Přeskočit na obsah

Není olej jako olej

Na našem trhu je k dostání celá řada rostlinných olejů. Kromě tradičního slunečnicového, řepkového či olivového oleje můžeme koupit třeba konopný, lněný, kokosový, sezamový. Každý z nich má jiné složení a hodí se k něčemu jinému. V článku se dozvíte, na jakém oleji vařit a který používat výhradně ve studené kuchyni.

Autor: Mgr. Jana Spáčilová
Ústav ochrany a podpory zdraví, LF MU Brno
Autor: Mgr. Jana Spáčilová
Ústav ochrany a podpory zdraví, LF MU Brno

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se
  • Autor: Pekařka

    Oleje
    Děkuji za přehledný článek – některé údaje mi byly již známy, jiné jsem se právě dozvěděla. Jsou to velmi užitečné informace.

  • Autor: haris

    oleje
    Na www.dtest.cz se testovala kvalita panenských ol. olejů.Výsledek mě dost hodně překvapil.
    zachvíli se budeme bát něco sníst:-((