Mnoho jídelen si stěžuje, že jejich problémy se vůbec neobjevují ve sdělovacích prostředcích a že se o nich vůbec neví. V posledních týdnech se však školní i závodní stravování dostalo do médií v širší míře a prezentace tohoto typu stravování vůbec nedopadla zle. Rozhodně neproběhla pouze ve stylu prezentace zapáchajících tácků, nepoživatelných pokrmů a epidemií salmonelóz, jak bývá zvykem. Přispěla k širšímu seznámení s problémy stravování a objevilo se i mnoho pochvalných názorů.
Na portálu Lidovky.cz probíhala diskuse o tomto typu stravování. Do diskuse lze ještě přispět a celou diskusi je možno si přečíst.
V regionálním tisku UherskoBrodska se objevil článek, který velmi kladně hodnotil aktivitu Školní jídelny v Uherském Brodě. Tato jídelna seznamuje děti s jídly středoevropské a světové kuchyně a společně s učiteli se tento záměr promítá i do výuky. K tomuto tématu se portál Jídelny.cz podrobně vrátí v nejbližší době v samostatném článku.
Ve čtvrtek 30.3.2006 měla rozhlasová stanice Český rozhlas 2 jako téma dne Školní a závodní stravování. Po celý den probíhaly na toto téma rozhovory, živé vstupy posluchačů do vysílání a odpoledne po 16. hodině proběhla v pořadu Káva o čtvrté beseda na toto téma. Záznam besedy je možno si stáhnout ve formátu MP3. Vyžaduje to však výkonný počítač s vybavením pro přehrávání zvuků v MP3 a velmi rychlé připojení k Internetu. Pro ty, kteří takovou možnost, přineseme v nejbližší době stručný přepis diskuse.
V úterý 4.4.2006 vyšla v Lidových novinách speciální příloha Zdraví, která byla celá věnována školnímu stravování. Autoři přílohy vybídli ke spolupráci i redakci portálu Jídelny.cz a kontaktovali i Ing. Věříšovou. Příloha přinesla řadu článků, postřehů a rozborů. I zde bylo školní stravování hodnoceno velmi kladně.
Diskuze