Přeskočit na obsah

Co nového v jídelníčcích?

Protože jídelníčky patří mezi nejnavštěvovanější místa na portálu, rozhodli jsme se je zkvalitnit a vylepšit tak, abyste tam našli i další zajímavé věci, které by byly pro vás přínosem. Jaké novinky jsme připravili?

Autor: Redakce

Protože jídelníčky patří mezi nejnavštěvovanější místa na portálu, rozhodli jsme se je zkvalitnit a vylepšit tak, abyste tam našli i další zajímavé věci, které by byly pro vás přínosem.
V menu na homepage v řádku Jídelní lístky nyní najdete odkazy na články Jak se hodnotí jídelní lístky a Doporučená pestrost stravy. Najdete tam i databázi původních jídelních lístků a hlavně Ukázky jídelních lístků.

Pod tímto odkazem najdete jídelníčky, seřazené v různých kategoriích. Můžete se těšit na jídelníčky cizích kuchyní, které se objevují ve školních jídelnách, jako např. Týden mexické kuchyně, na jídelníčky z Týdnů zdravé výživy i na dietní jídelníčky, se kterými je malinko problém, protože se tváří jako obyčejné jídelníčky, ale nejsou. Do pokrmů se třeba přidává speciální surovina např. bezlepková mouka, bezlepková těstovina apod., nebo se pokrm připravuje bez použití tuku.

Pro zpestření se můžete podívat také na kreslené jídelníčky, které namalovaly děti, a přečíst si veršovaný jídelní lístek, který pí vedoucí sestavuje na každý týden a spoustu dalších neobvyklých, pestrých a netradičních jídelníčků.

Také jsme spustili pravidelná hodnocení měsíčních jídelních lístků. Každý měsíc posíláme k hodnocení jídelníček vybraných školních jídelen na Lékařskou fakultu Masarykovy univerzity do Brna. Všechny čtyři hodnotitelky vystudovaly obor Výživa člověka, v současné době pokračují v postgraduálním studiu a jsou asistenty ochrany veřejného zdraví.

Novinkou je, že pod těmito hodnocenými jídelníčky si nyní můžete vyměňovat zkušenosti a diskutovat stejně jako u článků. Můžete tam vyjádřit svůj názor, vedoucí může obhajovat svůj jídelní lístek a rovněž hodnotitelky slíbily, že v případě nutnosti budou reagovat.

U některých jídelníčků mohou být upřesňující informace a komentáře. Jsou to podrobnosti ve formě odkazu na článek, ve kterém se ten jídelní lístek objevil. Může to být článek o jídelně, cenovém průzkumu, o nějaké zajímavé akci apod. V některých jídelníčcích bude možnost zobrazit recepturu a případnou fotografii pokrmu.

Věříme, že se vám vylepšené jídelníčky budou líbit, budou vám k užitku. Měly by vám sloužit jako zdroj inspirací a nápadů.

Autor: Redakce

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se