Přeskočit na obsah

Online semináře spuštěny!

Na základě dotazníku k online seminářům jsme připravili první termíny těchto nových akcí. Spotřební koš, zkušenosti s podáváním ryb a luštěnin, interní audit, HACCP, kalkulace cen jídel – to jsou první témata. Využijte mimořádné příležitosti pro získání nových informací a zúčastněte se živého vysílání s odborníkem.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Velmi vám děkujeme za vyplnění dotazníku k tématům online seminářů. Na základě výsledků jsme na nejbližší období již připravili první z těchto akcí.

Online semináře portálu Jídelny.cz probíhají tak, že si v určenou dobu zobrazíte zadanou internetovou stránku, kde proběhne přednáška lektora na určité téma. Lektora budete sledovat v živém vysílání, jeho výklad bude doplněn prezentací a podkladovými materiály, které vám předem dodáme.  Pokud budete mít k tématu před seminářem nebo během něho dotaz, můžete ho lektorovi položit prostřednictvím chatu.

  • Vyzkoušejte online semináře – v pohodlí domova či kanceláře, bez nutnosti dojíždění.
  • Potřebujete jen počítač s reproduktory a prohlížeč Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox nebo Opera.
  • Učební materiály jsou v ceně

Ryby a luštěniny – dobré zkušenosti s jejich podáváním

Živě 29.4.2020 od 8:00 (délka 45 min.), cena 600 Kč

Seznamte se se zkušenostmi těch jídelen, které úspěšně nabízejí rybí a luštěninové pokrmy. Co je důvodem jejich úspěchu? Zajímavé pokrmy a recepty, vhodná rybí masa, jejich zakomponování do obědového menu, použití příloh, dresinků a doplňků, uplatňování určitých postupů a triků, umění spolupráce s učiteli. To vše v kostce v tomto online semináři.

Teorie spotřebního koše

Živě 29.4.2020 od 14:00 (délka 45 min), cena 600 Kč

Používání spotřebního koše provází spousta polopravd a zažitých postupů. Co je ale skutečně uvedeno v legislativě? Zopakujte si, které právní předpisy se k spotřebnímu koši vážou a co z nich vyplývá. Které výživové normy ve vaší jídelně použít a jak si poradit v situacích, které ve vyhlášce nejsou? Tolerance spotřeby – v různých skupinách je různá. Víte, které principy zařazování potravin jsou obsaženy v legislativě a o které se můžete opřít?

HACCP aneb máte kritické body správně?

Živé vysílání 30.4.2020 od 8:00 hod (délka 150 min.), cena 880 Kč

Seminář vám poskytne informace k tomu, zda máte efektivně nastaveny kritické body, zda celý systém je aktuální a není zbytečně byrokratický. Je určen především těm, kteří jsou za systém HACCP zodpovědní (vedoucí pracovníci, členové týmu HACCP), ale i těm, kteří si chtějí osvěžit své znalosti. Účastníci získají návod, jak provést ověření, aktualizaci anebo případně zjednodušení systému HACCP v praxi (ve vlastním provozu).

Interní audit školní jídelny

Živě 30.4.2020 od 14:00 hod (délka 90 min.), cena 750 Kč

Víte, jaká je četnost provádění interního auditu, kdo může interní audit provádět? Na praktických příkladech si ukážeme, na co je vhodné se při interním auditu zaměřit a čeho si všímat. Ne každý provozovatel stravovací služby je schopen zhodnotit situaci ve vlastním provozu kriticky, proto je stanovena závazná povinnost ověřování systému HACCP. Nejběžnější formou ověřování je interní (vnitřní) audit.

Jak správně spočítat kalkulaci cen jídel

Živě 12.5.2020 od 14:00 (délka 90 minut + 30 minut diskuze), cena 800 Kč

Praktické postupy pro správné kalkulace jídel. Provozujete ve školní jídelně doplňkovou činnost? Nebo jenom výjimečně potřebujete prodat jídlo cizímu strávníkovi? Víte, jak si vyhledat ty správné údaje pro výpočet kalkulací jídel? Umíte z Vaší účetní dostat ty správné údaje, které pro kalkulace potřebujete, nebo chcete raději umět přečíst výsledovku a připravit si podklady pro kalkulace sami? Vše si ukážeme na názorných příkladech a reálných datech. Víte, jak správně určit a následně rozpočítat mzdové a režijní náklady mezi hlavní a doplňkovou činnost a správně tak stanovit cenu jídla? Chcete znát jednoduché a jasné postupy, které Vám pomohou obhájit Vaši kalkulaci před kontrolním orgánem? Na konkrétních modelových situacích si vše procvičíme v praktických příkladech.

Jak správně spočítat kalkulaci cen jídel

Živě 28.5.2020 od 8:30 (délka 90 minut + 30 minut diskuze), cena 800 Kč

Praktické postupy pro správné kalkulace jídel. Provozujete ve školní jídelně doplňkovou činnost? Nebo jenom výjimečně potřebujete prodat jídlo cizímu strávníkovi? Víte, jak si vyhledat ty správné údaje pro výpočet kalkulací jídel? Umíte z Vaší účetní dostat ty správné údaje, které pro kalkulace potřebujete, nebo chcete raději umět přečíst výsledovku a připravit si podklady pro kalkulace sami? Vše si ukážeme na názorných příkladech a reálných datech. Víte, jak správně určit a následně rozpočítat mzdové a režijní náklady mezi hlavní a doplňkovou činnost a správně tak stanovit cenu jídla? Chcete znát jednoduché a jasné postupy, které Vám pomohou obhájit Vaši kalkulaci před kontrolním orgánem? Na konkrétních modelových situacích si vše procvičíme v praktických příkladech.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se