První online semináře již úspěšně proběhly, aktualizovali jsme pro vás nabídku termínů těchto nových akcí.
Online semináře portálu Jídelny.cz probíhají tak, že si v určenou dobu zobrazíte zadanou internetovou stránku, kde proběhne přednáška lektora na určité téma. Lektora budete sledovat v živém vysílání, jeho výklad bude doplněn prezentací a podkladovými materiály, které vám předem dodáme. Pokud budete mít k tématu před seminářem nebo během něho dotaz, můžete ho lektorovi položit prostřednictvím chatu.
- Vyzkoušejte online semináře – v pohodlí domova či kanceláře, bez nutnosti dojíždění.
- Potřebujete jen počítač s reproduktory a prohlížeč Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox nebo Opera.
- Učební materiály jsou v ceně.
Jak správně spočítat kalkulaci cen jídel
Živě 12.5.2020 od 14:00 (délka 90 minut + 30 minut diskuze), cena 800 Kč
Praktické postupy pro správné kalkulace jídel. Provozujete ve školní jídelně doplňkovou činnost? Nebo jenom výjimečně potřebujete prodat jídlo cizímu strávníkovi? Víte, jak si vyhledat ty správné údaje pro výpočet kalkulací jídel? Umíte z Vaší účetní dostat ty správné údaje, které pro kalkulace potřebujete, nebo chcete raději umět přečíst výsledovku a připravit si podklady pro kalkulace sami? Vše si ukážeme na názorných příkladech a reálných datech. Víte, jak správně určit a následně rozpočítat mzdové a režijní náklady mezi hlavní a doplňkovou činnost a správně tak stanovit cenu jídla? Chcete znát jednoduché a jasné postupy, které Vám pomohou obhájit Vaši kalkulaci před kontrolním orgánem? Na konkrétních modelových situacích si vše procvičíme v praktických příkladech.
Teorie spotřebního koše
Živě 19.5.2020 od 9:00 (délka 45 min), cena 600 Kč
Používání spotřebního koše provází spousta polopravd a zažitých postupů. Co je ale skutečně uvedeno v legislativě? Zopakujte si, které právní předpisy se k spotřebnímu koši vážou a co z nich vyplývá. Které výživové normy ve vaší jídelně použít a jak si poradit v situacích, které ve vyhlášce nejsou? Tolerance spotřeby – v různých skupinách je různá. Víte, které principy zařazování potravin jsou obsaženy v legislativě a o které se můžete opřít?
Ryby a luštěniny – dobré zkušenosti s jejich podáváním
Živě 19.5.2020 od 13:30 (délka 45 min.), cena 600 Kč
Seznamte se se zkušenostmi těch jídelen, které úspěšně nabízejí rybí a luštěninové pokrmy. Co je důvodem jejich úspěchu? Zajímavé pokrmy a recepty, vhodná rybí masa, jejich zakomponování do obědového menu, použití příloh, dresinků a doplňků, uplatňování určitých postupů a triků, umění spolupráce s učiteli. To vše v kostce v tomto online semináři.
HACCP aneb máte kritické body správně?
Živé vysílání 26.5.2020 od 8:00 hod (délka 150 min.), cena 880 Kč
Seminář vám poskytne informace k tomu, zda máte efektivně nastaveny kritické body, zda celý systém je aktuální a není zbytečně byrokratický. Je určen především těm, kteří jsou za systém HACCP zodpovědní (vedoucí pracovníci, členové týmu HACCP), ale i těm, kteří si chtějí osvěžit své znalosti. Účastníci získají návod, jak provést ověření, aktualizaci anebo případně zjednodušení systému HACCP v praxi (ve vlastním provozu).
Hygienické minimum ve stravovacích službách
Živé vysílání 26.5.2020 od 13:30 hod (délka 60 minut + 30 minut diskuze), cena 750 Kč
Cílem je shrnout podstatné znalosti hygieny s důrazem na každodenní praxi a připomenout či doplnit, co vše by pracovníci provozu měli vědět a dodržovat. Budeme se věnovat i vašim dotazům ke znovu otevření školních jídelen v době pokoronavirové. Shrneme si na co si dávat pozor.
Jak správně spočítat kalkulaci cen jídel
Živě 28.5.2020 od 8:30 (délka 90 minut + 30 minut diskuze), cena 800 Kč
Praktické postupy pro správné kalkulace jídel. Provozujete ve školní jídelně doplňkovou činnost? Nebo jenom výjimečně potřebujete prodat jídlo cizímu strávníkovi? Víte, jak si vyhledat ty správné údaje pro výpočet kalkulací jídel? Umíte z Vaší účetní dostat ty správné údaje, které pro kalkulace potřebujete, nebo chcete raději umět přečíst výsledovku a připravit si podklady pro kalkulace sami? Vše si ukážeme na názorných příkladech a reálných datech. Víte, jak správně určit a následně rozpočítat mzdové a režijní náklady mezi hlavní a doplňkovou činnost a správně tak stanovit cenu jídla? Chcete znát jednoduché a jasné postupy, které Vám pomohou obhájit Vaši kalkulaci před kontrolním orgánem? Na konkrétních modelových situacích si vše procvičíme v praktických příkladech.
Diskuze