokrmy – Kuřecí
Počet porcí: 10 dospělých
Tepelná úprava: Pečené

Suroviny

SurovinaHrubá hmotnostJednotka
sůl20g
strouhanka100g
celer bulvový250g
vejce3ks
olej50g
majoránka2g
kuřecí prsa900g
paprika červená mletá5g

Technologický postup

Kuřecí maso semeleme společeně s celerem. Přidáme sůl, vejce, strouhanku a majoránku. Umícháme směs. Z těsta tvoříme karbanátky, které vložíme do gastronádoby. Karbanátky potřeme směsí oleje a sladké papriky a pečeme v konvektomatu.

Doporučené polévky, přílohy, doplňky

Polévka: masová, zeleninová, luštěninová
Příloha: bramborová kaše, vařené brambory
Doplněk: zeleninový salát, ovocný kompot

Proč mít elektronickou Knihovnu receptur?

  • Knihovna obsahuje stovky kvalitních a prověřených receptur pro školní jídelny.
  • Zahrnuje kvalitní a vyzkoušené receptury teplých i studených pokrmů vhodných pro školní stravování (receptury pro obědy a večeře, pro přesnídávky a svačiny, dezerty i nápoje).
  • Knihovna je neustále doplňována. Na jejím obsahu spolupracují registrované nutriční terapeutky.
  • Každá receptura má uvedený seznam a množství surovin, technologický postup, druh tepelné úpravy a doporučení pro skladbu obědového menu (návrh příloh, polévek nebo doplňků).
  • Umožňuje cílené vyhledávání ve skupinách.

knihovnareceptur.cz

Autor: Redakce Jídelny.cz

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se