Přeskočit na obsah

Humor se značkou HACCP

Rádi bychom vám zpříjemnili současné hektické období trochou humoru na téma HACCP. Pro zasmání vám přinášíme drobný dialog odposlechnutý ze života.

Autor: Pavel Ludvík

Zavádění systému kritických bodů se v některých zařízeních stává noční můrou, předmětem vášnivých sporů, nekonečných porad a někdy i hysterických výlevů. Většinou všichni vidí jen zápory a nepříjemnosti. Abychom vám alespoň trochu zpříjemnili současné zavádění kritických bodů nebo možná ještě teprve rozhodování, jak HACCP zavést, přinášíme vám drobný dialog odposlechnutý ze života. Je na téma HACCP a dodržování pravidel pro přípravu pokrmů:

 

Scéna: Muž se před půlnocí vrací ze školení HACCP, manželka ho oddaně očekává.

 

Žena: Jé, ty už jsi doma?

Muž: Jo.

Žena: Máš hlad? Právě jsem dovařila polévku na zítřek, je ještě teplá, dáš si?

Muž: Jo.

Pauza

Muž: Tos uvařila na zítřek?

Žena: Ano.

Muž: A víš, že se to nesmí?

Žena: Jak nesmí? Jak to mám stihnout, když dopoledne nebudu doma.

Muž: Uvařené jídlo se musí spotřebovat do 3 hodin, a vůbec: ta polévka nemá 70 stupňů.

Žena: Proč právě 70 stupňů?

Muž: Jídlo, které mi dáváš, musí mít nejméně 70 stupňů. A stanovilas tam nějaký kontrolní bod?

Žena: Jaký kontrolní bod? Víš co? Jez, co jsem ti dala, já zatím poutírám nádobí.

Muž: Ty utíráš utěrkou?

Žena: A čím bych asi tak měla utírat? Jen prkýnka nechávám okapat.

Muž: Utěrka se nesmí používat a dřevěné prkýnko už vůbec.

Žena: Prosím tě, dej mi tu polévku, já ti to ohřeju, ať nejsi tak protivný.

Muž: Ale to musíš aspoň 5 minut při 75 stupních.

Žena: Jo a ty mi řekneš, že je to horké.

Muž: Tak to musíš zchladit, ale šokem, ne pomalu.

Žena: Víš co, víckrát tě už nikam nepustím!

Autor: Pavel Ludvík

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se