Na trhu s knižními recepturami se objevil nový receptář jídel pro školní stravování, tentokrát čerpající z oblasti Valašska. Receptář „Labužníci ve školních jídelnách and Kulinářské umění valašských cérek II“, navazující na stejnojmenný 1. díl, obsahuje receptury, které vznikly ve školních jídelnách Vsetínska a Valašskomeziříčska.
Receptury přinášejí nové, netradiční a málo používané suroviny, někdy je i originálně kombinují. Spojuje je zájem o zdravou výživu, podávání masa často spojují se zeleninou.
Receptář sestavila Mgr. Hana Cábová a ukázky z obou dílů receptáře jsme díky ní mohli zveřejnit i na našem portálu. Kliknete-li v hlavním menu na Recepty, najdete téměř v každé sekci jednu nebo více receptur z této knihy.
Věříme, že si tyto receptury se zájmem prohlédnete, vyzkoušíte a že vašim strávníkům budou tato jídla chutnat. Budeme rádi, když nám napíšete, jak to dopadlo.
Ing. Pavel Ludvík je vedoucím redakce zpravodajství portálu Jídelny.cz
Diskuze